Моля за съвет за отслабване на затлъстял човек

Здравейте,
прочетох доста теми, но не успях да си отговоря на някои въпроси, затова тази тема... :)

Така, аз съм жена на 22 години, висока 160 и тежа 78 кг. Миналата година се запалих по фитнеса и отслабнах доста (стигнах до 67кг. в най-добрия си период), но това го постигнах и с много строга диета - нисковъглехидратна.  След това ми се наложи да спра да тренирам и си върнах килограмите. Сега започвам отново...

Проблем с мотивацията нямам, дори ходя с удоволствие на фитнес, старая се да е не по-малко от 2 пъти седмично, най-често 3 пъти. Загрявам 10 минути и след това правя тренировка с тежести (редувам за крака, ръце и рамо, гръб), след нея 30 минути кардио (колело или пътека, но още не се чувствам във форма за нея и към края капвам). Това като гледам и някои го бяха препоръчали като вариант на други дами, тъй че да приема, че не е грешно. Или?

Какво хранене бихте ми препоръчали, което да не нисковъглехидратна диета, защото имам много лоши спомени от нея? И въобще как преминавате от диета към нормално хранене? И как не казвате basta, въобще?

Преди не съм ползвала суплементи и хранителни добавки, но съм склонна да пробвам, кое е най-подходящо за мен? Само карнитин или някое от комбинираните, които има на пазара? С тези килограми разумно ли е да ползвам нещо с термогенни съставки?

Това от мене за сега, благодаря за вниманието!

ЛВ

24.03.13
02:30

Моят съвет е -разделно хранене,ако не си запозната се информирай.Не се лишаваш от нищо и отслабваш само вшнимаваш как комбинираш хранителните продукти.
Успех!
П.С.Сама осъзна,че в този спорт всичко е временно ако човек не е постоянен,това е начин на живот,ако си готова добре дошла в отбора!

24.03.13
08:27

Аз бих препоръчала броене на калории + съобразяване на храната. Ако искаш да сваляш, пак ще трябва да намалиш въглехидратите, но не и съвсем да ги отрежеш. Също така да добавиш мазнини. Аз бих си структурирала 3 основни яденета така:

1. белтъчини с въглехидрати (мляко с овесени ядки)
2. белтъчини с 1/2 въглехидрати (пиле с малко ориз, свинско с малко картофи/боб/леща)
3. за следобедна закуска сурови ядки (орехи, бадеми, кашу)
4. белтъчини с мазнини (риба със салата и зехтин/маслини/авокадо)

Ако приритваш за сладко, бих ти препоръчала да си вземеш някакъв вкусен протеин на прах, който да смесваш с кисело мляко например и след тренировка ще ти идва идеално.

24.03.13
08:51

Стафидите също са добър вариант,ако много ти се прияде сладко.8-10 стафиди на мен ми утоляват глада за сладко.
За храната-опитай се да наблегнеш на качеството,след това на количеството.Успех.

Благодаря за съветите. Ще пиша какво развитие има :)

13.04.13
12:15

Иванка Драганка, здравейте!
Преди 3 години бях 70 кг при ръст 165 см. Свалих 18 кг с диетата на Пиер Дюкан. Свалянето ми отне 2,5 месеца, а фазата на задържане на килограмите (през този период се ядат определени храни) - още 5 месеца . Въпреки всичко, което се изприказва, относно вредата от точно тази диета, показателите ми са по-добри, от преди да започна да отслабвам. Просто трябва да се спазва това, което е написал в книгата си Дюкан. Вече повече от 2 години не съм качила килограми, при положение, че ям всичко, включително и сладкиши. Е, ако прекаля, качвам по 1-2кг, които веднага свалям, ако се огранича за ден-два. Да не забравя - не съм спортувала през този период.
По отношение на фитнеса, не мога да Ви дам съвет, защото съм начинаещ. Това, което знам със сигурност е, че, дори да тренираш, се налага диета, ако искаш да отслабнеш (чувала съм го от фитнес-инструктори).
Желая Ви успех!(y)

13.04.13
15:34

казано от Мая Стоянова на 13.04.13, 12:15:

Вече повече от 2 години не съм качила килограми, при положение, че ям всичко, включително и сладкиши.

Това е страхотно, обаче не е ли по-важно човек да се стреми към подобрение на храната си в здравословен аспект постоянно (да избягва да яде “всичко”), а не само докато свали няколко кила? Или аз ги виждам по друг начин нещата...

Относно диетата на Дюкан съм чувала, че е хубаво да се прави само 2 пъти в живота... значи смятай колко е здравословно и полезно. :)

13.04.13
19:32

Кристина, не два пъти - един път в живота е възможно да има ефект диетата на Дюкан. При втори опит просто не сваляш нищо. Относно ползата или вредата - ами, здрава съм, резултатите от изследванията ми са много добри, не качвам... На всичкото отгоре, тежа, колкото искам да тежа. Момичето попита как да отслабне - отговарям ѝ. Разбира се, само с диета не се получава красиво тяло, трябва и да се спортува. А за сладкишите - ами, работя в сладкарски цех...човещинка :)

13.04.13
22:22

казано от Кристина на 13.04.13, 15:34:

Относно диетата на Дюкан съм чувала, че е хубаво да се прави само 2 пъти в живота... значи смятай колко е здравословно и полезно. :)

Аз пък мога да ти кажа категорично, че е още по-хубаво изобщо да не се прави, особено ако целта е здраве. :)

13.04.13
22:39

Това имах предвид всъщност, аз също съм против всякакви диети. :)

14.04.13
07:44

Ако си падаш по сметките, прегледай “Зоната”.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1