Имам нужда от вашата помощ!

Темата е заключена.

11.04.13
01:01

Здравейте,имам излишни килограми и съм решила,че трябва да се справя с тях по някакъв начин.Висока съм 176см. и тежа 87кг.,определено не се харесвам и трябва да направя нещо по въпроса.Решила съм,че режимът ми на хранене ще изглежда така-400гр. сурови зеленчуци,300гр. месо и 200гр. ориз.Обаче проблемът ми е,че не харесвам много ориза и дали не мога да го заменя със картофи.Даже ми се струва,че оризът е по-калоричен от картофите и това количество няма да ми помогне във свалянето на кг.Моля за мнение.Благодаря.

11.04.13
01:54

Мнение: Изчисли си калорийния баланс (потърси “калориен баланс” тук, в сайта); От него извади 10% - толкова калории ще са ти нужни, за да сваляш. Каква храна ще поместиш в тези калории си е твое решение, но добра идея е да е преобладават белтъчините и мазнините, а въглехидратите да са по-малко и по възможност “бавни” - целозърнест хляб, разни варива и други. Не виждам причина да трябва да се храниш еднообразно. Защо, за Бога, дилемата е между ориз и картофи? И няма ли да ти писнат и ориза, и картофите? Можеш да ядеш боб, леща, елда. Що се отнася до въглехидрати де. Белтъчини - лесно - риба, месо, яйца, сирене,извара. Мазнини - много са важни! - краве масло, зехтин, авокадо - примерно.

И физическа активност, разбира се. Няма да се минеш без спорт : )

//fitday е прекрасен сайт за броене на калории, ако смяташ да броиш калории. Аз лично преди броях, сега съм оставила калкулираното хранене и далеч не го смятам за необходимо, но като отправна точка е добре. Примерно така да се храниш 1-2 седмици,колкото да се ориентираш откъм количества, как се чувства тялото ти с определен дефицит и тн

пп. Не разбрах тия грамажи за целия ден ли са? Струват ми се доста малко. 400гр зеленчуци на 2 хранения стават по 200гр за всяко ядене... малко е това. Поне 300гр на 2 хранения и си чук. За месото нямам коментар, 300гр като че ли е добре, но аз бих включила и яйца в такъв случай. Оризът 200гр - ами не е много като че ли. Мисля че имаш нужда от изпипване на стратегията, въпреки че изглеждаш добре ориентирана.
А, и още нещо - суровите зеленчуци са нещо прекрасно, ама не е нужно да са сурови на всяка цена. На пара ако са също е оферта - примерно карфиол, докато има още на пазара. Чудесно засища.

Мнението беше редактирано от white-peacock на 11.04.13 02:02.

11.04.13
17:39

Благодаря зя съветите,ще погледна това,което ми препоръчваш и вечерта ще пиша отново,че откъм време ми е много кът.Искренни благодарности.

12.04.13
19:43

значи пишеш в нета таебо в you tube аз за 1 седмица с таебото свалих 10 килограма на ден по 2 пъти по 50-60 минути

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1