31.03.13
20:56
Здравейте, трябват ми храни богати на протеин, които не знам, защото искам да изпробвам нови варианти, освен месо, млечни продукти, яйца и ядки, други какви има ? Приемам всякакви варианти.
Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 05.04.13 20:28.
31.03.13
21:27
малко са, като се има предвид, моите нужди...
31.03.13
21:31
Всъщност какви са твоите нужди, та тези храни са недостатъчни?
Изброените от теб храни предлагат внушително количество варианти и комбинации.
31.03.13
21:37
1. вегитарианец съм
2. млякото напоследък не ми влияе хич добре на стомаха
3. яйца ям, но се притеснявам от холестерола
4. с ядки няма как да си набавиш голямо количество протеин
Не виждам друга алтернатива освен да се откажеш от вегетарианството. Мръвката най помага за набавянето на протеин :D
Яж боб тогава.В него белтъка е 7 на 100.Като те е страх от холестеола в яйцата има лесно.. яж само белтъка..
31.03.13
23:01
Привет,
Фъстъчено масло (не много богато на протеини все пак, а и доста калорично), бобови растения (примерно боб, но как влияе на стомаха - при всеки различно), риба и извара (които май никак се връзват с вегетарианство :/). За холестерола от яйцата не трябва да има притеснения, на доста места (бключително тук) съм чел, освен ако не се изядат 10 жълтъка примерно. Остават протеинови добавки - според финансовите възможности: в магазина за цени и повече инфо.
Поздрави,
Т
Извара + доза суроватъчен протеин или какао с мед за вкус в шейкър ! Протеинова бомба (:
01.04.13
13:37
соя
леща
фасул
бадеми
фъстъци
орехи...
но ще е трудно без поне малко млечни продукти и яйца, ако съвсем забравиш за месото!
Мнението беше редактирано от Александър Георгиев на 01.04.13 13:38.
01.04.13
19:55
Благодаря за отговорите, гледам уж да ям повечко мляко, да видим какво ще стане и ще почна повече с ядките, пък на яйцата бройката си е наред, ще гледам когато мога и бобец да си правя :)
казано от андрей николов на 31.03.13, 21:37:
1. вегитарианец съм
Тц, тц, тц... то почти нищо не остана. За месото хубаво - твое си убеждение, но какво точно те притеснява в холестерола от яйцата!?
п.с. Поне си махни снимката на Редж Парк от аватара, че е срамно.
Мнението беше редактирано от Old Timer на 01.04.13 20:20.
02.04.13
21:39
Точно днеска си отбелязах кои са те - яйца (7г протеини на 1бр.) , пържоли (пилешки телешки около 25-30гр протеин на 100гр) , леща (20-30гр прот. на 100гр) , извара (15гр пр на 100гр) , грах (6гр пр на 100гр) .Тези са по-голямо съдържание , има и много други , но при тях мазнините са и те доста. За да не пиша нова тема , може ли някой да ми разясни следното . Кога да приемам въглехидрати , белтъчини и мазнини . Сутрин , обед , вечер , кое кога да ям?
Сетих се ,че намерих и хубава таблица - http://www.calorienbalans.com/FoodInfo.aspx
Мнението беше редактирано от ........ .......... на 02.04.13 22:17.
казано от ........ .......... на 02.04.13, 21:39:
Кога да приемам въглехидрати , белтъчини и мазнини . Сутрин , обед , вечер , кое кога да ям?
От всичко по всяко време.
1. вегитарианец съм
1. Не ти трябват храни богати на протеин, а такива с добър аминопрофил, т.е. качествен градивен материал, тялото знае какво да прави с него. ;)
2. Млякото не влияе добре на стомаха на 90% от хората, просто, защото след кърмаческа възраст обикновено се разделяме с ензимите, които го разграждат.
3. Няма нужда да се притесняваш от яйцата и холестерола
4. Ядки, спирулина, коноп, елда, сусам...все качествен източник на градивен материал
казано от Маргарита Манева на 03.04.13, 10:36:
1. вегитарианец съм
4. с ядки няма как да си набавиш голямо количество протеин1. Не ти трябват храни богати на протеин, а такива с добър аминопрофил, т.е. качествен градивен материал, тялото знае какво да прави с него. ;)
2. Млякото не влияе добре на стомаха на 90% от хората, просто, защото след кърмаческа възраст обикновено се разделяме с ензимите, които го разграждат.
3. Няма нужда да се притесняваш от яйцата и холестерола
4. Ядки, спирулина, коноп, елда, сусам...все качествен източник на градивен материал
Искам да попитам , кое в млякото не влияе добре на стомаха и по какъв начин се изразява това не-добро влияние ?
казано от Penev на 03.04.13, 16:51:
Искам да попитам , кое в млякото не влияе добре на стомаха и по какъв начин се изразява това не-добро влияние ?
