Спиране на гладуването и стягане

Здравейте! :) Първо, не съм много сигурна дали тук е мястото на тази тема и съм сигурна, че има подобни, но не можах да намеря точно къде да попитам, затова правя нова тема.
На 15 години съм, 168 висока, 52 кг. Проблемът ми е, че отслабнах много, но главно чрез ограничаване на храната, без особено движение. В началото бях доволна и от това, но сега усещам, че всичко се превърна в едно продължително гладуване с прием на не повече от 1200 калории на ден. Мисля, че организма ми е превключил на икономичен режим, чувствам се отпаднала, нищо не ми се прави. От най-малкото движение ме заболяват краката и ми прилошава. Като болна съм.Всичко се превърна в мания, но дори вече не свалям мазнини, това, което свалям е килограми от мускули. 52 кг съм, а приличам на 55-56. Ръцете ми са доста хилави, паласки нямам, но имам корем (най-вече отпусната кожа, не толкова от мазнини), краката ми са средни, но също са отпуснати, дупе почти нямам. Цикълът ми спря от това гладуване. Целта ми е да започна да се храня повече, да си възвърна енергията, да сваля още малко и най-вече да се стегна и да водя пълноценен наичн на живот.

Ето едно примерно меню на това, което ям (вчерашното ми меню)

09:00 - Закуска - Две малки ябълки (общо около 300 гр)
12:30 - Обяд - 100 гр пилешко бяло месо + 300 гр червени чушки с малко оцет
16:00 - Следобедна закуска - 300 гр ягоди
19:00 - 200 гр варен грах без мазнина, 300 гр червени чушки с оцет, 50 гр пуешко филе

Готвено не ям, все си тегля храната, търся нискокалорични млечни продукти - обезмаслена извара, кисело и прясно мляко (0,1%-0,5%). Сирене отдавна не ям.Много държа да знам калориите и теглото на всяка храна. Дори боб не ям, защото не знам колко калории е (не е точно боб чорба, но не е и яхния).  Не слагам на нищо олио или зехтин. Дори салата на ям, а само нарязани зеленчуци. Слагам диетична сол на каквото има нужда. Не ям ядки, заради многото калории. И така... Отказах се и от хляб, и от много полезни храни.

Искам да ми се махне корема, да си стегна цялото тяло с ходене на фитнес или с бягане, не знам. Но нямам енергия. Вчера излязох да бягам, но бягах около 10 мин с почивки и не можех повече.

Моля да ми дадете съвети, какво да включа в менюто си, от какво да се ограничавам и от какво-не. Какви упражнения да правя? Предпочитам да се запиша на нещо, или да ходя на фитнес или да бягам навън (не искам да правя упражнения вкъщи).  :) И как да се отърва от тази мания?

09.04.13
12:21

Промени начина си на мислене - това ми се вижда основния проблем в случая.

Мнението беше редактирано от Кристина на 09.04.13 12:22.

09.04.13
13:47

Мило дете, сподели с майка си или някой друг възрастен, на който имаш доверие.  От опит мисля, че ти вече страдаш от анорексия и е хубаво, че осъзнаваш, че начина ти на мсилене и действията ти ти вредят.  Хубаво ще е да потърсиш специализирана помощ, за да можеш не само да коригираш режима си на хранене, но и да не страдаш психологически от това.  Тук съвети за хранене и двигателен режим ще получиш много, но на този етап начинът ти на мислене и вижданията ти се нуждаят от по-спешна помощ.  Ти вече си много слаба и начинът, по който се чувстваш и фактът, че цикълът ти е спрял, са много ясни знаци за преминаването на здравословната граница на сваляне на килограми.  На твоята възраст и за мен 52 кг бяха заветна цел и ги достигах с много драми и глад. Сега, на повече от удвоена възраст, съм повече килограми и изглеждам по-добре от всякога—със спорт и чисто, пълноценно хранене (с мазнини! също).  Потърси помощ, за да преодолееш чуството за вина, че ще се храниш добре и да видиш колко наистина хубава си.  Моля те, сподели с родител.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1