02.04.13
22:16
Изчетох много информация и не намерих хора с моя проблем.На 21 години съм, 51 кг,167 см висока.От месец съм на диетата на Дюкан,за втори път в рамките на половин година,като първия път свалих 8 кг,а засега съм свалила 1кг.От 2 месеца тренирам постоянно във фитнеса,но ми се струва ,че не ми е достатъчна енергията за постоянни тренировки.Бих желала в рамките на месец да сваля още 2-3 килограма,слабичка съм,но ми се струва ,че имам малко мазнини в корема,които искам да изчистя.Знам ,че не е препоръчително по време на диета на Дюкан да се тренира активно,но искам да запазя стегнато тялото ми-за 2 месеца започнаха да ми се оформят мускули на ръцете и краката ,усещам ги по силни.Приемам 1100-1200 калории на ден.Тренирам 6 пъти в седмицата.
В понеделник и петък интензивно кардио-пътека 40 мин и 20 мин колело.
Във вторник,четвъртък,събота и неделя - започвам с интензивно кардио- пътека 20 мин, 30 мин силови упражнения за цялото тяло ,30 мин кардио.
Въпросът ми е много тежка ли е тренировката ми?Не бях чувала за претрениране докато не усетих ,че нямам никаква сила за нищо след тренировка,единствено искам да легна да поспя.Искам да продължа диетата си и тренировките,но да ги намаля ли,в тях ли е грешката?Сега реших да си направя почивка за 2-3 дена докато се възстановя.Взех си суроватъчен протеин-изолат на Amix,който мисля да пия по една доза след трнировка за възстановяване,подходящ ли е?Взех си и мултивитамини на NOW.Добре ли ще е и да си взема рибено масло?
Надявам се да съм сложила темата на подходящото място.
Благодаря ви,имам нужда от помощта ви!
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 03.04.13 15:37.
Зарежи Дюкан и тренирай. Как искаш да имаш енергия като не приемаш такава (dull) Нали се сещаш, че няма как да стигнеш от точка А до точка Б ако не сипеш бензин на колата. А ти искаш май да не стигнеш никъде и да седиш на трупчета с празен резервоар.
Ами незнам 40 минути кардио с 1000 и малко отгоре калории как се издържат (впрочем само кардиото ти ги изгаря)..Примера с колата и бензина е много хубав .Спри я тази диета и приемаи още калории и с това кардио ще се получи работата , но ми се струва , че тренираш много често. НАМАЛИ на 3-4 пъти в седмицата максимум.
Зарежи ги тия ДюкЯни и подобни. Явно гладуваш, а чрез глад не става. Най много да си навредиш на имунната система и да ходиш при доктори (недай си Боже). Прочети някои женски дневници и хранителни режими в сайта.
И тея 6 пъти тренировки на седмица са прекалени. Ако ще и нормално да се хранеше, то пак нямаше да имаш сили, просто защото 6 пъти са много. Тренирай 3- 4 пъти на седмица, ще е достатъчно. Все пак “повече” не значи “по добре”. Организмът ти има нужда от почивка, не е нужно буквално да го тормозиш с толкова много тренировки.
Малко настрани . Както каза ти :При диетата на Дюкан не е позволено много често трениране..Ами много ясно , то тези калории стигат само за дишане и мигане . Найстина калориите са малко , а тренировките много.Помисли върху това което се изписа до сега и си изгради нова стратегия (така да го кажа)
03.04.13
00:19
Много ви благодаря за помощта,ще увелича калориите.А важно ли е да прибавя въглехидрати,тъй като в момента са ми само 3 с.л. овесени трици :) И ако тренирам 5 дни в седмицата ,от които 4 силови + кардио и 1 ден кардио ,много ли ще ми е пак? :)
Важно е да добавиш въглехидрати И мазнини и можеш да тренираш всеки ден, стига да си обезпечаваш тренировките с храна.
Момчетата, които твърдят, че 6 пъти е много може би имат предвид тежки, изтощителни, сериозни тренировки. Съмнява ме за 1 бягане в свински тръс да се получи претрениране.
Ти например пишеш, че започваш с интензивно кардио. Аз ти гарантирам, че твоето не е такова: 1. за 20 минути няма как да загрееш дори, че да преминеш към интензивното и 2. ако е интензивно, няма да можеш да станеш от земята, камо ли да тренираш с тежести, да не говорим после пак кардио.
Та значи оправяш храната: 1. изхвърли ги тез трици, със същия успех можеш да ядеш талаша от аквариума на хамстера ти. 2. добавяш истински въглехидрати: овесени ЯДКИ, кафяв ориз, пълнозърнести неща 3. добавяш мазнини от риба, зехтин, авокадо, сурови ядки, яйца 3. спираш обезмаслените продукти: разни дюкански млекца и подсладители
Ами разбира , се че трябва да увеличиш въглехидратите..Та те са ти източника на енергия.Мазнини от млечни продукти също , а сурови яйца не, по-добре ги свари , вместо да се тормозиш ( недаи си боже да лепнеш някоя болест ).
П.п Анелия, имаме впредвид , че с нейното хранене към момента са абсурдни толкова тренировки.Ако се храни както трябва не е проблем :)
03.04.13
22:01
Тоя ИДИОТ Дюкан, дали си е пробвал тъпата диета върху себе си?
Към авторката на темата, съвета ми е да чете постовете на Анелия. Друго нямам какво да добавя.