Метърът си играе, моля за съвет

06.04.13
17:24

Здравейте, имам един въпрос, малко странен ще ви се стори, но като си мерих ръката днес се изненадах какви разминавания има в сантиметрите. Нетренировъчен ден ми е, мерих се сутрин след като станах и беше 35,5 сантиметра отпусната студена, тамън се зарадвах, че е пораснала, защото последния път като се мерих така беше 34,5 в същото положение, а следобеда се измерих пак и показа 34,5 см? Стегната като я измеря разликата е с половин сантиметър някъде 37,5 следобед -38 сутрин. Някой ще ми обясни ли това нормално ли е, на какво се дължи и защо постепенно спада така ръката от сутрин към вечер? Бях чел, че ръката се мери в почивни дни, 2 часа след ставане и това е истинския размер, тогава си е 35,5 см отпусната и 38 стегната, но все пак ми е итнересно да разбера защо спада така :)

Темата беше редактирана от Insane M на 06.04.13 18:26.

по-голямата част от теглото на тялото е вода... така, че .... :) огледалото е най-точния мерник за визия :)

06.04.13
18:46

Наблюдавам увеличение на работните килограми в последно време и реших да се замеря, но явно някаква водна задръжка е било това и на мен ми мина през ум и не пих вода умишлено днес (мисля, че има някаква пряка връзка все пак), измерих се след това.

Мнението беше редактирано от Insane M на 06.04.13 18:48.

06.04.13
19:23

Освен самата консумация на вода, мерките са въпрос и на тонус и водна задръжка, която зависи от консумацията на вода, вългехидрати, сол...алкохол.
Странен е въпроса, но освен ако няма да се хващаш за сантиметъра заради бас...не е нещо, за което да се впряга човек. :)

Не прави повече тази глупост да не пиеш цял ден вода ,защото водната задръжка не е ,защото си пил много вода ,а даже може и да е точно обратното или заради висок прием на сол както са ти писали и т.н. ..най-много да се обезводниш сега и да имаш по сериозни проблеми от този 1 сантиметър..

06.04.13
22:14

казано от Insane M на 06.04.13, 17:24:

мерих се сутрин след като станах и беше 35,5 сантиметра отпусната студена, тамън се зарадвах, че е пораснала, защото последния път като се мерих така беше 34,5 в същото положение, а следобеда се измерих пак и показа 34,5 см? Стегната като я измеря разликата е с половин сантиметър някъде 37,5 следобед -38 сутрин. Някой ще ми обясни ли това нормално ли е

Ами нормално! И при мен е така. Разлика от 1 сантиметър почти всеки ден. Само че при мен най-малката обиколка е сутрин в 6-8 часа,а най-голяма вечер в 22 ч и след това започва да спада. Измери я пак около 22 ч.
Обаче в последно време понякога меря като теб максимален размер веднага след ставане. И си го обяснявам с това,че ръцете са затоплени почти до изпотяване. А топлината разширява кръвоносните съдове и в тях се задържат повече течности. И ръката става по-голяма временно.

А има и друго нещо. Че трудно се измерва отпуснатата ръка. Малко да мръднеш по-нагоре и по-надолу и дава разлика 1 см. Аз затова гледам да меря на едно и също место. Това става като първо стегна бицепса и меря обиколката в най-широкото място,а след това отпускам ръката като внимавам метърът да не се измести. И меря на същото място при отпусната ръка.
Щом си стигнал 38 см можеш да бъдеш доволен от тренировките си. Доста бързо се развиваш и постигаш добри резултати. :)
Не само с метъра е така. С кантара е същото. Измервал съм разлика 1-1,5 кг в един и същ ден.

06.04.13
22:22

Абе вие нямате ли си по-интересни занимания от това да си мерите ръцете по 4 пъти на ден?

07.04.13
22:23

казано от Миро на 06.04.13, 22:14:

Ами нормално! И при мен е така. Разлика от 1 сантиметър почти всеки ден.

Само да уточня. Исках да кажа разлика от един сантиметър почти във всеки ден в който съм правил измерване. Да не ме разберете погрешно,че всеки ден меря обиколки на ръката или на каквото и да било. Обикновено правя измерване веднъж седмично. И то само когато имам напредък и увеличавам теглото и обиколките си. А когато съм в застой или спад минават по 2-3 месеца понякога без да направя измерване. :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1