23.09.05
19:34
Сега ще почвам да тренирам и трапеца.Ще го правя заедно с гърба.Мисля да го тренирам така:
с щанга отпред 3 по 10.
с щанга отзад 3 по 10.
с дъмбели острани 3 по 10.
Искам да кажете какво мислите за схемата, дали е подходяща и т.н. всичко каквото мислите.
Почни с едно упражнение - 4 серии, ако е с оптимална тежест и само от 1 ще има ефект.
24.09.05
15:35
да, а девет серии са още повече.....
едит: избери си повдигането на раменете, отпред или отзад; с лост или с дъмбел; прави по 5 серии, като една от тях е загряваща - с около 12-15 повторения,останалите 4 са ти работните - голяма тежест и малко повторения (аз правя 6-ици).....
Какво правиш също така за гръб и рамо е важно, защото много от упраженията за тях тренират и трапеца. Правиш ли тяга примерно, или придърпване на щанга до брадата? Гребанията с щанга и Т - щанга също го товарят (трапеца не е само това, което ти стърчи над раменете;) ).
Не.За гръб не правя тяга.За гръб правя набирания , хоризонтален и вертикален скрипец , мечка. за рамо правя щанга зад главата , преса встрани и на машина за задно рамо. това е.
добре ли идва само с щанга отпред и отзад за трапеза с по 3 серии.( със загряващите)
Ами добре е ако си професионалист и тежиш 130 кила за какво ти е 3 упражнения като и 1 ти е много
Повдигане на раменете с щанга отпред е повече от достатъчно. А ако правиш тяга, може и него да си спестиш.
25.09.05
12:26
аз правя тяга и повтигане на раменете с щанга отпред след тягата 3 серии и става чудесно ;)