13.04.13
22:17
Здравейте! Нов съм във сайта и форума като цяло ... иначе го чета отдавна.... та към въпросът ми ... от около месец правя цикъл с определени хранителни добавки ... и естествено виждам някакъв резултат но мисля че бъркам някаде ... За мен: Ръст:174 .. тренирам сериозно от 2 години и не съм спирал ... теглото ми когато започвах беше трагичните 56 кг... сега е около 74 кг като смея да кажа че съм доста изчистен .... добавките които взимам в момента са: преди тренировка азотен бустер Биг Бенг, след тренировка протеин с Crea-GTI… в допълнение взимам и tribulus terestris…. от както ги пия съм качил около 3 кг мускулна маса.... но предвид тоталната ми подмяна на тренировките и стабилния ми прием на белтъци и храна като цяло очаквах мн повече ... ако някой може да даде акъл къде евентуално бъркам ... със сигурност съм пропуснал да кажа доста неща но няма как да се сетя за всичко ,така че питайте ... благодаря предварително :)
13.04.13
22:51
Може храната да не е достатъчно, аз от 1 месец почнах да ям и тренирам сериозно и съм качил 6 кг.
13.04.13
23:52
3000 калории в почивен ден, 3500 калории в тренировъчен ден. Тренировка само с тежко и успеха идва след месец. Аз качих 3кг. чиста мускулна маса за един месец (при температури от 20С във вече считано летен сезон).
14.04.13
00:10
1.Мускулите се изграждат от белтъчини и той трябва да е повече от изразходения за деня.
2.Тренираш повече и не даваш възможност на тялото ти да се възстанови.
Едно от тези неща ти куца,затова имаш застой и аз въпреки ,че не съм сигурен кое от тези неща е,тъй като не си описал хранителния си режим и тренировка,мога да дам следния съвет.
Приемай храни като пилешко,пуешко,телешко,яйца(повече белтъци) и риба.Но също така не изключвай и въглехидрата от храненето си.
Белтъците казваш, а въглехидратите и мазнините как са? Как да ти помогнем като не знаем с какво се храниш и как тренираш?! Добри килограми си качил все пак за 2 год. :) Погледни и тук http://www.bb-team.org/hranene/hranitelni-rezhimi
Мнението беше редактирано от Петков на 14.04.13 00:16.
14.04.13
07:59
ами като цяло калориите не съм си ги изчислявал ... но мога да кажа горе долъ какво ям през деня: обикновенно закусвам с около 3 4 варени яйца или 3 сандвича с риба тон ... като цяло през деня наблягам на месото като сумарно имам около 4 хранения плюс прием на суроватъчен протеин.. вечерям обикновенно някаква риба с варени картофи ... или пържоли с някаква салата .. общо взето това е .. като цяло имам някакво съмнение че пия малко протеин ... всеки ден пия по една доза - 30г от които предполагам 25 белтък... като чета наляво надясно оставам с убеждението че повечето маняци пият поне 2 - 3 дози дневно .. веднъж сутрин ... след тренировка и преди лягане ...
Мнението беше редактирано от Eduard Kasparyan на 14.04.13 08:05.
14.04.13
09:10
Казване на тегло идва от повече калории. Вкарай два пъти дневно някакви ядки по 150 грама и ще започнеш да качваш моментално. Калориите винаги трябва да са с 500 повече, в период на казване на мускулна маса.
Белтъчините не са толкова от значение , стига да не са по-малко от 2 гр на кг тегло. Протеина, който се пие 3 пъти дневно е просто презастраховка и в повечето случаи е ненужен. Някои му викат скъпа урина :)
14.04.13
10:05
Де ще идва от калории, вие калориите ги знаете само като Кока-Кола и чипс...*
*Вижте прикачената снимка
Трябват ти приблизително 3000 калории като половината трябва да са ти от въглехидрати-картофи, ориз, овесени ядки, тестени изделия като макарони, сладки плодове и др., провери за състава им в съответния раздел. Приблизително: 3000=1500 от въглехидрат, 1000 от белтък и 500 от мазнини. Храненето трябва да е на всеки 2-3 часа, и пий достатъчно вода. Избери си тренировъчна програма за покачване на мм от сайта и внимавай да не претренирваш. Това е като цяло. Успех!
Мнението беше редактирано от Петков на 14.04.13 10:35.
14.04.13
10:56
благодаря за бързите отговори ... иначе така и така съм създал тема.. исках да попитам според вас какво е по добре да закупя ... гейнер или суроватъчен протеин .... скоро ще ми привършат горе споменатите добавки ... и смятам да продължа с приема или на протеин или на гейнер .... ако ще е гейнер ще гледам да е сравнително балансиран между белтък и въглехидрат ... просто се чудя кое би било по добре горе долу смятам че приемам наравно белтъци и въглехидрати с храната ... а ако наистина въглехидрата трябва да е малко повече в такъв слуай изглежда гейнера е по добрия вариант... но все пак бих се радвал да споделите вашето мнение .. :)
От гейнера ще качиш по бързо отколкото с протеина, но няма да е толкова чисто :)
14.04.13
11:40
Белтъчините не са толкова от значение , стига да не са по-малко от 2 гр на кг тегло.
.....активно тегло ;)