Как да си съставя ПРАВИЛНА програма за трениране?

31.03.13
23:32

Здравейте
От няколко месеца тренирам вкъщи (разполагам единствено със тялото си)

Проблема е че начинът по който тренирам не ми дава почти никакви резултати. Да понаправих малко релеф, но това е всичко. Най-лошото е че напоследък дори почнах да губя сила и тренировката която правих до сега да ми става доста трудна дори леко непосилна. Гледам да тренирам по 3-5 дена във седмицата, зависи от това с какво време разполгам. И храненето ми е малко неправилно. Ям почти всичко. Силно се ограничавам от тестото,спагетите и други подобни. Не пия газирани напитки.
Та тренировката накратко ми е :

- Следната серия от упражнения : http://www.youtube.com/watch?v=vkKCVCZe474
  - 2 мин Почивка
- Лицеви опори : 3x10 широк хват 3x10 тесен хват и 3x10 със повдигнати крака (между всяка серия от 10 правя по 30 сек почивка)
- Коремни преси : 120
- Тук правя нещо доста странно и според мен неправилно но тъй като не съм му намерил алтернатива продължавам да го правя (150 вдигания за бицепс с 2-те ръце на 7кг-ва боксова круша). Доста е глупаво, но предвид че нямам друга тежест за вдигане...
- После правя упражнението показано на 3:55 във това видео - http://www.youtube.com/watch?v=zjbFwtYXN80
- Накрая правя 3x20 помпички

Преди тренировка ям някъкв плод, а след това 2 банана + сирене/кашкавал.

Предполагам че съм доста далече от “добра тренировка”, и ще се радвам някой да ми помогне.

Попринцип изчетох част от статиите във този сайт а и търсих във интернет как да си подобря тренировката, но навсякъде всеки пише различно, надявам се че тук ще намеря нещо по-полезно. (Бърза информация за мен : момче; тежа 68кг; висок съм 1.73см)
ПС: Наскоро си направих и лост, така че занапред ще мога и него да вклучвам.

AS

31.03.13
23:39

Да разбирам ли, че тренировката ти е ‘лека’ ?
Ако е така, аз ти предлагам да правиш кръгове. :)

Да разбирам ли, че тренировката не ти дава това,което искаш?
Ако е така, можеш да споделиш храненето и да намерим проблем/ите(сигурен съм,че там е проблемът).

А ти всъщност какво търсиш от тренировките?

Мнението беше редактирано от ARM STRONG на 31.03.13 23:40.

Извинявам се за непълната информация.
Тренировката не ми дава резултати. Попринцип търся физичекса сила/релеф (ако мога да ги комбинирам двете)
А иначе както казах, нямам определен режим на хранене, ям доста работи по около 5 пъти на ден. Не пия газирано и силно ограничавам хляба и други тестени продукти. =)

01.04.13
00:17

С лицеви опори и вдигане за бицепс какво очакваш? Гръб като на Рони Колман?

Като ще тренираш със собствено тегло - мятай се на лоста и успоредката или си монтирай едни халки.

AS

01.04.13
10:50

казано от Петър Николов на 01.04.13, 00:17:

Извинявам се за непълната информация.
Тренировката не ми дава резултати. Попринцип търся физичекса сила/релеф (ако мога да ги комбинирам двете)
А иначе както казах, нямам определен режим на хранене, ям доста работи по около 5 пъти на ден. Не пия газирано и силно ограничавам хляба и други тестени продукти. =)

Ако искаш сила/релеф - храната е твоят приятел.Виж хр.режими от форума.Избери подходящ според целите,прави здрави тренировки,а не да си губиш времето.И накрая - имай търпение. ;)

“Прави здрави тренировки”... точно това искам да разбера... какво е правилно да правя, тъй като очевидно това което правех до сега не е особено правилно. За хранене, ще проверя =)

AS

01.04.13
11:17

казано от Петър Николов на 01.04.13, 11:09:

“Прави здрави тренировки”... точно това искам да разбера... какво е правилно да правя, тъй като очевидно това което правех до сега не е особено правилно. За хранене, ще проверя =)

Няма правилно!За мен ‘здрави тренировки’ значат едно, за теб друго.Може да правиш кръгове,да слагаш доп.тежести,да правиш суперсерии ако щеш... Важното е след тренировка да не можеш да си облечеш блузата и да си кажеш: ‘Мдааа,днес тренирах стабилно’.Ако си почувствал тренировката така,то има полза от нея.

01.04.13
23:12

Здравейте!!!
На 17 години съм, тегло 84, височина 195 см.
От скоро време реших да започна да тренирам. Нямам свободното време да ходя в фитнес зала, и за това на скоро се сдобих с лежанка, 2 дъмбела, щанга и крива щанга.
Целта ми е сила, а не релеф. Изобщо може да се каже, че не ми пука за релефа, за мен е важна само и основно силата. За това се обръщам към вас със целта, да ми препоръчате някоя силова програма, чрез която съответно да покача сила.
Не съм се занимавал със никакъв вид спортов, т.е. съм напълно начинаещ, за това ако е възможно ми препоръчайте и с колко кг. г/у да тренирам, за да не се претоваря или да получа някоя контузия.
Благодаря и поздрави! (talk)

03.04.13
10:20

1 ден - клек + допълнителни упражнения за крака
2 ден - лежанка + доп
3 ден - тяга + доп

Основните упражнения 1-5 повторения (клек, лежанка, тяга), допълнителните прави квото искаш

AS

03.04.13
10:37

казано от Mitko Myanev на 03.04.13, 10:20:

1 ден - клек + допълнителни упражнения за крака
2 ден - лежанка + доп
3 ден - тяга + доп

Основните упражнения 1-5 повторения (клек, лежанка, тяга), допълнителните прави квото искаш

Ако вкара и една ‘Военна преса’ става бомба. ;)

09.04.13
19:42

Yes, военната преса може да я правиш след лежанката.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1