Препоръка и време за пиене на протеин.

10.04.13
14:35

Здравейте! С един мой приятел смятаме да си закупим протеин. За сега сме се спряли на Pure Whey на фирмата PURE Nutrition, но едва ли всеки месец ще може да даваме по 50лв за него, та ако може да ми препоръчате някой евтин и г/д качествен протеин, наистина много ще съм ви благодарен. И преди да кажете защо не си търсил, искам да ви кажа, че 2 дена вече си търся но все намирам някакви скъпи протеини. И се обръщам към вас, защото вие поне ще знаете дали е добър този протеин, който ще ми препоръчате. И второ, смятам да пия протеина по 1 доза на ден. В тренировъчен ден, ще го пия след тренировка, въпросът ми е в не тренировъчен ден, кога е по-добре - следобяд или сутрин към 9:30. Защото аз към 7 часа закусвам у нас и после в училище на голямото междучасие( 9:30 ) мога да го пия, като заместител на хранене. Как мислите? И благодаря предварително!

Разгледай Whey Shake. Излиза изгодно, а протеинът си заслужава.

Относно приема - щом закусваш в 7, то в 9 часа стомахът ти е наполовина пълен и тепърва имаш храна, която да усвояваш. Т.е. ако закуската ти не е дефицитна на протеин, то няма смисъл да пиеш протеин в 9.

Добави го по някое друго време, когато храненето ти е бедно на протеин или имаш голям интервал от време без храна. След тренировката също е чудесно време за прием.

Поздрави,
Тишо

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 10.04.13 14:42.

10.04.13
14:50

Благодаря много за съвета  и закуската ми е около 250мл. мляко+ 100гр. овесени ядки и 2 яйца или пък си нося яйцата в училище като втора закуска, защото понякога огладнявам и там. И добре ли ще е в не тренировъчен ден да пия протеина като следобедна закуска? ( което ще рече 2 часа след като съм обядвал и горе-долу още толкова преди да вечерям) ?

При такава закуска не ти трябва протеин толкова скоро. Най-добре е да пресметнеш колко протеин дневно приемаш от храната и да пресметнеш индивидуалните си нужди (около 1,5 до 2 грама протеин на телесен килограм).

Ако си набавяш недостатъчно, можеш да го добавиш по което време на деня искаш. Ако си набавяш достатъчно от храната, то добавката става леко излишна. В такъв случай най-оферта е да приемаш по 1 до 2 дози след тренировката, а през останалото време да разчиташ на храната.

10.04.13
15:12

В никакъв случай не мога да си го набавя чрез храната, на мен ми трябва поне 120г протеин дневно, така че трябва и протеин да пия. И ще видя с кое ядене приемам най- малко протеин и ще го добавя към него. Ако трябва един ден ще пия сутрин, друг след обяд и така ще гледам да си балансирам протеина, който приемам. Мерси за съветите.

казано от kyokushin forever на 10.04.13, 15:12:

В никакъв случай не мога да си го набавя чрез храната...

Защо? :)
Дай да намерим вариант. :)

10.04.13
17:04

Еми просто няма да мога, това са твърде много протеини, 120г. просто ми звучат невъзможно за мен. Трябва много месо, яйца, извара... Всъщност ще ви дам днескашния храноден:
Закуска ( 7:00) 250мл. мляко с 100гр овесени ядки
2-ра закуска(09:30) 2 яйца
Обяд ( 13:45) Свинско месо със ориз
Следобедна закуска(16:30): ядки(кашу, бадеми) за съжаление печени и количеството беше малко.
Вечеря(18:20) Печено пиле(още не съм вечерял де, но ще вечерям това и г/д към толко часа)
Та за днес храната е добра, но не всеки път успявам да ям по този начин, защото си излиза солено, но ако не мога, най-често ям яйца, сандвичи, а овесените ядки за закуска не ми мърдат.

казано от kyokushin forever на 10.04.13, 17:04:

Еми просто няма да мога, това са твърде много протеини, 120г. просто ми звучат невъзможно за мен. Трябва много месо, яйца, извара...

От една страна приемането на белтъчини чрез хранителна добавка не е по-евтино в сравнение с храната. От друга страна 120 g белтъчини са 6 едри яйца и 400 g месо, дай да не си говорим можеш ли да ги изядеш или не... :)

11.04.13
18:11

Е добре де, може и да мога :D А можеш ли да ми кажеш колко г/д протеин съдържа едно яйце, защото някъде чета 7 другаде 10 и така и така не можах да разбера... И да, знам, че зависи от големината, но все пак горе-долу?

Естествено, че можеш. ;)
До колкото ми е известно, едно едро яйце (калибър XL) съдържа около 7-8 g белтъчини.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1