сваляне на излишни килограми или как се калява характера?

Темата е заключена.

01.04.13
14:38

Дълбок преклон пред тези, които упорито следват своите цели и свалят килограми с диета, тренировки, правилно хранене и т.н. АМА ..срам не срам ще го кажа.. аз не съм от тия :( Или ако перифразирам Марк Твен - няма нищо по лесно от диетите, а лично съм ги правила хиляди пъти.. Притеснявам се да си го кажа публично, но както става с пристрастените, един ден удряш дъното и минаваш в клуба на анонимните дебеланковци, с надеждата че като има и други като теб, ще е по лесно. Общо взето с тази идея започвам този дневник, в деня на шегата, пък каквото ще да става. Имам нужда не само от съвети, но и някой който да ми помогне да си каля характера. Няма да е лесно, при условие че живея с човек, който най обича да се хапва само нездравословни неща, без грам да му повлияят.

И така, вече е 14:30 а днес съм на две филийки хляб, две яйца и чаша кафе. Радвам се че намерих този сайт и си харесах един нисковъглехидратен режим, който смятам да започна, и да го съчетая с 3-4 пъти на седмица фитнес.  До сега във фитнеса тренирах без определен ред, просто се потях, но явно не става така. Общо взето трябва да сваля навсякъде, поне раста равномерно. Ще се радвам някой да ме насочи към по правилен за мен режим и тренировка. Благодаря! :)

Т. Тодорова

01.04.13
15:10

Привет и добре дошла!

Хубаво е,че си се мотивирала да направиш нещо за себе си - ако си постоянна,няма да съжаляваш,дори нещата да се случват по-бавно от очакваното.
Когато удариш дъното (позната за мен ситуация),много по-лесно е да си заобиколена от хора,грижещи се за себе си,спортуващи,хранещи се разумно,мотивирани - това ще мотивира и теб,и по-лесно ще можеш да разпознаеш разумния модел на живот,и да го вкараш в употреба :P
За човека до теб можеш да си сигурна,че няма как да не му влияят - дори да не трупа килограми,със сигурност не трупа по-малко отрови от всеки нормален човек.

Стискам ти палци и се надявам да постигнеш всичко,което искаш + че благородно ти завиждам за равномерния растеж :D

Към тренировки някой може да те насочи,ако поне ти знае параметрите :) и общото състояние - колко килограма си,колко си височка,дай снимка,цифри,имаш ли някакви здравословни проблеми ... Може да е окей да ходиш да тичаш по 10км и да вдигаш щанги,а може и да не трябва да започваш с нещо по-сериозно от каланетика,примерно.

От притеснения няма нужда - ако зачетеш по-подробно форума,ще видиш какви драми се изливат наоколо и какви трагични случаи (моят) има...Тъй че хич да не ти пука - първата крачка към нещо по-добро си я направила - придобила си желание - така че давай смело (F)(sun)

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 01.04.13 15:13.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1