04.04.13
19:13
От както тренирам трицепса десния ми е слаб като мускул, неоформен, все едно не съм го тренирал никога. Знам, че трябва тежки базови - лег с щанга тесен хват и френско, и така и правя, но просто десния трицепс не мърда грам.. И незнам вече как да процедирам.
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 04.04.13 22:43.
04.04.13
20:31
кофичките доста натоварват трицепса... френското не го смятам за базово тъй катоо самото движение е доста специфично и се натоварват доста сухожилия и тъй нататък което прави упражнението опасно при високи тежести... да не говорим, че при френското се натоварва активно само трицепса... останалите мускули са статично натоварвани а при базовите упражнения ( като лег с тесен хват ) динамисти са и рамена и гърди.. кофичките също бих ги сложил като базово упражнение.... ако си тренирал трицепса само с бицепс сега го тренирай с гърди или с рамене или обратното ... общо взето за трицепс според мен подходящите упражнения са лег с тесен хват, френско от лег и разъване на скрипец ( с една или с две ръце, подхват, надхват, въже, лост ) Разбира се ако правиш трицепса с гърди лег-а с тесен хват би следвало да отпадне ( поне по мое мнение ) тогава става само френско и разгъване на скрипец... две упражнения са достатъчни ако го тренираш с гърди или с рамене дори :)
04.04.13
20:37
Най-добре, изолирай трицепса като правиш 2-те ръце индивидуално с подходящо упражнение. Избягвай упражненията където и 2-та трицепса се натоварват едновременно (тесен хват, френско с лост, скрипец с лост). Прави френско с дъмпбел примерно, защото съм сигурен, че с едната ръка “натискаш” повече от другата.
04.04.13
20:39
Днес като го тренирах след гърди и рамо ми дойде добре, 2 упр, общо 5 серии. Ще експериментирам др. седмица.
04.04.13
21:31
Иначе, да с левия трицепс помапм повече и по натягам на него като че ли.
Пробвай да включиш към самата тренировка за трицепс “кик- бек” доста добре действа. Може и на тебе да помогне.
04.04.13
23:35
Техниката ти изостава явно,затова не ти върви трицепса.
Кик-бек с гири или кабел е вариант да акцентираш,също и дъмбел зад врат с една ръка.
05.04.13
00:02
Кик-бек си го правя винаги като последно упражнение. Даже и разгъване с дъмбел ще започна да правя.
05.04.13
00:35
Когато правиш упражнение само с една ръка започвай от по-слабата и с по-силната прави същия брой повторения (например лявата ти е по-слаба - правиш 8 повторения, след това с дясната можеш например 10 повторения, но правиш само 8) .. Това е с цел да не се получава точно това, което ти имаш като проблем.
05.04.13
00:38
зарежи тоя кик бек... разгъване с една ръка с подхват... е това се казва изолация .... :)
05.04.13
08:45
казано от kristiancho на 05.04.13, 00:38:
зарежи тоя кик бек... разгъване с една ръка с подхват... е това се казва изолация .... :)
Любимият ми финал на тренировката за трицепс е това упражнение. :)
05.04.13
12:03
казано от Георги Иванов на 05.04.13, 00:35:
Когато правиш упражнение само с една ръка започвай от по-слабата и с по-силната прави същия брой повторения (например лявата ти е по-слаба - правиш 8 повторения, след това с дясната можеш например 10 повторения, но правиш само 8) .. Това е с цел да не се получава точно това, което ти имаш като проблем.
Е нормално, че и с двете правя еднакви повторения, независимо, че имам малко повече сила в едната.
05.04.13
16:07
От време на време ти чета дневника и съм останал с впечатление, че трудно качваш килограми и си мисля, че това е защото не ядеш достатъчно, според мен първо трябва да повишиш доста личното си тегло, за да прецениш кои групи ти изостават.
Аз съм забелязал, че с едната ръка техниката ми е по-добра от другата, затова има и по-голям растеж на тази ръка. 100% съм сигурен, че имаш същия проблем, но не забелязваш!
05.04.13
16:39
казано от Владимир Димитров на 05.04.13, 16:07:
От време на време ти чета дневника и съм останал с впечатление, че трудно качваш килограми и си мисля, че това е защото не ядеш достатъчно, според мен първо трябва да повишиш доста личното си тегло, за да прецениш кои групи ти изостават.
Да, има нещо вярно, но разполагам с определен бюджет и се старая.
06.04.13
00:50
Всъщност, не базовите упражнение, а точно изолацията на даден мускул са ключа към неговия растеж. Точно затова, когато се прави дадено упражнение има точен метод, по който се изпълнява за да се натовари именно точно този мускул. Френското за мен си е изолиращо упражнение, незнам ти как го изпълняваш.
06.04.13
14:29
Френското го изпълнявам добре, само като кача по-голяма тежест и смъкна повторенията до 6-7 мисля, че тогава го изпълнявам не много правилно.
09.04.13
10:02
казано от apostol apostolov на 06.04.13, 00:50:
Всъщност, не базовите упражнение, а точно изолацията на даден мускул са ключа към неговия растеж. Точно затова, когато се прави дадено упражнение има точен метод, по който се изпълнява за да се натовари именно точно този мускул. Френското за мен си е изолиращо упражнение, незнам ти как го изпълняваш.
Bitch please…
Аз почти никога не съм правил изолиращи за трицепс, основно кофи с 56кг дъмбели
Мнението беше редактирано от f45gter dtheg на 09.04.13 10:09.