Храни богати на протеин

Темата е заключена.
Прескочи до:

Само че тези 80% от населението изглеждат така в последните колко години? :) Нека кажем 50-60 (макар че това е много силно, по-скоро 20-30, защото в средата на 20ти век все още мъжете са били мъже, а не плужеци) :) Аз те разбрах перфектно, но факта, че генерализира прекалено много според мен беше грешен :) Просто в последно време начинът на живот, хранителните и двигателни навици са се ИЗРОДИЛИ зверски. Ще мине време, докато ЕВЕНТУАЛНО се променят нещата, но едва ли ще е преди да станем пенсии :)

И тук да спомена, че аз спокойно си муам по 1-2л прясно, 1кг кисело мляко и нямам никакви проблеми със стомаха (естествено, ако ги комбинирам може и да не е съвсем перфектна ситуацията :D )

05.04.13
15:51

Вредни бе Коце, вредни :D
Не яж млчени, че ще ти порастнат рога, ноктите ти ще станат на копита(пък ако телефона е тъч скрийн е кофти) и ще се трошиш като пакет солети.

05.04.13
15:52

казано от James Hinks на 05.04.13, 15:51:

Не яж млчени, че ще ти порастнат рога, ноктите ти ще станат на копита(пък ако телефона е тъч скрийн е кофти) и ще се трошиш като пакет солети.

Веселяк. :)

05.04.13
15:53

Аз по-скоро избягвам всички продукти от комерсиалната търговска мрежа, защото реално в тях няма почти нищо останало след преработката им по амнайсе стандарт и изисквания.

Ако можеш да си намериш някъде хубаво кисело мляко, примерно от някоя баба из балкана, да...

Примерно ние си взехме масло от Добринище, което беше в пъти по-добро дори и от това на Президент, което е безбожно скъпо.

Идеята ми е, че да си купиш кофичка с мляко за 90ст. и да мислиш, че това е някакъв хранителен продукт е твърде наивно.

А за непоносимостта, наистина е свързано с наличието на съответните храносмилателни и ензими и подходящата комбинация на храните.

Ето, наш Ваньо пие по 10 литра и е чук, аз съм говорил с доста хора, които и от една чаша мляко се подуват като балони.

05.04.13
15:55

казано от Херцог Трън на 05.04.13, 15:51:

Само че тези 80% от населението изглеждат така в последните колко години? :) Нека кажем 50-60 (макар че това е много силно, по-скоро 20-30, защото в средата на 20ти век все още мъжете са били мъже, а не плужеци) :) Аз те разбрах перфектно, но факта, че генерализира прекалено много според мен беше грешен :) Просто в последно време начинът на живот, хранителните и двигателни навици са се ИЗРОДИЛИ зверски. Ще мине време, докато ЕВЕНТУАЛНО се променят нещата, но едва ли ще е преди да станем пенсии :)

И тук да спомена, че аз спокойно си муам по 1-2л прясно, 1кг кисело мляко и нямам никакви проблеми със стомаха (естествено, ако ги комбинирам може и да не е съвсем перфектна ситуацията :D )

Търси грешките тогава и ги минимизирай. Доволен ли си от начина по който се чувстваш и изглеждаш...ако отговрът е ДА-значи няма как да променяш и последващи постове по темата, безмислени ще бъдат(би казал джедая).

:)

Поздрав! :D

П.П. И за всички останали млеко-пиещи и също така за тези, които знаят откъде идва картинката ;)

05.04.13
15:56

Ако изпие 10 л мляко от животно,а не от магазина,да дойде да се обади как е .. ;)

казано от slavko на 05.04.13, 15:55:

Търси грешките тогава и ги минимизирай. Доволен ли си от начина по който се чувстваш и изглеждаш...ако отговрът е ДА-значи няма как да променяш и последващи постове по темата, безмислени ще бъдат(би казал джедая).

:)

В никакъв случай не се ;) Но емпирично съм стигнал до извода, че проблемът не е в млякото и млечните, а защото и аз обичам да си “угаждам” с неща, които вредят.

А за безсмислени - в спора се ражда истината бре, Славко :)

Поздрави :)

05.04.13
15:58

казано от slavko на 05.04.13, 15:53:

Примерно ние си взехме масло от Добринище, което беше в пъти по-добро дори и от това на Президент, което е безбожно скъпо.

Аз съм от Добринище , та да попитам от кого взехте масло?

