03.04.13
23:07
Здравейте :)
Имам едно малко глупаво питане , но ми е интересен отговора
Става въпрос за натоварването на мускулите по време на тренировка...ако за мускулна група правя 5-6 упражнения с малко по - малко
килограми , вместо 3-4 с тежест която ми позволява да вдигна макс 8 пъти , много ли ще е колосална разликата в натоварването?Примерно ако за гърди вместо 4 упр. по 3 серии със макс тежест за 8 , правя 5-6 упражнения с 85-90 % от тази тежест.
БТВ задавам го , защото вчера си изкарах акъла във фитнеса. Беше ми за първи път (сериозно ) и преди съм ходил , но лигаво с по 5-10 мин почивки междъ сериите и т.н. Таа правих кръгова и понеже си знам килограмите дигах с такива с който попринцип бих правил серии. Минах лежанка , скрипец , раменна преса , трицепс и на бицепса на 2рата серия на 9 и 10тото повторение освен цялото тяло си усетих и самото сърце как ми се стяга и после изпомва кръвта , в момента в който оставих лоста така ми се зави свят и ми причерня , че щях да припадна.. ;Х Принципно съм на 21 години , 67 кг , 181см , кръвното винаги ми е било 110-115/70 , последната ми ЕКГ е от миналата седмица 25 март и всичко уж ми е добре... ЕхоКГ също ми е наред , но тя ми е от края на януари... ако някой има обяснение може и това да ми отговри защо става... Сега ме е страх даже да отида утре във фитнеса... ;Д
04.04.13
00:00
Увеличаваш обема за сметката на интензитета на тренировката.
Има разлика да, но на твоето ниво мисля, че е по-добре да си караш с по 2-3 упражнения на дадена група с килограми, които с би направил 8-10 чисти повторения. Относно проблема ти мисля, че се състои в рязката промяна на кръвното налягане, ако си правил френско разгъване или лег с тесен хват и веднага, или скоро след това си направил бицепсовото е напълно нормално. Това е и причината, когато дълго време стоиш в легнало положение, при рязко изправяне да получиш световъртеж. Не се притеснявай, относно сърцето мисля, че просто след като си се изплашил след световъртежа си си втълпил, че ти има нещо. Виж утре как ще ти е тренировката и ако пак имаш някакъв проблем, бих те посъветвал да се допиташ до специалист, за сега не мисля, че има място за тревога.
Поздрави! :)
04.04.13
13:12
Вода по време на тренировката и ядене преди това
И аз бях по същият начин,но постепенно се нормализираха нещата,протеин или нещо тонизиращо преди тренировки,дори по време някое бцаа значително подобрява нещата