28.03.13
09:08
Чета различни мнения за растежа на седалищните и бедрените мускули от клековете.Аз лично искам да стопя мазнините и да се стегна без да качвам никаква маса.
Знам че мускулът работейки все пак ще се развива,но ме е страх дупето ми да не изглежда по голямо :((
Моля някой който наистина знае и ги прави клековете да ме посъветва по колко серии и повторения и с каква честота да ги правя за да не кача много маса.
Имам щръкнало дупе и ме е страх да не щръкне повече :((
Темата беше редактирана от Лили на 28.03.13 09:32.
За да порасне-да качиш мускул-трябва да клякаш с тежест,и то голямо.Със собствено тегло само ще повдигнеш дупето.Моят съвет е първо да клякаш-примерно 5 серии по 20 повторения.След това кардио,щом искаш да стопиш мазнините
Всеки ден клекове.Кардиото колкото ти е удобно.3-4 сесии седмично са достатъчни.
Аз пък си умирам за малко по-голям задник, та се късам от клякане с тежести. хаха
Разни хора, разни идеали. :))
Успех.
Мнението беше редактирано от Кристина на 28.03.13 11:48.
28.03.13
19:17
Това се прави с тежести :)
28.03.13
22:48
Защо клековете трябва да са всеки ден?Ако са с тежести пак ли трябва да са всеки ден
28.03.13
23:02
казано от Ivet Yordanova на 28.03.13, 22:48:
Защо клековете трябва да са всеки ден?Ако са с тежести пак ли трябва да са всеки ден
Зависи с какви тежести и почивки ги правиш. Можеш и от собствено тегло да си докараш мускулна треска, ако правиш много повторения с много малки почивки между сериите /аз поне съм успявал, но клякане до земя с малка пауза долу/, може и с тежести да не усещаш нужда от почивни дни. Въпрос на обратна връзка от тялото ти.
28.03.13
23:08
Нападите са по-добро упражнение за глаутелуси, според мен. Ако се правят повечко повторения, рязко... 3 по 50-60, може би.
Тя иска да остлабне и стегне тази част от тялото.Не да качи мускул в глутеуса.СЛедователно като кляка със СТ няма мускулни разкъсвания,че да има нужда от възстановяване на мускула.Като кляка всеки ден,ще подобри кръвообръщението в тази зона,което с правилно хранене разбира се,ще оптимизира липолизата в тази област.
Да.Почнах с 3 серии по 15 повторения.Ще ги увеличавам повторенията постепенно.Правя ги с ръце на тила, максимално до долу с малко задържане .След месец ще видим ефекта :D
Мнението беше редактирано от Лили на 29.03.13 15:45.
Понеже това беше едно от упражненията, с които аз започнах, бих искала само да кажа:
1. Серии - както ти си избрала сега
2. Табата - примерно тази
Съгласна съм, че нападите са също толкова важни колкото и клековете. И тях може с и без допълнителна тежест и в различни варианти (само напред, назад, със завъртане на страни, даже и в комбинация с клек).
Успех! :)
Ох, ох, охх...
Първо: Жените качват мускул по-трудно от мъжете, тоест въобще не става това “правя клекове със собствено тегло и имам мъжки крака”. Разликата идва от разликата в хормоните.
Второ: Именно мускулите придават стегнат вид, няма стегната мазнина.
Трето: 1 килограм мускул заема по-малко обем от 1 килограм мазнина. Тоест дори и да качиш 3 кила мускул, ако си свалила 5 мазно, ще изглеждаш много по-добре от преди, заради втора точка.
И прави някакви упражнения и за горна част. Успех.
29.03.13
23:34
казано от JulsaVena на 29.03.13, 08:01:
Тя иска да остлабне и стегне тази част от тялото.Не да качи мускул в глутеуса.СЛедователно като кляка със СТ няма мускулни разкъсвания,че да има нужда от възстановяване на мускула.Като кляка всеки ден,ще подобри кръвообръщението в тази зона,което с правилно хранене разбира се,ще оптимизира липолизата в тази област.
И как ще отслабне и стегне БЕЗ да качи мускул в глутеуса? Мускулите носят стегнатостта, а и понеже са по - плътни, намаляват обема
казано от Lachezar Tomov на 29.03.13, 23:34:
казано от JulsaVena на 29.03.13, 08:01:
И как ще отслабне и стегне БЕЗ да качи мускул в глутеуса? Мускулите носят стегнатостта, а и понеже са по - плътни, намаляват обема
Като повиши мускулния тонус.
А тонуса се повишава (трайно) от големи тежести.
Мнението беше редактирано от Петко К на 29.03.13 23:41.
Благодаря на всички за мненията :)
Един месец ще съм на тази програма долу на снимката..
Другия месец ще включа гирички.
Ако мъжо ми донесе щанга ще продължа с нея.Живот и здраве:)
П.С.Аз си имам достатъчно развити мускули на глутеуса.Живяла съм година на 15 етаж,без асансъор и съм ходила системно на фитнес 3 години.Просто след раждането малко се омазних и имам за топене :)
Мнението беше редактирано от Лили на 31.03.13 12:51.
Аз просто ще оставя това тук. *Ей това е задница!*
Мнението беше редактирано от Кристина на 01.04.13 16:06.