14.04.13
23:38
Здравейте! През лятото спазвах 90 дневна диета, която е на основата на разелно хранене и бях много доволна, тъй като свалих 11кг и вече повече от половин година успях да си задържа резултатите.Естествено след диетата избягвах белия хляб, сладкишите и т.н Дотук никакъв проблем, ноооо тъй като имам нередевоен цикъл от години, наскоро генеколожката ми предписа хормонални таблетки от които имам зверски апетит!!! Просто преяждам от сутрин до вечер....не знам какво да правя, как да контролирам този апетит, който предизвикват тези хапчета ?? Не мога и да не ги пия - все пак здравето си е най- важно, но си не е работа да изпразвам хладилника всеки ден!
15.04.13
14:01
Имаш ли идея защо ти е нередовен цикъла?
Може ли малко да поясниш за диетата?
Мнението беше редактирано от Дока на 15.04.13 15:22.
15.04.13
18:31
казано от Петър Вътов на 15.04.13, 15:16:
Може ли малко да поясниш за диетата?
К’во да поясни,виж в интернет ,пълна боза.
15.04.13
18:45
Да, имам поликистозни яйчници.
Диетата се състои от 4 дни редовно хранене и един ден (воден) на всеки 29-ти ден. Започва винаги с белтъчен ден, продължава с бобовия ден и варива, въглехидратен и завършва с плодов. И така се редуват. Диетата според мен е добра, тъй като не те ограничава в нищо и сам избираш какво да ядеш, просто трявбва да го правиш в определени дни без да смесваш.
16.04.13
17:09
Вариант 1 - Заменят ти таблетките с друг модел същите, фирми много
Вариант 2 - Има трикове в храненето, които ти помагат да залъгваш и тренираш усещането за глад ефикасно, но вземи се осведоми и чети по-надеждни издания (като например това), защото тая 90 дневна диета не говори добре за знанията ти в областта
Аз лично бих те пратил и на чичо доктор ендокринолог и той да си каже думата, че тук при теб са се омешили нещата със сваляне на килограми по неправилния начин + че при твоята болест може да има и промяна във въглехидратния толеранс, инсулинова резистентност и пр. някъде по веригата да се увеличава заради това апетитът.
22.04.13
10:50
казано от vikii nikolaeva на 15.04.13, 18:45:
Да, имам поликистозни яйчници.
Поликистозните яйчници говорят за много други проблеми, върху които трябва да поработиш. С пиене на разни прогестерони на хапчета няма да отстраниш прчината за СПКЯ, просто ще маскираш симптомите.
22.04.13
17:22
по повод темата-
на какво смятате, че се дължи този синдром на поликистозните яйчници?
Наследственост ли е, замърсена околна среда ли?
Наистина съм потресена, че поне 50% от момичетата във форума имат хормонални проблеми или СПКЯ.
Да чукна на дърво, никога не съм имала проблем с хормоните, цикъла или яйчниците( всичко е като часовник :) ), нито съм или бих пила хормонални таблетки.
Но съм притеснена защо този синдром стана толкова разпространен последните години. Не помня моите познати когато бяхме на 15-18г да са имали такива проблеми
02.06.13
15:53
За съжаление причината за този синдром все още не е установена, но е факт че все повече момичета се срещат с този проблем. И ми се струва, че с хормонални таблетки нещата се оправят само временно. Пия ги вече 2 месеца и съм 5кг+, заради този апетит