07.04.13
12:12
Здравейте. Искам да ви споделя един мой проблем, който е срещан доста често. Та ще ви дам пример: когато ходя на зала, понеже разстоянието от нас до залата е около 1км, което не е близко и на половината път почвам да усещам болки под реброто ( от ляво и от дясно) и от ляво и от дясно на таза и понякога около диафрагмата. Обаче повечето случаи са след тренировка, когато се връщам в къщи. Просто почва да ме боли и не спира докато не се прибера и не седна. Накрая на всеки тренировъчен ден тренирам корем. Но определено не е заради това. Същото нещо се случва и когато бягам. Просто не знам защо става така. Понякога толкова много ме боли, че трябва да се спра на място и да си направя почивка за около 20 секунди. Ако знаете нещо по въпроса, защо се случва и как може да се премахне този проблем, моля споделете. Благодаря ви !
07.04.13
15:01
Ами започвам с едно упражнение, където си слагаш краката на едни поставки и с ръцете се хващаш на едни тръбички и започваш да се събираш(не знам как се казва упражнението) и се прави с тежести аз правя 3 серии с 20 кг по 15-20 повторения. После отивам на стойката за коремни преси и правя 50, след което лягам на едно като килим, обаче по-меко и там си правя различни упражнения за горна и долна част на корема. И накрая пак отивам на стойката и правя коремни преси като се въртя(за страничната част) и това ми е тренировката за корем. Още едно нещо, което съм установил, е че ако ям и не си почина поне 2 часа, като започна да въвря по-дълги разстояния и пак започва да ме боли...
Мнението беше редактирано от TonsOfDamage на 07.04.13 15:01.
Предполагам щом това ти е тренировката за корем , тренировката ти за крака е поне 10 различни упражнения или греша ? Какво е това нещо бе човек..Как няма да те боли след такова трениране за корем, че и то след всяка тренировка ..Най-много да си докараш някоя беля, я херния ,я нещо друго (недаи си боже).Намали упражненията на максимум 2 и тренираи 1-2пъти максимум на седмица корем. Ако болките продължават по-добре отиди при лекар.
Мнението беше редактирано от Пенев на 07.04.13 15:05.
07.04.13
15:14
За крака имам точно 2 упражнения + 1 за прасец = 3. Апък за корема аз не правя всичко по 3 серии, някои по една а някои по две. И проблемът е, че не е само заради това. И да не ходя 1 седмица на фитнес, като ида да тичам, си давам 300 метра за да започне пак да ме боли някъде. Иначе ще пробвам да намаля упражненията, но аз мисля че тази тренировка, която правя, дори тя не е достатъчна, защото отделям около 15 мин. най-много за корем. :Д
Е добре де ти сам си отговаряш..Как така 15 минути за корем ти се струват малко , а 2 упражнения за крака незнам колко траят , но да речем също 15 минути са достатъчно ? Не можеш да сравняваш тези 2 мускулни групи по никакъв начин. Според мен се претоварваш , и както ти казах съкрати тренировката за корем на половина , но ако продължи болката отиваи при лекар.
08.04.13
18:12
Е, да, ама 15 мин. с почивките и доста бъбрене.. Иначе днес пак правих същата тренировка и почти не ме заболя, което значи, че се случва на моменти... Някой път ме боли много, друг път не и така.. И ако продължават, смятам да посетя лекар. Благодаря за съветите.
Е незнам какво ще рече 15 мунути с доста бъбрене.. имаш един куп упражнения ти изобщо правиш ли почивки след една серия или правиш една междинна след свършването на упражнение без почивки между отделните серии ?
08.04.13
20:23
Правя почивка след всяко упражнение което ще рече около минута, а на някои- доста повече. И аз не на всички упражнения имам серии, а ако имам-са по 2.
Ами това прилича малко на мускулните крампи на краката. Може би мускулни спазми усетени като болка. За лявото подребрие съм чел,че при бягане понякога се получава силен спазъм в областта на далака. Може би свързано с недостига на кислород. Вземай в залата комбинирани витамини с микроелементи.
казано от Миро на 09.04.13, 00:01:
Ами това прилича малко на мускулните крампи на краката. Може би мускулни спазми усетени като болка. За лявото подребрие съм чел,че при бягане понякога се получава силен спазъм в областта на далака. Може би свързано с недостига на кислород. Вземай в залата комбинирани витамини с микроелементи.
И аз това съм чела. Също съм си правила експеримент, когато ме заболи по време на бягане да опитам да започна да дишам по-дълбоко и пълноценно (дълго и дълбоко вдишване, а не късо и учестено) и болката изчезва. За себе си съм направила извод, че боли, когато има недостатъчно кислород. Ако не можеш да задържиш дишането дълбоко достатъчно дълго, за да намалиш болката, намали темпото. Болката (тази включително) според мен е индикатор за лимитите ни и макар често да е желана, не бива да се подценява.