Можем ли да вярваме на ресторантите за бързо хранене?

20.04.12
15:00

Здравейте , напоследък много се вълнувам на тема хранене и здравословен начин на живот. Все още много неща не са ми ясни ,затова искам да ви попитам мога ли да вярвам на информацията за хранителния състав предоставена от ресторантите за бързо хранене като ’ Макдоналдс”, “Кентъки” и “Съблей” ? Доста трудно ми е да си приготвям храната вкъщи (почти невъзможно) затова си съставих хранителен режим ,който включва накои храни от подобни ресторанти. За да стане по-ясно ще ви дам пример :

бърз обяд от Макдоналдс  (за ВВД) : чиизбургер +мактост + малки картофки = 33 белтъка 30 мазнини и 87 въглехидрата = 4 лева

Обмислям и други комбинации,които се вписват в моя режим , ноо имам сериозно опасение до колко е здравословна подобен тип храна и дали реално мога да имам резултат по този начин. Моля кажете вашето мнение .

20.04.12
15:08

Проблемът на това е огромното количество трансмазнини, които ще поемеш.

MF

20.04.12
15:19

По принцип и “бързата” и “бавната” храна ти дава едно и също що се касае до хранителни вещества - въглехидрати, белтъчини и мазнини.
Обаче различните храни ти предлагат различни комбинации, които пък водят до различни резултати. В случая питаш за веригите за бързо хранене. Причината те да са под ножа сред спортуващите, е, че предлаганата от тях стока не представлява качествена храна, а псевдо-закуска, имаща за цел да засити и задоволи вкусовите потребности за сладко и солено по един бърз и най-вече евтин начин. Затова и толкова много хора посещават тези места, та и семействата си водят. Евтино, бързо и задоволително. Както сам се досещаш, евтиният продукт означава още по-евтино производство, което пък значи некачествени методи. Многократно пържене в една и съща мазнина, което я прави канцерогенна,  консерванти в продуктите с цел тяхното транспортиране и запазване във времето, “подобрители”, целящи задоволяващ вкус и вид, газирани напитки, съдържащи вещества, водещи до жажда и желание за още и други.
Но ако си от хората, мислещи в дългосрочен план, ще търсиш целите си другаде, а именно - пълноценно хранене. Храна, която хем да задоволи вкусовите ти нужди, хем да те засити, хем да повлияе добре на понататъшното ти развитие. А пълноценното хранене не е трудно за постигане - разнообразие, мярка и постоянство. Хранене, включващо всички видове храни, приготвени по възможно най-безвреден начин. Хранене, богато на калории, но и на витамини, минерали.
Излишно е да се приемат някои храни като “ЗАБРАНЕНИ”, “ЛОШИ”, “ВРАГОВЕ НА ФИТНЕСА” и т.н. Ако се наядеш с хамбургери, това няма да те убие. Дори ще ти даде необходими вещества. Но алтернативата предлага нещо много по-добро. Затова аз не обичам да изключвам и забранявам храни, а да определям “По-добрите храни за моите цели”. А именно - здраве, енергия, желание за живот, активност, добър вид.

20.04.12
15:26

Благодаря за бързи и изчерпателен отговор ! Разбирам , че в краен случай мога да прибегна до бурзи храни , но ще гледам да е колкото се може по-рядко :)

20.04.12
15:41

Не знам за другаде,ама тук има ресторантче за готвена храна.Чистичко и хубаво.Печено пиле варен ориз картофено пюре салатки има ,другите вече са манджи мазнотии и тн.Ама по-добре такъв.

TA

20.04.12
16:49

1 кофичка сметана (400гр),300 грама сиренце,100 масълце-4 лева.Приемаш доста повече калории,отколкото ще приемеш от мкдоналдс на същата цена.

20.04.12
19:14

Той иска да е на ВВД. Как се вписват и трите неща по - горе в него?

20.04.12
20:36

Ако наистина се интересуваш от здравословен начин на живот - то първото, което трябва да направиш е да разкараш тея ла*на от режима ти завинаги. Да не говорим, че за 4 лв може да си вземеш много по-качествена храна.

20.04.12
22:06

Гледай филма Food matters щом се вълнуваш от здравословен начин на живот ;)

21.04.12
03:37

Някъде беше казано, че храната, която идва през проореца на колата ти, не е истинска храна. Аз лично харесвам Сабуей и сгъвам от време на време някой сандвич там, но гледам да не ми е е жедневие и определено се опитвам да избягвам полуфабрикатите.

MF

21.04.12
13:01

Subway е добра алтернатива.

казано от Miss Fight на 21.04.12, 13:01:

Subway е добра алтернатива.

Определено. Когато се наложи и имам възможност - предпочитам Subway от веригите за бързо хранене.
Малък сандвич с двойно месце и двоен кашкавал, малко маслинки и салатки - става прилично.

07.04.13
13:27

Здравейте, в линка по-долу ще намерите анкета по темата на форума. Самата анкета е с цел обучение и е съставена от 10 въпроса като попълването й не отнема много време. Крайният срок за попълване е 14.04.2013г. Благодаря Ви за отделеното време.

http://www.ehac-cluster.com/iwr.asp?project=FASTFOOD1

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1