помощ за начинаещ

Здравейте, сигурно на ден има по 100 такива теми, но съм сигурен, че моето е разлино  :D
На 15 години съм, тежа 61 килограма висок съм 175 см. Не съм от високите и мусколести момчета, нито от тези които са релефни по рождение. Имам около 20 процента мазнина
Проблема е че, постоянно спортувам. Поне 2 часа на ден ми минават в тичане и пак си изглеждам лего кръгличък и даже ми се е случвало хора да ми казват “момче спри да ядеш чипсове на дивана и се хвани да спортуваш”  което адски много ме дразни защото от много малък спортувам постоянно и редовно. Тренирал съм какво ли не Тенис, Футбол, Кикбокс. Не съм спирал да спортувям за повече от месец и все пак си изглеждам леко пълничък и същевременно слаб.
От 4 месеца ходя редовно на фитнес и тренирам усилено да направя нещо по въпроса, но си изглеждам точно както преди това
На теория знам как стават нещата качването на маса после чистенето на мазнини ама и двете при мен просто не работят. Нито мога да направя мускулна маса нито мога да сваля мазнина . Искам да изглеждам като тези “моделчетата” голям и в същото време релефен ама ТЕ... За това се обръщам към вас аджеба вие да ме светнете как стават тия работи, как да се храня “правилно”, как да няправя маса, после и да изчистя
Искам за лятото да няправя страхотно тяло а не отново да се срамувам, че изглеждам като момче, което не е тренирало нищо през живота си. Аз съм от хората които обичат да си скъсват задника от тренировки и когато някой после ми каже “какво тренираш бе макдоналдс ли?” направо ме сасипва

05.04.13
14:23

Здравей. Това, което описваш по-скоро ме навежда на мисълта, че щом тренираш 4 месеца фитнес без да ти личи, значи правиш някаква грешка - или тренировките ти не са правилно структурирани - т.е. имаш грешна програма, или се храниш много неправилно, а най-вероятно и двете. Затова вземи, че опиши тренировъчната си програма в момента и как се храниш за един ден, за да може да ти се даде по-точен съвет. Иначе трябва да гадая как тренираш, по колко тренираш, как се храниш.

Тренирам така:
Понеделник- гърди и рамена
Вторник - Почивка
Сряда - Бицепс,трицепс и предмишница
Четвъртък - Почивка
Петък - гръб
Събота - Почивка
Неделя - Крака
Корем тренирам почти всеки ден.

Наистина смятам, че има проблем с храненето, защото когато съм на училище няма как да спазвам точен хранителен режим.
Преди да тръгна на училище хапвам две филии и следващото ми хранене е чак в 4 когато ни пускат “обедна” почивка.
Около даскал има само мазни дюнери и пици. На скоро намерих едно магазинче в което продават домашно направени сандвичи. Не  ме нахранва особено но поне не е мазно и вредно. Докато се прибера става 8 и веднага отивам на фитнес. След него се прибирам и изяждам готвеното на майка за 2-ма човека, защото вече съм адски огладнял. През целия ден се наливам супер много със течности. Вода, енергийни напитки без захар, кола лайт.

05.04.13
21:51

Тренировъчният ти сплит не е лош. Не знам по колко упражнения правиш за група, нито каква е интензивността на тренировките ти, за да ги коментирам.

Храненето обаче наистина ти е проблемно като гледам. Като гледам ти си на училище втора смяна. Ако искаш съвет наистина си направи два приема на храна сутринта преди училище - хапвай някаква закуска - примерно овесени ядки с мляко е добър вариант, направи си и по към обяд някакво хранене - тук можеш да включиш вече нещо сготвено - примерно месо с ориз, картофи или нещо друго, но е задължително да имаш някакъв източник на белтъчини - най-добре месо. После вече като си на даскало ще гледаш наистина да хапваш от тия сандвичи, за които говориш или си носи нещо от вас. След това - задължително трябва да имаш някакво хранене преди тренировка - гледай да е нещо, което да ти даде енергия за тренировката - аз като съм бил втора смяна на училище (защото по принцип съм първа, както и в момента) не сме свършвали по-късно от 18.30 с часовете, та след училище трябва да намериш някакъв начин да ядеш нещо - пак ти казвам най-добре е да си носиш нещо от вас - примерно си прави някакви сандвичи, с които да покриваш тоя интервал от време, в което си на училище и предтренировъчното ти хранене. Това трябва да е между 18.30 и 19 часа, щом в 20 си на тренировка - все пак да имаш време да обработи тялото ти храната и да не ти тежи докато тренираш. Вече след тренировка, което вероятно е около 21.30 часа, че даже и по-късно ти вече ще си във вас и тук вече си правиш следтренировъчното хранене - това вече ще е сготвеното от майка ти, както казваш ти, но е задължително отново да съдържа месо или друг източник на протеин, защото той ти е многоважен за възстановяването и мускулния растеж. След това аз не знам към колко си лягаш, но можеш да навреш някъде преди лягане прием на бавен протеин - примерно извара.
Течностите са ти важни за организма и това е добре. Това с енегийните напитки и колата - НЕ. Дори и да са без захар те съдържат подсладители и най-малкото не са полезни за здравето ти.

П.С. Извинявам се, че се получи толкова дълго.

05.04.13
23:17

Оправи си храненето, винаги можеш да си носиш храна със себе си. Не мисля, че домашните сандвичи са особено здравословни. Не прави нищо крайно все пак в тия години хормоните правят квото си искат(и ти не искаш да се гъбаркаш с тях ;) ), тренирай здраво във фитнеса, не прекалявай с кардиото и до година-две ще си много добре.

Мнението беше редактирано от apostol apostolov на 05.04.13 23:18.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1