06.04.13
12:32
Не знам дали името на темата е подходящо , но ..
Ръст 175см.
Тегло 70кг.
Възраст 21г .
Изчислих , че ежедневния ми прием на калории , при висока степен на активност е 2704 ккал. Тия калории трябва да си ги набавя по следния начин : Изчисления по форма на Бенедикт .
От белчъци-200-250гр. на ден .
От Мазнини-50-75гр на ден .
От Въглехидрати - 300-350гр на ден .
Ядене :
Протеин (белтъци)
200гр.пил пържола съдържа 50-60гр протеин .
Леща около 300-500гр. съдържа от 60 до 100гр. протеин (според етикета)
Извара около 200гргр. съдърца 30-40гр протеин .
Яйца 6 яйца (7 белтъка 3 жълтъка) около 30гр протеин .
Общо 230гр .
Въглехидрати ми се набавят предимно от лещата , която на 100гр съдържа 60гр въглехидрати , преработена на останат 40 минимум, около 120-200гр общо , отделно от други храни , като гледам етикетите , но в момента не мога да си открия тетрадката с хранителната стойност на храните , за да дам по -точния прием на въглехидрати .От ориз и картофи също .
Мазнини:
Мазнините си ги набавям от ядки , като и от ядките се дига и още малко приема на протеин .
Всичко това , което консумирам обаче ,не набавя нужните 2700ккал , за това прибавям стафиди и други по калорични с ниско съдържание на мазнини , за да си осигуря нужните ккал.
Ще си купувам протеин Optimum Nutrition - 100% Whey Gold Standard , мога да си набавям протеина от храната , но е много трудоемко да го нарека , а и ми втръсна на нагъвам леща и извара постоянно да готвя , да мисля .. , само от 2 седмици консумиране , а за заместители не съм мислил , тоест мислих и реших да е протеин .
Обърква ме следното , че при приема на протеин пише с ниско съдържание на белтъчна храна. Какво трябва да разбера аз . При прием на 3 пъти протеин на ден сутрин , прди и след тренировка това са 75 гр протеин на ден , тоест трябва да извадя 75гр протеин от храна чрез , която до сега съм си го набавял , така ли ? Да се придържам към 230гр на ден - 75 =165 ГР .Тези 165 грама трябва да си ги набавям от храната , а другите 75 чрез приема на протеин . Правилно ли съм разбрал ? Или трябва да намаля още приема на протеин от хранителни продукти ?
Как ви се струва всичко изписано?
Темата беше редактирана от ........ .......... на 06.04.13 12:33.
06.04.13
13:04
Аз бих ти казал да не следваш тия формули.Аз съм ектоморф и според формулата ми трябват 2800кк,за да поддържам теглото си,но при толкова кал. се омазнявам.Слушаи тялото си и виж как реагира.И от толкова много протеин не е нужно,140 грама за теб са добре.
Мнението беше редактирано от Ivan Nikolov на 06.04.13 13:14.
06.04.13
16:32
казано от Ivan Nikolov на 06.04.13, 13:04:
Аз бих ти казал да не следваш тия формули.Аз съм ектоморф и според формулата ми трябват 2800кк,за да поддържам теглото си,но при толкова кал. се омазнявам.Слушаи тялото си и виж как реагира.И от толкова много протеин не е нужно,140 грама за теб са добре.
Напълно подкрепям това мнение, особено що се отнася до протеина