Съвет относно фитнес програма и корекции в храненето.

26.03.13
17:04

Здравейте! Казвам се Десислава на 25 години, 167 см -51 килограма и имам нужда от помощ относно тренировките и най-вече храненето. Въпреки, че с дрехи съм слаба не ми харесва това, което виждам в огледалото-отпуснат корем, целулит. Целта ми е да оформя тялото си и да постигна по спортен вид.Да изчистя храненето и да стана по издръжлива.Тренирам вкъщи, около 4-5 пъти седмично като редувам упражнения от Fitness Blender (предимно HIIT)  с тези на Синди и Slim in Six. Сега обаче смятам да подновя тренировките във фитнеса и ще публикувам програмата, която ми изготви инструктора в залата, която посещавах миналата година три пъти седмично (тогава се наложи да прекъсна поради здравословни причини).
Първи ден: рамо/ръце; крака
10 мин кардио
1.Разтваряне в страни 1с./20 повт.
2.Разтваряне в страни 4с./12 повт.
Коремни преси 4с./15 повт.
Преси с дъмбели права 4с/15 повт.
Коремни преси 4с./15 повт.
3.Сгъване на машина 4с/15 повт
Разгъване на скрипец 4с/15 повт
Комбинирани коремни преси 4с/15 повт.
5 мин степер
1.Разгъване бедрени екстензии-3с/15 повторения
2.Хакен клек широко 3с./15-20 повт.
3.Сгъване на краката от лег 3с/15
4.Повдигане на таза 3/30
5.Ритник поединично 3/30
20 мин интервално кардио

Втори ден: гърди/гръб; крака
10 мин кардио
1.Преси на машина 3/15
Горен скрипец зад врат 3/15
2.Флайс с дъмбели 3/15
Долен скрипец 3/15
3.Хиперекстензии 3/15
4.Повдигане на краката от лег 3/15
5.Комбинирани коремни преси 3/15
6.Абдуктор 4/40
Аддуктор 4/60
7.Напади - разходка
20 мин кардио

Трети ден:рамо/ръце; крака
10 мин кардио
1.Машина за рамо 3/15-20 повт.
2.Изнасяне напред на смени с гирички 3/15
3.Въртолет 2/15
4.Сгъване с гирички 4/15
5.Разгъване зад врат 4/10
6.Коремни преси 3/15
7.Странични коремни преси 3/15
8.Повдигане на краката от лег 3/10
9.Римска тяга с гири 3/15
Бедрено сгъване 3/15
10.Повдигане на таза поединично
11.Клек от място 3/15
20 мин кардио

Това е програмата, която ми изготвиха и по която тренирах за съжаление около месец само. Това съпроводено с лошо хранене не доведе до почти никакъв резултат. Имам нужда някой по запознат да ми каже добра ли е програмата или  трябват корекции? С храната ми е още по замъглено. Прочетох хиляда неща и тотално се обърках. Аз се храня горе долу така: сутрин овесен трици с кисело мляко, мед и канела, на обяд най-често е зелена салата с варени яйца, царевица, сирене + 1-2 филийки Вита и за вечеря пак зелена салата с риба или месо, картофи.Приемам всякакви критики, забележки и съвети и се надявам максимално ясно да съм обяснила към какво се стремя и какво целя. Благодаря на всички, които ще се отзоват. :)

26.03.13
22:44

Не ми харесва програмата. Много са повторенията, а и доста безсмислени упражнения. Тези сгъвания/разгъвания не е ясно на какво са.
Като начало прочети това, а после и други статии в сайта. Сигурна съм, че ще си подбереш сама по-добре упражнения, достатъчна тежест и по-малко повторения.

28.03.13
21:15

Благодаря ти, Анелия.Ще продължавам да чета тук и ще се опитам сама да си подобря програмата. :)

Как така в три последователни дни имаш 3 пъти крака, 2 пъти рамо и ръце, веднъж гърди гръб?

Според мен програмата има нужда от цялостна замяна :)
Като се извъртят тези три дни, какво правиш?
Да речем как са ти разпределени тренировките за 7 дни?

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 28.03.13 22:25.

28.03.13
22:27

Не се знае дали това са последователни дни.Може би са три тренировъчни дни за цялата седмица.

Дори и да са 3 дни за цяла седмица, пак са нелогично подбрани

29.03.13
10:10

Три дни са за цялата седмица.Мислех си понеделник, сряда и петък във фитнеса и два пъти вкъщи домашни тренировки.Сега тренирам само вкъщи 4-5 пъти седмично, но ми се искаше да включа и фитнес.Тъй като нямам кой знае какъв опит, смятах че програмата е горе долу добра и щях да тренирам по нея.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1