09.04.13
00:04
На 16 години съм. От 2 месеца ходя на зала, което не е много.. намирам малък ефект но е малък, може би правих нещо неправилно.. и от другата седмица започвам да тренирам Канадска борба. Тежа 92 кг 182 см . Имам от кого да науча техника, която е 50% от спорта, но другите 50% са сила. Претиснява ме това, че може би това ще ми е проблема в този спорт... Ако може да ми дадете съвети за тренеровки, нужно ли е сваляне за тази височина в този спорт и така направо за всичко за което се сетите освен за спорта, а и за постигане на бърз погрес в мусклите:)
Темата беше редактирана от Стефан Димитров на 10.04.13 00:12.
09.04.13
17:25
и аз съм на 16, тренирам от доста години и като извод мога да ти кажа, че даже 90% в канадската борба е техника. Тежа 75 кг, 182 см висок, но съм успявал да победя 110 килограмови.Колкото по-дълга ти е ръката - толкова по-добре за теб, ще имаш предимство пред противниците си, а колкото по-голямо ти е тялото толкова повече сила ще можеш да вкараш върху ръката на другия срещу тебе.Един вид е добре да си висок.Прогрес в муслулите не ти трябва, трябват ти много тренировки и да си жилав, мускулната маса няма никакво значение.Дано съм помогнал с нещо :)
09.04.13
20:13
казано от Viktor Kalashnikov на 09.04.13, 17:25:
и аз съм на 16, тренирам от доста години и като извод мога да ти кажа, че даже 90% в канадската борба е техника. Тежа 75 кг, 182 см висок, но съм успявал да победя 110 килограмови.Колкото по-дълга ти е ръката - толкова по-добре за теб, ще имаш предимство пред противниците си, а колкото по-голямо ти е тялото толкова повече сила ще можеш да вкараш върху ръката на другия срещу тебе.Един вид е добре да си висок.Прогрес в муслулите не ти трябва, трябват ти много тренировки и да си жилав, мускулната маса няма никакво значение.Дано съм помогнал с нещо :)
Благодаря за съвета. Ръката ми за годините ми може да се каже че е дълга :D А за издражливостта, попринцип съм жилав, но смятам, че с много тренеровки ще то постигна (muscle)
Както ти казаха вече , издръжливостта и волята са най-значимите неща в този спорт. Изгледай този филм : На върха - за малко мотивация :)Успех.
10.04.13
22:58
казано от Penev на 10.04.13, 22:02:
Както ти казаха вече , издръжливостта и волята са най-значимите неща в този спорт. Изгледай този филм : На върха - за малко мотивация :)Успех.
Напълно си прав. Филмчето е хубаво гледал съм го и надъхва много, но в него се набляга на силата не на техниката до колкото го помня. Благодаря за съвета!