Глюкоза?

23.09.05
18:39

Кажете какво е действието на глюкозата и препръчва ли се когато изключително трудно се качват килограми?Каква е цената и има ли различни видове глюкози?Как трябва да се приема(в коя част на деня и по колко?)Мерси предварително

23.09.05
19:25

Най-бързия въглехидрат. В количества от порядъка на 40-50 гр. предизвиква инсулинов пик (а инсулина е анаболен хормон). Пий около 40 грама след тренировка заедно с някакъв протеин.  :)

23.09.05
19:57

[quote author=“der_meister”]Най-бързия въглехидрат. В количества от порядъка на 40-50 гр. предизвиква инсулинов пик (а инсулина е анаболен хормон). Пий около 40 грама след тренировка заедно с някакъв протеин.  :)

с креатин пие ли се и как?Четох някъде тук че трябва преди тренировка а ти казваш след???кое е вярното?

23.09.05
20:06

Най-добре след тренировка :wink:

23.09.05
20:15

ако пиеш прости въглехидрати преди тренировка ще повишиш кръвната захар, от където инсулина намалява и се чувстваш отпаднал. така че както казаха колегите - след тренировка с протеин или креатин.

23.09.05
20:30

Оптималният вариант е да пиеш 40 грама глюкоза с 5 грама креатин и 15-тина минути след това пртеиновия шейк.  :roll:

ЕДИТ: и всичкото това след тренировка.

SP

23.09.05
21:11

Да това е вярно,но аз знам че трябва да се пие 0,8 до 1гр на килограм телесно тегло.Струва нещо от порядъка на 2,50лв-килограм.
А искам да попитам аз взимам декстроза след тренировка заедно с 5гр креатин,няма ли опастност от диабет(все пак това е захар)

23.09.05
22:31

Има опасност разбира се, панкреаса отделя инсулин колкото може....при редовно практикуване можеш и диабет да си докараш. Естествено ако го правиш 3-4 пъти седмично и не си предразположен към подобни гадости не би трябвало да ти има нищо. А и подобна методика според мен е подходяща само за начинаещи бързащи да качат първите си килограми т.е. неколкомесечна употреба на глюкоза и после само протеинче.  :D

24.09.05
13:50

[quote author=“der_meister”]Има опасност разбира се, панкреаса отделя инсулин колкото може....при редовно практикуване можеш и диабет да си докараш. Естествено ако го правиш 3-4 пъти седмично и не си предразположен към подобни гадости не би трябвало да ти има нищо. А и подобна методика според мен е подходяща само за начинаещи бързащи да качат първите си килограми т.е. неколкомесечна употреба на глюкоза и после само протеинче.  :D

Като се пие глюоза има ли опасност от диабет???Това ми звучи много страшно!
Искам да питам и след като след тренировка пия 5гр реатин и 40 глюкоза (едно след друго или ги омешвам?) преди тренировка само 5 гр креатин или може да се земат 10 гр примерно?

SP

26.09.05
18:10

креатинът и декстрозата се пият заедно разбъркани във вода,а след 15-20мин протеина.
Ами значи да си взимам гейнер вече щото ме е страх за диабета а пък иначе всички казват че протеин+декстроза е най добре:)

SO

26.09.05
23:18

[quote author=“BurnX”][quote author=“der_meister”]Има опасност разбира се, панкреаса отделя инсулин колкото може....при редовно практикуване можеш и диабет да си докараш. Естествено ако го правиш 3-4 пъти седмично и не си предразположен към подобни гадости не би трябвало да ти има нищо. А и подобна методика според мен е подходяща само за начинаещи бързащи да качат първите си килограми т.е. неколкомесечна употреба на глюкоза и после само протеинче.  :D

Като се пие глюоза има ли опасност от диабет???Това ми звучи много страшно!
Искам да питам и след като след тренировка пия 5гр реатин и 40 глюкоза (едно след друго или ги омешвам?) преди тренировка само 5 гр креатин или може да се земат 10 гр примерно?

може и 10грама да взимаш зависи от килограмите ти  :wink:
а за глюкозата не се притеснявай с умерени дози няма опастност от диабет препоръчително е да се взима по около 0.8-1.1гр./кг. лично тегло

04.10.05
11:25

Разбрах че има глюкоза на прах и течна-коя е по хубава?И има ли разлика между глюкоза и декстроза?АКо има каква е и могат ли и 2те да се купят от аптека?

04.10.05
12:09

Двете са едно и също нещо( с малка разлика в молекулата, която да не те притеснява )
Глюкозата я продават течна, а декстрозата на прах. В не всички аптеки ги има(зависи от кой град си) така че си ги купи от магазини за суплементи.

05.10.05
19:01

Тая глюкоза дето я продават на банки в аптеките е разтвор. Има с по 10% и 5% глюкоза. Половин литър за 2,50. Аз искам да попитам, като трябва да се пие по 0,8 до 1,1 мл на кг телесно тегло, тоя разтвор ли имате предвид или чистата глюкоза в разтвора? Щото ако пия 80 милилитра разтвор например, това значи 8 мл глюкоза, което е много малко :?

SO

06.10.05
16:06

ти сам си стигнал до отговора  :wink:  аз предпочитам декстрозара пред глюкозата заради прахоорбазната и форма  :)

06.10.05
20:58

Па 8мл не са нищо бе. Две захарчета. Колко ще ми покачат инсулина след тренировка?

08.10.05
02:18

а меда не беше ли глюкоза ? за кво трябва да си купувате

SP

08.10.05
02:44

[quote author=”^MaD^”]а меда не беше ли глюкоза ? за кво трябва да си купувате

поне истинския не е !

08.10.05
14:29

[quote author=“Boxata”]Тая глюкоза дето я продават на банки в аптеките е разтвор. Има с по 10% и 5% глюкоза. Половин литър за 2,50. Аз искам да попитам, като трябва да се пие по 0,8 до 1,1 мл на кг телесно тегло, тоя разтвор ли имате предвид или чистата глюкоза в разтвора? Щото ако пия 80 милилитра разтвор например, това значи 8 мл глюкоза, което е много малко :?

тва е физиологичен разтвор в банките по аптеките,не си вземай такова

19.11.05
23:14

шоколад?

FI

20.11.05
01:05

[quote author=”^MaD^”]а меда не беше ли глюкоза ? за кво трябва да си купувате

Медът е така наречена естествена инвертна захар. Съдържа 50 на 50 глюкоза и фруктоза

20.11.05
14:58

Абе мен човека от фитнеса(инструктора) ме посъветва да си зема глиокоза за след трен.(щото доста трудно качвам) и без тва бях решил да си зимам  та тои ми каза да си зема едно борканче от 400мл. и да го свашвам на 4-пъти !  тва не е ли много ? помислих си че може би глиокозата не е чиста и е смесана с вода затова ми е предложил да го свашвам на 4-пъти като си купя и прочета съдаржанието пак ще постна за съвет  :?  !

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1