Болка в ляво рамо при вдигане на дъмбели от седеж.

AT

01.04.13
17:30

Здравейте,

преди 3 седмици ми се наложи да отсъствам от занятия в залата за 4-5 дни, след като влязох в залата на 6-тия ден и започнах да тренирам рамена усетих рязка болка в момента на избутване на тежестта буквално над нивото на рамената. Става въпрос само за едното рамо - лявото, не ме боли при постоянно движение, а само при вертикално издигане и при избутване на тежест нагоре. Изчетох всяка възможна тема във форума, но не попаднах точно на същия проблем. Болката се усеща (може да говоря глупости, извинете ме за което) във вътрешната средна част на рамото. Пия глюкозамин 500 мг. всеки ден, но едва ли ще е от помощ. В сравнение с тогавашния период в момента болката не се усеща силно, в събота играх баскетбол и в края на играта реших да пробвам да направя няколко кофички и за мое учудване не се усещаше болка въобще, а в началото на играта при подаване над глава с двете ръце при рязко движение се усещаше силно.

Какъв би бил проблема? Благодаря предварително!

01.04.13
17:42

Твърде е вероятно да не си загрял добре раменния пояс преди тренировката. Точно затова след баскетбола не си усетил болка.

AT

01.04.13
17:58

Винаги разгрявам поне 10-15 минути преди тренировка с постоянни развъртания и опъване

Болката мускулна ли е или ставна, ако е мускулна не си разгрял, ако е ставна-си направил някакво странично ненужно движение в техниката си.

AT

02.04.13
17:33

Вчера тренирах гърди, загрявах поне 15 минути, на първа пробна серия (60кг) болката бе явна. След това на 70 кг, 80 кг, 90 кг, болката намаляваше, докато на 90 кг втора серия изчезна съвсем. Всяка серия бе по 10 бройки. С флайс-а / кофите и машината която избутваш от нормален седеж напред и нагоре за гръд също не се усетиха никакви болки. След тренировката бях малко по-спокоен и да чукам на дърво си мисля, че нещата ще се оправят.

БО

02.04.13
17:38

Ако се притесняваш отиди на спортен лекар. :)

AT

08.05.13
23:53

Здравейте отново!

Ходих на лекар преди известно време и ми бе поставена диагноза тендинит на дългата глава на бицепса. Изписаха ми Афламил 100 мг. и го пия вече 12 дни, болката намаля значително, рязката тръпка се усеща съвсем тихо, но не като болка а като “сигнал” :) така мога да го определя с думи. Подпрях се с ръце на стената и симулирах движението при преса с бицепс хоризонтално и не усещам силна болка както предишния опит преди хапчетата. Изчетох няколко теми за рехабилитация след такъв проблем и навсякъде се описва, че мускулната група в проблемната област трябва да се уздрави постепенно. Моля ако някой може да ме упъти към какви упражнения трябва да се придържам да сподели. Обмислям покупката на ластици (resistance bands) с които да се занимавам поне месец и нещо, ако е нужно повече преди да се върна в залата.

Благодаря предварително!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1