05.04.13
09:25
Здравейте,
Въпреки, че има други такива теми, реших да пусна нова, защото искам да споделя своя проблем. Моля, администраторите да ме извинят.
Тази седмица си правих кръвни изследвания и единствено АЛАТ беше 62 от допустими 43.
Не приемам стероиди, а само добавки: Кре-Алкалин, Глутамин и Фет-бърнър(Fyre), витамини. От 3 месеца съм на режими, като свалих около 8 килограма. Преди 10 дни смених диетата, като сега приемам малко повече белтъчини, но със сигурност не надвишавам нормата за килограм тегло. Скоро, не съм боледувал и не съм приемал каквито и да било лекарства. Протеина го спрях преди 10-на дни, когато смених режима.
Сега се чудя какво да спирам и ограничавам.
Някакви съвети и мнения?
Благодаря Ви!
Завишението е съвсем малко, и може да бъде повлияно от много неща, като: Обилно хапване преди изследването, употреба на алкохол и медикаменти до няколко дни преди изследването. При тежко спортуващи хора е нормално да има леко завишаване на чернодробните ензими, за да е коректно изследването трябва да са минали поне 4-5 дни до седмица от последната тренировка.
Алкохол не пия, но предния ден имах тренировка за гръб и рамо + кардио.
Обсъдих, с личния лекар, дали това би могло да се отрази на кръвната картина, но тя категорично отрече. Казах й, че в мускула се съдържа някакво количество АЛАТ и при натоварване ще се отдели в кръвта, но отново отрече. Това би могло да стане, само ако съм си бил мускулно нещо..примерно лекарство или стероиди и т.н.
Глупости на търкалета, това може да се получи от хиляди неща, а има и множество заболявания, които могат да предизвикат завишените стойности. Накарай личната си лекарка да ти даде направление към квалифициран специалист и не взимай думите и за чиста монета.
05.04.13
14:14
Не се притеснявай на мен АЛАТ-а ми 88 в момента.....лекарят ми предписа 1 месец по 280мг легалон дневно...твоето завишение е съвсем леко няма какво да се тревожиш