05.04.13
15:59

казано от basi halvata на 05.04.13, 15:52:

Веселяк. :)

И практик :)

05.04.13
16:02

казано от Херцог Трън на 05.04.13, 15:58:

А за безсмислени - в спора се ражда истината бре, Славко :)

Поздрави :)

Скоро не съм го забелязвал, не и тук.

Ти си запази мисълта за събота вечер и очаквай инфо от Деско или от скотчето:)

05.04.13
16:03

казано от Иван Митин на 05.04.13, 15:58:

Неделя като си тръгнахме, от две баби, едната беше със светла забрадка, другата беше с тъмна или имаше брада, не съм сигурен.
Стоят до една чешмичка, точно преди да излезеш на центъра.

05.04.13
16:05

Не бе, пийте си млякото от магазина, ама да казвате, че било основно или, че трябва да се пие всеки ден освен смешно е и откровено грешно.

05.04.13
16:06

казано от slavko на 05.04.13, 16:03:

Неделя като си тръгнахме, от две баби, едната беше със светла забрадка, другата беше с тъмна или имаше брада, не съм сигурен.

Ясно , те и прясно мляко продават , аз от тях си взимам чат пат.

05.04.13

Поне е евтино и те прокарва:)

казано от Херцог Трън на 05.04.13, 15:55:

П.П. И за всички останали млеко-пиещи и също така за тези, които знаят откъде идва картинката ;)

Доставка на кренвирши? :D

05.04.13

казано от Иван Митин на 05.04.13, 16:06:

И от него си взехме, имаше една педя каймак...!!!

05.04.13
16:09

казано от slavko на 05.04.13, 16:06:

казано от Иван Митин на 05.04.13, 16:06:

И от него си взехме, имаше една педя каймак...!!!

Е да то по това се познава истинското мляко или както му казваме ние тука на каймака има “кожарец” :D ама това е друга тема.

казано от basi halvata на 05.04.13, 16:05:

Не бе, пийте си млякото от магазина, ама да казвате, че било основно или, че трябва да се пие всеки ден освен смешно е и откровено грешно.

Аргументите ти засега се изчерпват с :

-липсата/намаляването на ензимите за разграждане на млечния протеин => да, така е, има включително и лактозна непоносимост, но това не значи, че е при едва ли не болшинството ;) Аз познавам повече хора, които си пият/ядат стабилно мляко и млечни и нямат проблеми. Да не говорим, че сиренето/кашкавала ще се съгласиш са основна част от българската трапеза от....айде да не се изсилвам с периоди, но и сам ще се сетиш колко време. Как пък (отново с изключение на последните 25-30 години) сме били една от най-яките нации в световен мащаб? :)

-декалцификация от мляко и ако се вярва на статията, която пусна - от животински протеин като цяло => предлагам да ставаме вегита...потресаваща глупост :)

казано от Кристиян Дончев на 05.04.13, 16:06:

казано от Херцог Трън на 05.04.13, 15:55:

Доставка на кренвирши? :D

Много далеч си от истината :)

05.04.13
16:16

казано от basi halvata на 05.04.13, 15:38:

Добре де, толкова ли е трудно вие да потърсите и да се поинтересувате?

Ето за калция: http://saveourbones.com/osteoporosis-milk-myth/

За казеина вече казаха - едно, че ензимите с остаряване намаляват, второ, че казеина в кравето мляко е 2-3 пъти повече отколкото в кърмата, за да помогне на младите телета да изградят рога и копита. Демек не е добър за хора в голямо количество.

Само че има голяма разлика как се консумира млякото. В самия анализ се посочва bad effects от пастцоризираното мляко. Затова пък киселото мляко балансира Ph и го прави усвоимо. Казеина така или иначе трябва да се денатурира в стомаха и по късно в червата да се нацепи и усвои. Разликата е че казеина в млякото е в органичен вид и е в пъти по усвоим от казеин -концентрат(изолат). Не може да се сравняват на сляпо.
Калция в киселото мляко е също в органичен вид. Един вид стомаха го разпознава и усвоява, понеже е съпътстван от други микро елементи - фосфор, магнезий и т.н.
Така че какво му трябва на млякото за да се усвоява пълноценно - нещо кисело. Или собсвената му ферментация да е засилена или да се смесва с “кисела” храна.