Знам ,че млякото прието в комбинация с друга храна/примерно с яйца/драснично увеличава времето за нейното усвояване.От това би следвало да се стигне и до започване на гнилосни процеси в стомаха , а от там и дискомфорт.
Нищо.Млякото и млечните продукти заемат централно място в храненето на почти всеки човек.Те са много богати на белтъчини и на калций.Като цяло ако не си алергичен към лактоза или нещо друго.. знам ли от което може да ти се получат нежелани реакции , употребата на млечни продукти трябва да е ежедневна.
казано от Penev на 03.04.13, 18:27:
Да , но какво пречи приема само на мляко искам да знам ?
Някой (но не всички) хора страдат от лактозна нетолерантност, което значи, че не усвояват добре лактозата.
03.04.13
20:48
казано от NiKolay на 03.04.13, 19:25:
Нищо.Млякото и млечните продукти заемат централно място в храненето на почти всеки човек.Те са много богати на белтъчини и на калций.Като цяло ако не си алергичен към лактоза или нещо друго.. знам ли от което може да ти се получат нежелани реакции , употребата на млечни продукти трябва да е ежедневна.
Надявам се някой да не приеме съвета ти сериозно. :D
казано от basi halvata на 03.04.13, 20:48:
Аз пък се надявам да обясниш защо!!??? Очаквам изчерпателен и конкретен отговор! Благодаря!
Мнението беше редактирано от FaceOff на 04.04.13 19:06.
04.04.13
23:42
казано от FaceOff на 04.04.13, 19:05:
казано от basi halvata на 03.04.13, 20:48:
Аз пък се надявам да обясниш защо!!??? Очаквам изчерпателен и конкретен отговор! Благодаря!
Защото 100% от това, което е казал е грешно.
Чудесно, чакам да се обосновеш, както вече те помолих в предишния ми пост, защото това не е отговор на въпросът ми!
05.04.13
12:50
ще помоля и аз за обосновка.
Както пише на повечето места “Лактозната непоносимост не e заболяване или алергия, а хранителна непоносимост. Засегнатите са чувствителни към млечна захар, защото имат недостиг на ензима лактаза, без който организмът не усвоява млечната захар. За недостига на лактаза има различни причини.........” и т.н.
Какъв е проблемът на хората, които нямат подобно състояние, да употребяват мляко редовно?
все пак мляко се употребява повече 10 000 години (http://en.wikipedia.org/wiki/Domestication#Animals)
http://en.wikipedia.org/wiki/Milk#History =просто напомняне :)
не смятате ли, че зa 10000г все някой щеше да се усети, че нещо не е наред :)
То остави прясното мляко, но и всичките му производни? WTF????! Кисело мляко, сирена, кашкавали, извара, сметана и т.н..
05.04.13
14:41
Просто абсолютно всичко казано в поста на NiKolay е грешно.
“Млякото и млечните продукти заемат централно място в храненето на почти всеки човек.”
Глупост.
“Те са много богати на белтъчини и на калций.”
Глупост.
“Като цяло ако не си алергичен към лактоза или нещо друго.. знам ли от което може да ти се получат нежелани реакции “
Не е проблема алергията.
“употребата на млечни продукти трябва да е ежедневна.”
Най-голямата глупост.
Кое не разбираш? Айде поинтересувайте се малко от темата - хората с години се учат, правят опити, проучвания и т.н. вие искате всичко наготово.
казано от basi halvata на 05.04.13, 14:41:
Просто абсолютно всичко казано в поста на NiKolay е грешно.
“Млякото и млечните продукти заемат централно място в храненето на почти всеки човек.”
Глупост.
глупост
“Те са много богати на белтъчини и на калций.”
Глупост.
глупост на квадрат
“Като цяло ако не си алергичен към лактоза или нещо друго.. знам ли от което може да ти се получат нежелани реакции “
Не е проблема алергията.
Най-голямата глупост.
глупост на н-та степен
Кое не разбираш? Айде поинтересувайте се малко от темата - хората с години се учат, правят опити, проучвания и т.н. вие искате всичко наготово.
Изключително АРГУМЕНТИРАН отговор!! Това пък в червеното са моите отговори, обори ме с АРГУМЕНТИ, а не да ми пишеш кое е глупост, и кое не. АРГУМЕНТИ
05.04.13
15:09
Вие търсачка нямате ли? Или искате всичко на готово?
Естествено, че млякото и млечните продукти не заемат централно място в яденето на всеки човек. Не вярвам човек със завършен 2ри клас да се съмнява в това.
Основния белтък в млякото е казеинът, който във високи дози не е добър и има изследвания, че калцият от млякото не се усвоява.
Вече казах, че проблема не е алергията.
Защото? Няма никаква причина да е така.
