Употреба на креатин с 1 здрав бъбрек

02.03.13
17:42

Преди 10 години ме оперираха от бъбречна аномалия , сега съм с 1 бъбрек . Досега не съм имал никакви проблеми с него . Преди няколко месеца пътувах за Виена където си и пуснах изследвания , минах през видеозон и т.н. ,тоест направих нужните проверки и всичко беше положително.Пил съм http://www.allmaxnutrition.com/products-type/allwhey/ по 2 лъжички (72гр.) на ден и не съм имал никакви проблеми с бъбрека. Искам да попитам дали мога да пия http://shop.bb-team.org/musclepharm-assault?sku=2034 , дали ще ми попречи по някакъв начин креатина в него . Мисля да го пия по половин доза на ден тоест около 2.5 грама креатин на ден . Благодаря предварително .

Мисля, че е най-добре да се консултираш с лекар по въпроса. Това което аз знам е, че четвърт бъбрек може спокойно да извършва функцията си без проблем, и все пак допитай се до специалист...

Не мисля, че си се спрял на правилната добавка, колкото до лекарите е ясно какво ще ти кажат , дори и протеина не го признават за безопасен, от здравето по-важно няма при подобен тип проблем не е редно да приемаш креатин, поне по мое мнение.

Зависи на какъв лекар ще попадне. Ако е някой от по-кадърните лекари с отворено съзнание към хранителните добавки и като цяло света на фитнеса няма да има проблем. Защо не се допиташ до някой диетолог. Сума си има в интернет, които отговарят онлайн на въпроси.

05.03.13
10:08

Аз лично на твое място не бих си правил експерименти дори и със субстанция с доказан профил на безопасност при продължителна употреба като креатин монохидрата. В никакъв случай няма да ти даде толкова, колкото можеш да загубиш - съотношението полза/риск според мен е силно във вреда на употребата на каквито и да било добавки, които могат да повлияят дори косвено върху бъбречната ти функция.
Решението си е твое, разбира се, а консултацията с лекар е просто задължителна. Не разчитай обаче, че ще намериш уролог, който да знае в подробности какво е действието на креатина.

31.03.13
15:17

И аз лично не бих си правил експерименти !

14.06.13
15:21

Приемам креатин и нямам оплаквания . А и лекарят ми позволи . Нямам оплаквания ! :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1