28.03.13
18:06
От 2 месеца ходя на лостове , но при една тренировка преди 2 седмици на успоредката изведнъж се появи силна болка в долната вътрешна част на дясната гърда и оттогава не съм ходил на лостове ,защото просто болката не позволява . Правя само лицеви опори защото при тях болка няма. Та мисълта ми е възможно ли е активно спортуващ и трениращ човек да качи мускулна маса да дооформи ръце , гърди , гръб и т.н ? Или като цяло да си стегне тялото с помощта на 2 дъмбела по 15кг. , лицеви опори , коремни преди и други упражнения за корем + лостове ( да се надявам най-скоро) като се има в предвид ,че всяка сутрин има кардио тренивовка ,а силовите тренировки за вечер. И евентуално при такива двуразови тренировки какви добавки , спомагащи въстановяването и спомагането за качване на мускулна маса и оформяне на тялото са подходящо . Да уточня не искам да качвам много килограми , най-много 5 кг максимум и то главно в горната част на тялото , защото там ми куцат повече нещата. Благодаря ви предварително :)
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 28.03.13 19:45.
28.03.13
18:55
Болката от кофите може да ти се е получила от .. “раширяване” на гръдния кош, защото все още си начинаещ има болка при повечето. Възможно е покачване на маса. Стига да си разпределиш правилно тренировъчните дни и храненето е от съществено значение. Щом ще тренираш на лостове и разполагаш с дъмбели може да си направиш 3 или 4 дневен сплит (т.е. толко пъти да тренираш седмично отделна мускулна група).
Еми ще може, що да не може да се качи ММ и да се дооформи тялото с тея упражнения. Но си трябва и храна. Ако хранителният ти режим куца, спести си парите за добавки защото няма да ти помогнат.
28.03.13
20:03
Дай повече инфо за себе си... години, ръст, килограми...
28.03.13
20:49
Това ,че на лостовете не може да се постигнат резултати си е един мит и е далеч от истината.Въпроса е да знаеш какво правиш и как да го правиш.Половината само се люлеят по лостовете и тогава е нормално да няма резултати.Отделно ,че качването идва от храненето и във фитнеса и на лостовете не се ли храниш няма как да качваш.
Отделен въпрос е дали при режим за качване е подходящо чак всяка сутрин да има кардио ,но все пак при стабилно хапване и това няма да е проблем.
28.03.13
21:39
Благодаря на всички ! Висок съм 188 и тежа 80 кг , но повечето ми кг са по-скоро в долната част на тялото в краката ,а не толкова в корем ръце и т.н . Това от , което най-вече се интересувам е как да комбинирам лостовете с дъмбелите през седмицата и евентуално какви добавки - аминокиселини или т.н да взема с цел по-бързо въстановяване , защото все пак всяка сутрин тренирам главно с бягане , а следобяд тези силови упражнения . И другия ми въпрос е възможно ли е да се качи мускулна маса в ръцете , гърдите , гърба и т.н и същевременно да се оформи корема. При мен долната част на корема още не е оформена изобщо (сутрин е плоска , но с течение на времето през деня се подува самия корем ниско долу ) , а иначе горните 2 реда се показват до някаква степен вече . Колкото до яденето бял хляб , вафли , кроасани ,пържени неща безалкохолно не употребявам . Ям главно ориз , картофи , пил,месо , свинско месо , мусаки , пил.супи , таратор , винен кепаб , сирене , кашкавал и пълнозърнест хляб , но рядко и като ям е по 1 филия на ден . Другото което ям са плодове и то много .. по 2 банана и 2-3 ябълки на ден + 1,2 портокала понякога и искам да питам толкова плодове няма ли да ми пречат да оформя корема ? Благодаря предварително :)