По колко упражнения трябва да правя?

11.04.13
21:26

Ходих на фитнес към 2 месеца след това спрях за може би половин година и сега пак започнах да ходя на фитнес. Вече ходя от 2 седмици. Въпроса ми е по колко упражнения трябва да правя за всяка мускулна група? Сега тренирам 4 пъти в седмицата. За Трапец правя 3 упражнения по 4 серии, за Рамо - 7 по 4 серии, за Гърди - 6 по 4 серии, за Крака - 4 по 4 серии, за Предмишница - 1 първо 4 серии после докато не ми откажат ръцете, за Бицепс - 6 по 4 серии, за Трицепс - 8 по 4 серии, за Гръб - 8 по 4 серии. Това много ли е за мен или трябва по - малко? Ако трябва по - малко бихте ли ми казали по колко упражнения трябва да правя за всяка мускулна група.

11.04.13
21:27

Струва ми се, че не е важно количеството, а качеството.
Защо не опишеш тренировките си по-детайлно?

11.04.13
22:33

Много трудно успях да разбера,какво искаш да кажеш.
Като за начало започни да въртиш кръгова тренировка ,за да влезеш във форма и да натрупаш малко сила,вместо да изтезаваш мускулите си, с по 8 упражнения за гръб,примерно ..
След това си избери 3 дневен класически сплит и това е.
Чисто ориентировъчно ако питаш,то прави по максимум 4 упражнения за големите мускулни групи и до 3 за малките.
Само така ще постигнеш някакви резултати като си начинаещ.

11.04.13
22:40

Прави сега кръгова тренировка, 3 пъти седмично около месец. Да ти свикнат мускулите с натоварването.
По- горе добре са ти обяснили нещата.

12.04.13
01:38

А какви упражнения да правя? Искам да кажа като правя по 3 упражнения за всяка мускулна група кои да са те?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1