05.04.13
16:24

казано от Херцог Трън на 05.04.13, 16:12:

казано от basi halvata на 05.04.13, 16:05:

Аргументите ти засега се изчерпват с :

-липсата/намаляването на ензимите за разграждане на млечния протеин => да, така е, има включително и лактозна непоносимост, но това не значи, че е при едва ли не болшинството ;) Аз познавам повече хора, които си пият/ядат стабилно мляко и млечни и нямат проблеми. Да не говорим, че сиренето/кашкавала ще се съгласиш са основна част от българската трапеза от....айде да не се изсилвам с периоди, но и сам ще се сетиш колко време. Как пък (отново с изключение на последните 25-30 години) сме били една от най-яките нации в световен мащаб? :)

-декалцификация от мляко и ако се вярва на статията, която пусна - от животински протеин като цяло => предлагам да ставаме вегита...потресаваща глупост :)

Факт е, че голяма част от хората не усвояват млякото. Млякото има доказани вреди, особено от магазина, ама вие си го пийте. :)

И не си прави илюзиите да мислиш, че българската национална кухня е особено здравословна.

05.04.13
16:26

Ееее разгеле, Жоржи се появи:)

05.04.13
16:35

[quote ] не си прави илюзиите да мислиш, че българската национална кухня е особено здравословна.

Хващам се за това изречение съвсем непредубедено, но искам да кажа следното: Бг ястията са едни от най вкусните и качествени.
Обработката на месото с нашенски подправки и билки е номер 1.
Като добавим и бг киселото мляко имаме завършен аминокиселинен профил на менюто.
КИселото мляко е супер “лесно” усвоим продукт. При излседване на стомашната секреция и на жлъчната секреция е показателно че при консумация на к.м. нуждата е най малка. Най голяма е при яденето на мазно червено месо. Това значи че яденето кисело мяло е най удачно като пост тренировъчен шейк смесен с протеин и някакъв кисело - реагиращ плод - например банан. После идва ред на месото с всичко друго.
Не е случайна практиката на древните лифтери да се наливат с мляко и да ядат кила месо. Все фактори на анаболизма.

05.04.13
18:45

казано от basi halvata на 05.04.13, 16:24:

Млякото има доказани вреди, особено от магазина, ама вие си го пийте. :

Ей халвичка , нещо зле се чувствам напоследък ,пикая на черна струя и ми тече кръв от ушите ... дали е от сиренето дето сложих в макароните сутринта ?????
Иначе , ДА ще продължа да си го пия млекцето , ти недей пък да видим дали ще живееш повече от мене,ПРИЯТЕЛ.

Мнението беше редактирано от NiKolay на 05.04.13 18:46.

05.04.13
19:02

казано от NiKolay на 05.04.13, 18:45:

казано от basi halvata на 05.04.13, 16:24:

Млякото има доказани вреди, особено от магазина, ама вие си го пийте. :

Ей халвичка , нещо зле се чувствам напоследък ,пикая на черна струя и ми тече кръв от ушите ... дали е от сиренето дето сложих в макароните сутринта ?????
Иначе , ДА ще продължа да си го пия млекцето , ти недей пък да видим дали ще живееш повече от мене,ПРИЯТЕЛ.

И макарони ли ядеш? :D

Пий си млекцето, яж си захарните боклуци, после някой трябва да купува лекарства, иначе индустрията как ще се издържа? :D Ама поне спри да бъдеш толкова смешен.

05.04.13
19:28

Ти си някакъв изключителен тъпак :D Няма майтап, иначе пък си забавен ..радваш ма даже искам да се срещнем официално.Всичките ти коментари са за ВИЦ НА ДЕНЯ . Само едно да те питам - AБЕ ТИ С КАКВО СЕ ХРАНИШ БЕ ? :D :D :D

Мнението беше редактирано от NiKolay на 05.04.13 19:29.

05.04.13
19:33

Аз се храня с хубава храна - боклуците ги оставям на такива като теб. А първото изречение можеш да отидеш и да го кажеш на баща ти. :)

AS

05.04.13
19:37

казано от NiKolay на 05.04.13, 19:28:

Ти си някакъв изключителен тъпак :D Няма майтап, иначе пък си забавен ..радваш ма даже искам да се срещнем официално.Всичките ти коментари са за ВИЦ НА ДЕНЯ . Само едно да те питам - AБЕ ТИ С КАКВО СЕ ХРАНИШ БЕ ? :D :D :D

На фотосинтеза е...

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1