08.04.13
15:35
Защо дневник? - Реших, че е крайно време вече храненето и тренировките ми да се преглеждат от някой, ей така колкото да не допускам някоя грешка и да избегна застой
Малко за мен - След една година (близо) тренировки качих от 65 килограма на 83-4 килограма на ръст 186 см. Ръката ми дръпна с 5-6 сантиметра и съм доволен като цяло, другата зима пак да тренирам така да ударя 96 килограма ще съм предоволен :) Сега по въпроса - с качените килограми направих и корем, който искам да изчистя за 2 месеца с диета, с която да не изгубя мускул. Изгарянето на мазнини ми е тъмна Индия, досега само от качване съм се интересувал. Спрях се на един фет бърнър Оксиелит Про, заедно с Креатестон Масив на Пеак. Диетата мисля да е НВД, картофите и ориза ги ограничавам до 100 грама дневно, 1-2 банана максимум след тренировка и това са вългехидратите. Мазнините мисля да ги увелича - месото ми изцяло ще е риба и пилешко. Други мазнини - сурови ядки и зехтин. Като цяло повече протеин и мазнини и по-малко въглехидрати. Кардио мисля да правя всяка сутрин като стана, пия си протеина и правя 30 минути кардио ХИИТ. 3-4 пъти седмично така. Другите съвети? Сега ще кажете, че не съм за чистене на тези килограми и ръст, но ето какво направих за една година усилени тренировки като цяло:
Миналото лято - http://prikachi.com/images/18/6104018F.jpg
В момента - http://prikachi.com/images/19/6104019C.jpg
Мисля като изчистя малко с максимално запазване на масата, колкото да изкарам корема за лятото, ще е добре, а есента наново. Моля за съвети. Мисля и един дневник да си отворя скоро време ако е небходимо, някой да ми следи резултатите и да ме коригира.
Темата беше редактирана от Insane M на 08.04.13 16:10.
08.04.13
15:42
Темата е добро начало на дневник. Местя го в този раздел, а ти само промени заглавието му. Продължи да попълваш, за да има какво да коригираме.
Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 08.04.13 15:42.
Добра идея, малко преждевременно, но да видим какво ще стане :D Ще се радвам и да получа някой друг отговор все пак. Новия режим мисля да го почна от идната седмица.
Добре си се насочил- кардио + НВД. Аз така свалих 10 килограма. Интересен дневник ще е. Стига да спазваш всичко това което си написал, ще е добре.
Като за начало, малко за следтренировъчното ми хранене :D (Все още съм на ВВД)
http://prikachi.com/images/248/6105248T.jpg свинско филе, пилешки шишчета
http://prikachi.com/images/247/6105247U.jpg спагети 200 гр, картофи 150 гр
Тренировка: Гърди/рамо/трицепс
Лежанка 12,8,8,6
Кофики - 2x8,6
Долна лежанка - 2x8
Флайс - 3x8
Странично дигане на дъмбели - 4x10-12
Дигане на дъмбел напред - 4x10
Придърпване на вертикален скрипец за трицепс - 3x8
Кикбек - 3x10-15
Днес реших да разнообразя и да вкарам кофичките след лежанката, преди горна част за да имам сили за тях, освен това оставих трицепса да си почине с две упражнения за рамо и резултатите бяха повече от добри за мен.
ПП: качвайки снимки от сайта, излизат прекалено големи, някой ще обясни ли как да го оправя?
Мнението беше редактирано от Insane M на 08.04.13 19:49.
08.04.13
20:40
Честит дневник!
След тренировъчното ти хранене не е лошо,но те съветвам да не прекаляваш много с кетчупа,никак не е полезен.По-добре го замести с лютеница.
Кофичките ако ги правиш с акцент към гърди удрят долната част и така да се каже подсичат гърдите ,защо тогава правиш и долна лежанка?
казано от Insane M на 08.04.13, 15:35:
След една година (близо) тренировки качих от 65 килограма на 83-4 килограма на ръст 186 см. Ръката ми дръпна с 5-6 сантиметра и съм доволен като цяло, ...но ето какво направих за една година усилени тренировки като цяло:
Миналото лято -
В момента -
Маайкоо,ти ли си и на двете снимки? Направо невероятно! Фантастичен резултат си постигнал. И за толкова кратко време. На първата снимка си едно слабо момче,а на втората вече едър здрав мъжага. :) Съжалявам,че не мога и аз да се похваля с такава голяма промяна и толкова добри резултати.
В случай,че нямаш много време за дневника,можеш да записваш поне най-важните неща. Периодично. Програмите по които тренираш, примерния хранителен режим (най-често използваните храни и часове за един средно статистически ден).
А ако имаш достатъчно време тогава може ежедневно и по-подробно. За тренировките може да пишеш упражнения,брой серии и повторения. И в случай,че решиш и използваните тежести (някои не ги пишат в дневника си).
Мерси на всички за добрите отзиви! Тази зима ми беше успешна от към качване, защото спрях да се подчинявам на измислени фитнес митове и догми, поради които седях слаб толкова време. Именно от ваши съвети и корекции успях да избегна този застой, увеличих драстично въглехидратите и калориите и ето че стана работата с постоянство. За 10 месеца наистина мисля, че постигнах доста. Дано и другата зима се увенчая с такъв успех, а сега започва пролетното почистане :D Миро, някои от тези съвети са именно от теб и още ги помня, благодаря много за което.
Мнението беше редактирано от Insane M на 08.04.13 21:54.
Едно малко ядене преди лягане - 200 гр. извара олимпус, 400 гр. кисело мляко на баба 4.5%, 50 гр. стафиди.
Мнението беше редактирано от Insane M на 09.04.13 00:23.
Дано съм помогнал поне малко с някой съвет или полезна информация. :)
казано от Insane M на 08.04.13, 19:35:
ПП: качвайки снимки от сайта, излизат прекалено големи, някой ще обясни ли как да го оправя?
А за това,може би трябва да намалиш снимките преди качването в Прикачи.ком. Гледам,че сега са с размери 1024х768 пиксела. Може бързо да се преоразмерят с програмата Microsoft Office Picture Manager от Офис пакета. Става много лесно. Има по-малки стандартни размери 800х600, 640х480, 448х336 и други. С тази програма също много лесно се изрязват. Може да се повиши или намали яркостта и контраста когато се налага.
9.04.2013
07;00 - 30 гр. Протеин, 1 банан, 1 Витамин Performaxx
10;30 - 2 сандвича купешки (много хляб, малко кашкавал и шунка), 1 айрян данон - днеска е изключение, едно че ям половин час след протеина, друго по принцип ям доста богата закуска - омлет от 4 яйца, 150 гр. овес, 100-150 гр. извара
12;30 - 2 пилешки шишчета, 100-150 гр. ориз, 150 гр. спагети
15;00 - 400 мл. прясно мляко, 30 гр. Протеин, 50-80 гр. стафиди
Мнението беше редактирано от Insane M на 09.04.13 14:45.