Млечен протеин за хранително вкусова промишленост?

30.03.13
20:45

Някой наясно ли е дали може да се консумира такъв протеин. На опаковката пише 100% млечен протеин. Приятел работи в храни каза, че на 100кг доза (някъкъв продукт) слагат 2кг протеин. После на опаковката на продукта пише на 100гр продукт - 2 грама белтъчини. Доколкото разбрах вари се на 90 градуса с другите съставки на подукта който произвеждат. Мнения?

Темата беше редактирана от Ghost4o на 30.03.13 20:46.

Извинявай, че на въпроса с въпрос, но кому е нужно това? На пазара има вече достъпни протеини. Отделно от това, на 100 г вещество 2 г чист протеин е много съмнително.

31.03.13
15:29

казано от Димитър Михайлов на 31.03.13, 15:19:

Отделно от това, на 100 г вещество 2 г чист протеин е много съмнително.

Има предвид крайния продукт, в който се добавя въпросния протеин. Иначе като цяло, аз лично много харесвам неовкусения млечен протеин, но първо е значително по-скъп от суроватката, второ е възможно да съдържа големи количества лактоза, нещо което няма да се понрави на стомасите на повечето хора. Млечния изолат е приказка, но според мен просто не си струва цената. Ако не разполагаш със съдържанието на въпросната пудра, по-добре да не рискуваш.

31.03.13
17:21

От ПикКо (защото най-вероятно за това става дума) това е единствената пудра, която бих си купил, макар и не за директна/самостоятелна консумация. Към 15 лева килото и приличен вкус, 80% мисля че беше.

31.03.13
19:42

казано от FaceOff на 31.03.13, 17:21:

От ПикКо (защото най-вероятно за това става дума) това е единствената пудра, която бих си купил, макар и не за директна/самостоятелна консумация. Към 15 лева килото и приличен вкус, 80% мисля че беше.

Да за това става въпрос, може ли да се консумира като се свари с прясно мляко например и да се консумира?Дали ще има ефект?

Мнението беше редактирано от Ghost4o на 31.03.13 19:43.

07.04.13
14:41

казано от Ghost4o на 31.03.13, 19:42:

казано от FaceOff на 31.03.13, 17:21:

От ПикКо (защото най-вероятно за това става дума) това е единствената пудра, която бих си купил, макар и не за директна/самостоятелна консумация. Към 15 лева килото и приличен вкус, 80% мисля че беше.

Да за това става въпрос, може ли да се консумира като се свари с прясно мляко например и да се консумира?Дали ще има ефект?

Няма нужда да го вариш с прясното мляко, само го разбъркай с мляко или вода. Може да го прибавиш към смес за палачинки, кекс, бисквити и каквото се сетиш. Какъв ефект искаш да има? Ще увеличиш приема на белтъчини със съответното количество.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1