07.04.13
11:08
Здравейте,
аз съм на 16 години и тежа 52кг и съм висок почти 170 .Чух че креатина товари сърцето и бъбреците ,преди съм пил креатин на Universal и бях много доволен, нямах проблеми , но сега мисля да си купя креатинова матрица на Olimp Xplode(ще я комбинирам с глутамин отново на Olimp Xplode) .Та въпроса ми е има ли някаква опасност тази матрица да ми навреди по някакъв начин, за да знам да си взема или съм прекалено малък .Благодаря предварително :)
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 07.04.13 17:41.
Матрицата на Olimp е определено добра и стига за доста време, отделен въпрос, е че на твоите години и килограми, добавките не са ти приоритет или по-точно - ненужни.
07.04.13
14:32
За да избегнеш всякакви притеснения ти предлагам креатина на Mex, защото е Creapure, а това е най-чистата суровина. Аз лично останах много доволен. Успех!
07.04.13
17:47
Заеби ги тия глупости, на 16 години не ти трябват такива добавки. Мели си пържолите и изобщо да не ти пука. Ако все пак настояваш за креатин, препоръчвам или монохидрата на Optimum или този на Pure Nutrition…
07.04.13
18:28
Най-ефикасен се е доказал креатин монохидрата. Всички матрици остават на заден план. Аз лично не бих заложил на марка като Olimp.
07.04.13
19:25
Какво товари сърцето и бъбреците ? С колко желязо или дърва .. ? Споко пич. На твойте години най-добре послушай горестоящите, а иначе мое мнение приемал съм креатин монохидрат на Optimum Nutration и ефекта беше добър, бързо се качва сила, напомпваш се, но после бързо се изпикава.
Абе вие 14-17 годишните друга работа освен да пиете добавки нямате ли си? Тренирай си и си яж храната и закуската редовно и ги зарежи тия глупости.
П.С. Като дадеш на хората прекалено много свобода и почваш да гледаш как всички почват да правят глупости.
08.04.13
14:08
Благодаря ви за полезните отговори .Все пак мисля да си взема креатин на Universal, защото преди съм пил и бях доволен, а не ми се изпробва с други и само ако може да ми кажете глутамина на Gaspari добър ли е и ако не кои е добър .
П.П. Съжелявам ако не му е тук мястото но доста търсих и всички теми бяха от преди 2-3 години.
Мнението беше редактирано от David Jordanov на 08.04.13 14:11.
Олимп не ги харесвам като марка, но неразбирам какво толкова лошо има момчето на 16 да си пие креатин ? Глутамин и креатин монохидрат са класика, скоро мисля пак да се върна и аз към нея. Аз бих предпочел глутамин и креатин монохидрат на Гаспари или на оптимум нутришън, най добрите марки за мен кой каквото ще да казва. :)
Мнението беше редактирано от LOSER_X на 08.04.13 15:09.
Лошо?Лошо не бих казал точно, по-скоро ненужно.Все пак това са “хранителни добавки” нали?Те са много хубаво нещо, но преди всичко са добавки.Така че като няма към какво да ги добавяш какъв е смисъла да ги взимаш?Просто няма да има желания ефект.Съвсем друго е ако става въпрос за човек, който тренира минимум от година сериозно без накъсвания с постоянен хранителен режим и изградени хранителни навици.И примерно има момент на застой - ето тогава е моментът за добавки, а не просто да ги взимаш щото те мързи да си съставиш меню и давай по лесния начин ” Сега ще взема креатин и ще стана звяр” е нема да стане
08.04.13
22:38
Аз знам че няма да стана звяр.Tренирам от 6 месеца без хранителна програма просто се ограничавам доста .. смятам че трябва да се храня разнообразно и здравословно и по 5 пъти на ден .Просто починах 2 месеца от фитнеса ( през това време тренирах в къщи и ходих на плуване ) и сега искам само за начало да си купя едно креатинче,един глутамин и витамини .
Мнението беше редактирано от David Jordanov на 08.04.13 22:40.
09.04.13
00:35
Съгласен съм с Борис, на тая възраст няма смисъл. Шест месеца в залата са колкото да се запознаеш с тежестите, като прибавим и това, че нямаш добър хранителен режим, работата става оле-мале. На тоя етап и протеинова пудра ще ти свърши ефект.