Видях, че нищо не знаеш, поне спри да се излагаш, че ставаш смешен.
05.04.13
15:14
С факти, с факти...кое му е вредното на казеина и как точно става така, че калция от мялкото не се усвоява ? :)
Като не се кефиш на млечни - не яж, но не генерализирай толкова ;)
Факт е, че ензимите разграждащи казеина, с повишаване на възрастта, намаляват.
казано от Queen Kobra на 05.04.13, 12:50:
Поглеждлала ли си 80% от населението как изглежда...???
Справка, зад Океана процента е още по-стряскащ.
И какви са тия 10000г., дето ги уикицитираш...:)))
Какво е било качеството и начина на преработка на млякото преди 10 години(не 10000) и сега...:)))
Ти пак си държиш на твоята си теза и убеждения “ям и не ми пречи на МЕН, значи е меродавно за всички”...:)))
употребата на млечни продукти трябва да е ежедневна.
Хм, така ли...почвам значи:)
Сега ще извади някоя тема от бг-мама колко вреден е казеина, и как се прави лепило от него и затова било вредно. То затова е най-скъпия протеин, щото не е хубав.. Или пък не можеш да си набавиш доволно количество белтъци именно от мляко и млечни продукти?
казано от FaceOff на 05.04.13, 15:36:
млечни продукти?
Зависи какви са бе тигре и как са преработвани.
05.04.13
15:38
Добре де, толкова ли е трудно вие да потърсите и да се поинтересувате?
Ето за калция: http://saveourbones.com/osteoporosis-milk-myth/
За казеина вече казаха - едно, че ензимите с остаряване намаляват, второ, че казеина в кравето мляко е 2-3 пъти повече отколкото в кърмата, за да помогне на младите телета да изградят рога и копита. Демек не е добър за хора в голямо количество.
Сега ще извади някоя тема от бг-мама колко вреден е казеина, и как се прави лепило от него и затова било вредно. То затова е най-скъпия протеин, щото не е хубав.. Или пък не можеш да си набавиш доволно количество белтъци именно от мляко и млечни продукти?
Спри да се излагаш.
Мнението беше редактирано от basi halvata на 05.04.13 15:39.
05.04.13
15:39
казано от slavko на 05.04.13, 15:30:
И какви са тия 10000г., дето ги уикицитираш...:)))Какво е било качеството и начина на преработка на млякото преди 10 години(не 10000) и сега...:)))
Ти пак си държиш на твоята си теза и убеждения “ям и не ми пречи на МЕН, значи е меродавно за всички”...:)))
Славко, предполагам 80% от населението изглежда така заради млечните продукти, а не заради fast food? ;)
05.04.13
15:40
Абе не знам за вас, но преди съм стигал до 8 литра прясно мляко на ден!!! 8 литра!!! В тези периоди не съм падал под 3-4 литра, до преди месец също бях всеки божи ден на по 2-3 литра, всеки... Проблеми съм нямал (за сега). Иначе се чувствам добре и се възстановявам отлично, явно усвоявам казеинеско .
05.04.13
15:45
Here’s how it happens. Like all animal protein, milk acidifies the body pH which in turn triggers a biological correction. You see, calcium is an excellent acid neutralizer and the biggest storage of calcium in the body is – you guessed it… in the bones. So the very same calcium that our bones need to stay strong is utilized to neutralize the acidifying effect of milk. Once calcium is pulled out of the bones, it leaves the body via the urine, so that the surprising net result after this is an actual calcium deficit.
От линка на халвата.
=> всеки животински протеин преебава калциевия баланс и ставаме все по-чупливи.
Нямам какво да добавя :)
казано от Херцог Трън на 05.04.13, 15:39:
казано от slavko на 05.04.13, 15:30:
И какви са тия 10000г., дето ги уикицитираш...:)))Какво е било качеството и начина на преработка на млякото преди 10 години(не 10000) и сега...:)))
Славко, предполагам 80% от населението изглежда така заради млечните продукти, а не заради fast food? ;)
По-скоро е принципно, заради това, че щом някой не бил се сещал...ама то много неща, които правим и ни вредят си ги приемаме за нормални и част от ежедневието, само защото достаттъчно и предълго време са битували из нашия мир и ние пръста си не сме си мръднали и закостенялото съзнание да ги променим и видим, има ли алтернатива.
Сега, по-ясно ли е или да продълавам и темата да отиде в нищото, пак:)
казано от slavko на 05.04.13, 15:37:
млечни продукти?
Зависи какви са бе тигре и как са преработвани.
Какви да са Славко? Прясно мляко - пастьоризирано, но не УХТ, или варено. Кисело- заквасено, сирене кашкавал, извара горе долу всички знаем как се правят. Говорим за МЛЕЧНИ продукти.