Връщане на сила след операция

12.04.13
22:46

Здравейте, преди 3 месеца ми оперираха бъбрека и бях възпрепятстван от каквато да е физическа активност. Загубих значително количество маса , която буквално ми се стопяваше с всеки изминал ден, особено фрапантна беше разликата след първата седмица, когато можех да ходя и се видях, хаха. :D. Както и да е, по темата - сега, вече когато ми е позволено да тренирам ( разбира се, още доста време няма да мога да тренирам много тежко , предполагам поради причината че лявата ми част на корема още възстановява мускулни влакна и нерви , та не съумявам да я стягам като хората.
Та, в този промеждутък от време обаче качих доста мазно, особено по корема, и положението е ужасно ( преди операцията бях в процес на качване и вече си имах доволно количество мазно, та след операцията стана една...
Мисълта ми е, че сега - като отново се завръщам в залата и имайки предвид така наречената “мускулна памет”, на която разчитам, че бързо ще ми се завърнат силовите постижения, възможно ли е да съм на НВД режим на чистене? Ще ми попречи ли това бързо да си върна силовите постижения и дори да ги подобря? Някой бил ли е в подобно положение? Благодаря!

12.04.13
23:28

Ами нали казваш , че неможеш да тренираш все още много тежко ? За какви силови разправяш тогава ? Тренираи с умерена тежест за да възвърнеш мускулите и вкараи повече белтък , а намали въглехидратите на половина да речем.

13.04.13
10:26

Аз съм 5-ти месец след операция от херния. На 70% съм от силата ми за горна част и 20% за крака. Коремна стена няма да мога поне още 4 месеца.
Не трябва да се бърза . Надявам се за около година да си върна нормалните работни тежести. Обема на мускулите се възстановява по-бързо от колкото си мислех, че е възможно, но силата обаче не.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1