15.02.04
23:09
Ще ми кажете ли какви упражнения в суперсерия да правя за бицепс, защото от доста време ръката не мърда :) Знам, че го пише някъде на сайт-а, но не успях да го намеря :)
Спиро, при мен хамър сгъвания от стоеж с дъмбели в суперсерия със скотово с EZ щанга работеше отлично.
Хамър сгъването, познато още като чуковосгъване, е сгъване с дъмбели за бицепс, но тук не въртиш китката, а през цялото време дланите сичат една към друга (ако го правиш с 2 дъмбела едновременно) и така хвата наподобява този, с който държиш чук - от там е и името. Аз лично ги изпълнявам малко по-различно - вместо да сгъвам ръката право напред, я сгъвам към противоположното рамо ( лява ръка-дясно рамо и обратното). Хамър сгъването акцентира върху брахиалица и дългата глава на бицепса (тази, която образува “върха’ му)
10x Eclipse.
Само едно не разбрах когато се направят двете, трите и т.н.т упражнения пак ли не се почива или се прави почивката от 2-3 мин?
Може ли и няокй друг да сподели за такива супер серии за бицепс, защото и аз имам същия проблем като Cnupo, зада можем да си изберем оптималното.
Пич, като направиш суперсерията, почиваш, но не много (за мен 3 минути са много ако правя суперсерии) и след това я повтаряш пак. Колко пъти - реши сам.
Успех !!!