Един странен експеримент

01.04.13
01:55

Ще чистя подкожни мазнини и тъй като смятам да сваля 12-14кг в период от около 150 дни ще загубя и мускулна маса (вярно е, че ще чистя бавно, ще правя високовъглехидратни дни, поддържащи седмици и т.н, ама няма как да не загубя много мускул, особенно като съм ектоморф) .. Идеята ми е (тя не е моя идеята де, ама смятам да го приложа) да продължа да тренирам със същите тежести. Гърба, гърдите и раменете ще ги тренирам изцяло за маса, като може да включа и нещо малко изпомпващо, отнякъде да си личи че правя релеф :D, 2/3 от тренировката ми за ръце ще е за маса и 1/3 за релеф (тоест по едно упражнение за бицепс и трицепс) и при краката само клека ще е за маса, всичко друго за релеф. Идеята тук е : Най-слаби мускулни групи са ми гърба и гърдите(основно гърдите), ръцете са ми с хубав размер, но нямат релеф, а краката и задника са доста мазни и твърде големи за тялото. Идеята тук е, като тренирам тежко някои мускули, а изцеждам другите, тези които са тренирани тежко да получат по-голяма част от хранителните вещества и да не загубят масата си, а тренираните до изцеждане просто да се орелефевят, независимо дали ще загубят мускул освен мазнината (задника ми е доста голям и това изобщо не е красиво). Идеята да тренирам като до сега (пирамидално - 12, 10, 8, 6 повторения, като на всяко качвам тежестта) е с цел да не губя мускулна маса. Ако базовите упражнения ги правя със същите килограми (или с малко по-леко), то не губя мускулна маса .. А и релефа е основно от процента подкожни мазнини, не толкова до сепарацията на самия мускул.. все пак искам плочки, не да ходя на състезание по културизам. Вие какво мислите, добра идея ли е ?!

01.04.13
10:52

Няма тренировки за релеф, така че си продължавай както досега.

01.04.13
12:45

Абсолютно се съгласявам с Петко К ...

Релефа и мускулната маса са пряко свързани,а повече релеф идва не толкова от техниката на упражнението ,а от горене на мазнините по тялото чрез кардио дейност и ПОДХОДЯЩО хранене за целта.
На кратко казано - щом искаш релеф,качвай мускули!

Тоест смятате, че стратегията ми е правилна ? .. Тъй като много хора ми казват, че релеф се прави с “изцеждане на мускула” (тоест повторения над 15), но според мен това е вече за доизкусоряване и малки детайли и не е подходящо за аматьор като мен.

казано от Ivan Nikolov на 01.04.13, 10:48:

Bullshit,bullshit everywhere.

.. Ти какво предлагаш ?

01.04.13
17:28

Релефа се постига чрез изгарянето на подкожните мазнини, а мазнините се изгарят предимно чрез кардио- бягане, скачане на въже, каране на колело/ велоаргометър и тн.
Така че ако ще и по 20 повторения да правиш, релеф няма да постигнеш, освен ако не топиш мазнините.
Така че тия работи: 6-8 повторения за маса, 10- 12 за релеф, аз не ги вземам за някаква даденост.
Свалям килограми и оралефявам като включвам в тренировката си кардио. След тренировка бягам по 20- 25мин. на пътечката.
Самите повторения на упражненията не съм ги увеличил (рядко правя по 12 повторения). Просто винаги съм обичал да боравя с по- голяма тежест. Чрез отслабването ми (свалих 10 килограма) ръцете и гърбът ми са по релефни. Не защото съм правил повече повторения за тези мускулни групи, а просто защото съм свалил подкожните мазнини- чрез кардио.
Така че поне според мен не е задължително да се подлъгваш по стереотипа- (12 повторения релеф). Ако правиш някакъв вид кардио + диета, то ще премахнеш подкожните мазнини и съответно ще оралефиш.

01.04.13
17:33

Да се има предвид обаче, че трябва да има отрицателен калориен баланс. И по 2 часа кардио да се прави, ако се яде повече, отколкото се гори, релеф нЕма.

Мнението беше редактирано от pe6о на 01.04.13 17:35.

Тренирам бокс ( 4 пъти седмично по 2 часа) и фитнес (4 пъти седмично по час и половина, като неделя започвам да тренирам и бокс и фитнес - досега тренирах само фитнес), а през лятната ваканция ще вкарам и малко сутрешно кардио (интервален бой по круша), така че кардиото даже ми идва прекалено много (знам, че от много кардио се губи мускулна маса, ама колкото и странно да звучи ми е приятно да тренирам, чувствам се по-жив, по-свободен, целия ми ден става по-приятен след тренировка и затова го правя). Започвам НВД 56 дни, през които планувам да сваля 7,5 килограма, после 28 дни поддържам с РБД и ще преценя колко още да чистя, в зависимост от това колко мазнини имам, колко мускул съм загубил, колко ме марзи и т.н. .. Попринцип планувам от 82кг, да сваля на 70.

Мнението беше редактирано от Георги Иванов на 15.04.13 16:01.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1