Личен треньор в Лондон

16.04.13
13:32

Здравейте, търся личен треньор/ка с цел отслабване на 3-ма човека - двама родителя и дете на 14 (момиче). Предлагам да живеете при нас в Лондон докато не отслабнем (поне 6 месеца, може и 12) и после може би да ни посещавате през известен период от време за поддръжка и мотивация. Очаквам да ни изготвите индивидуални програми на тримата, да ни придружавате и мотивирате за спорта и да ни приготвяте храната ежедневно. Нямам идея каква заплата да предложа, но ако ви интересува позицията, ще се договорим за това. Очаквам вашите предложения. Само да спомена, че не сме маниаци на тема ‘зала’ и ще предпочитаме по-леките спортове като разходки, плуване, баскетбол и т.н, а за храната - там също имам собствено виждане, именно, че съм противник на храненето под час (примерно на всеки 2 часа) и поддръжник  на лечебното гладуване/intermittent fasting. Благодаря ви и моля пишете ми на лични.

RA

16.04.13
14:34

Здравейте,

треньор със сертификат ли търсите или искате да има видими резултати за кратък период от време без да се отрази това зле на здравето Ви? Обявата звучи примамливо, но ще трябва да се зададат някои въпроси. Аз се намирам на 7ч. път с влак от Лондон.

С уважение,
Ragnarous

16.04.13
15:06

Здравейте и благодаря, че се включихте!

Не държа на сертификат, а на резултати. Най-много ни куца мотивацията и липсата на време да си готвим здравословно (което ще отнема 2-3 часа на ден), както и да си контролираме порциите. Питайте каквото искате, ще отговарям. Ясно ми е, че заплащането е от огромно значение и може да направи офертата ми още по-примамлива, но искам да споделя, че не можем да си позволим космически цени. Знам, че индивидуални сесии тук в Лондон в зала са ок. 60 паунда на час. Нормалната заплата пък варира от 200-300 паунда на седмица. Аз лично съм ползвала услугите на момиче (гледане на дете и домакинството), което живее и се храни при нас срещу 130 паунда на седмица чисто. Знам, че нещата не са напълно съпоставими, но просто нахвърлям ориентировъчно как стоят нещата. В моята оферта ние ще поемем квартирата, храната, карта за транспорт, карта за фитнес и карта за телефон + пътните разноски/самолетни билети. Очаквам вие да предложите какво обезщетение ще е приемливо за вас при тези условия.

RA

16.04.13
15:27

Писах Ви лично съобщение.

Очаквам отговор.

16.04.13
15:29

Доста интересен случай, обаче трябва да ви предупредя, че може да направите голяма грешка, тъй като въобще не сте добре запознати и нямате критерии за избор и има голяма вероятност да се прекарате сериозно. То дори при такава обява и човек, които няма нищо общо със фитнес и познания по хранителни режими, може да се превърне във ваш треньор, а пък за пък за психологически познания и за мотивация да не говоря.

Доста съм изненадан, никога не съм виждал такава обява и при тези изисквания ще има много кандидати и вие си нямате на идея как да разберете, кой е най добрият избор и най шокиращото е, че не изисквате сертификат за квалификация. Това го казвам, защото искам да ви предпазя, аз познавам бих казал добре психологията и манталитета на българите и шанса да бъдете прецакани е повече от огромен.

Явно за вас това е по лесния начин, който да ви спести време вместо да тръгнете сами да се образовате и да постигнете целите си ясно, че явно вашите работят доста и времето няма да им е много, но точно за това са направени тези сайтове и форуми. Защото е доста несериозно при положение, че не искате да тренирате във фитнес, а със други спортове, то тогава ви трябват най вече изготвянето на  правилен хранителен режим. Няма проблем човек да плати на друг, който да му помогне във всичко това, а вие ще спестите време, което сигурно нямате много, но вероятността да попаднете на измислен треньор е огромна и не знам дали го осъзнавате това. В България има много гладни хора, които веднага ще си стегнат куфарите, само да прочетат обявата и само гледай :D

Аз не бих направил това, когато се плаща трябва добре да знаеш за какво да даваш парите си, убеден съм че тука във форума няма човек, който да си помисли, че не може да се справи със задачата, а изводите оставам на вас !

