Хранене..правилно или не?

Здравейте! От скоро се запалих по здравословното храненe. Признавам си, че малко неща съм изчела(главно от този форум). Просто в момента нямам достатъчно време да задълбоча в темата. Затова и реших да мина по лесният начин(самонаказвам се за което :D), и да ви попитам направо. Първо, искам да спомена, че в момента се опитвам да сваля около 5-6 кг. 168 съм, 61кг. Поне 55 ми се иска за лятото да стана. Тренирам два пъти в седмицата(не фитнес, а Зумба...) и два дни се опитвам да правя упражнения у дома. По принцип съм с много забързано и динамично ежедневие, тоест проблема с движението ми е решен. :) Сега за храната. Точно за това искам да ви питам. Ако мина само на месо(пилешко) и зеленчуци, добре ли ще е? Проблема ми идва от това, че когато съм в университета няма как да се храня с тези неща и затова прибягвам до сурови ядки(бадеми..е, не повече от една шепа бадеми на ден). Тоест се получава така, сутрин си хапвам месо с, да кажем, два домата, през деня ям бадеми, а когато се прибера ям пак месо със задушени зеленчуци например. По принцип не ям след 7 часа, никога не съм. Мисълта ми е, не ми ли се събират много калории с тези бадеми? А какво мислите за киселото мляко(да кажем от 2%), добре ли ще е да го включа? Благодаря предварително за отговорите. :)

14.04.13
01:51

Привет!
Като за начало хвърли 1 бърз поглед на това http://www.bb-team.org/hranene/hranitelni-rezhimi Най-важното е да си сериозна в това, с което се захващаш. Бадеми-ОК, но не повече от 1 дамска шепичка ;) понеже са си калорични. Все пак тези ядки можеш да ги замениш с овесени сутрин. Пилешко си хапвай, но без кожата! Зеленчуци-най-добре зелени и пресни. Пърженото, газираното и сладкото(в това число и сокчетата) ги забравяш или поне да са изклучение..и пийвай доста течности. А развиващите мускулите упражнения поне 2-3 пъти седмично ще ти дойдат добре дошли в борбата с мазнините ;)
Успех!

Мнението беше редактирано от Петков на 14.04.13 01:55.

14.04.13
01:56

и за 8 реда нищо не и каза

14.04.13
02:56

казано от Theo Prince на 14.04.13, 01:56:

и за 8 реда нищо не и каза

Ти първото и последното за цял ред ли го броиш :D и  защо ти не каза повече от мен?! Аз мисля, че и казах достатъчно без да я познавам..а и не мисля, че е излишно. Ти какво би я посъветвал?

14.04.13
10:16

да си сметне колко калории и трябват за деня (предполагам 2500 ще са добре) и след това да си направи примерно меню, което да влиза в тия калаории. Протеин : мазнини : въглехидрати 1:1:4. Неможе и да няма някой стол или нещо с обедни менюта около университета, а в най-лошия случаи си носи храна в кутия хаха.

14.04.13
10:51

Стига да е толкова стриктна, че да го прави ;) 2500 са и множко според мен, по скоро около 2000

Мнението беше редактирано от Петков на 14.04.13 10:51.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1