RA

16.04.13
15:32

Да, забравих да спомена, преценете добре. Има и професионалисти в този форум. Хубаво е да разгледате всички варианти, даже ако искате може да го организирате под формата на CV/CV+ мотивационно писмо за кандидатстване за поста и така да се ориентирате кой ще Ви помогне.

Хората в този форум, които наистина знаят как стават нещата и могат да свършат тази работа, няма да тръгнат за Лондон, Lara Croft.

RA

16.04.13
15:37

Защо Кольо?

16.04.13
15:39

Благодаря, Христо!

Аз съм майката. Наистина нямаме много време, но много добре знам какво търся (поне така си мисля :), а и имам опит доста в отслабването и известен такъв в спорта. Тоест не почвам от нулата (пак... поне така си мисля ;)... Относно сертификатите, понеже не съм запозната с тях, просто нямам представа какво да изисквам/гледам. А и си помислих, че треньор със сертификат надали ще иска да се мести в Лондон и прочие. Всъщност аз не бързам и защо не да проуча как сертификата ще ми помогне да избегна грешки.

Много благодаря за мнението!

До колкото познавам няколко от тях, вероятността да поемат такава авантюра е малка.
Интересно ми е ти защо така рязко смени арогантния тон, но... :) Няма значение! :)

16.04.13
15:48

Сертификата не е гаранция за нищо, мотивационното писмо и CV-то също.
Наистна не вярвам някой да хукне за 130 паунда на седмица в Лондон...
p.s.
А относно опита в спорта - нямате такъв ;) не се заблуждавайте.

Мнението беше редактирано от James Hinks на 16.04.13 15:49.

RA

16.04.13
15:48

Не е заради работата Кольо. Човек се променя, пораства и помъдрява.

16.04.13
15:51

Знам, Кольо, че истинските професионалисти няма да тръгнат току-тъй за Лондон. Но... на нас ни трябва мотивация, не чак толкова да градим мускули и тяло за състезания. Ние сме в другата категория - тия, които искат да губят маса, не да трупат ;). Много се интресувам от човек, който е спортист. Това забравих да спомена. Но не знам къде да го търся. Тука е първото място, на което пуснах обявата...

16.04.13
15:53

Аз не съм казала, че давам 130! Казах, че ще се договорим. Цената зависи от много неща. Другото го споменах за ориентация ;)

16.04.13
15:55

казано от Ragnarous на 16.04.13, 15:48:

Именно поради тази причина, ще се засилят само надъхани тинейджъри, които си мислят ,че знаят нещо..

16.04.13
15:55

James, нямам ОПИТ в спорта, но имам опитче ;), не съм тотален диванен картоф (couch potato)

16.04.13
16:00

казано от Lara Croft на 16.04.13, 15:53:

Аз не съм казала, че давам 130! Казах, че ще се договорим. Цената зависи от много неща. Другото го споменах за ориентация ;)

От цената зависи и какъв ще е избора.
Ако искаш да режеш хляб с катана плащаш за катана, не за нож за хляб. Друг въпрос е, че хляба може да си го нареже и с кухнески нож - във вашия случай с малко самодисциплина и съвети от знаещи хора.

16.04.13
16:14

Доста съм силна на теория и имам идея какво да правя, та и съм си го доказвала няколко пъти на практика. Но... този път проблемът обхвана и останалите от домочадието и определено ни трябва някой ЛОШ да ни диша във врата, та да се завърти колелото наобратно, пък бил той и ‘кухненски нож’... Определено обаче трябва да му/й доставя удоволствие и да е спортна натура, иначе не става...

RA

16.04.13
16:15

казано от megabolic x на 16.04.13, 15:55:

казано от Ragnarous на 16.04.13, 15:48:

Именно поради тази причина, ще се засилят само надъхани тинейджъри, които си мислят ,че знаят нещо..

Нямам нищо на против да изберат теб, защо всички ме изгледаха изпод вежди? Защото казах, че бих желал ли?

За добро хранене за едно семейство от трима - 10-15-20 минути най-много на ден.

RA

16.04.13
16:16

казано от Grey Knight на 16.04.13, 16:15:

Кардио ли?

16.04.13
16:22

1 час активност на на ден е достатъчна, какво кардио, какви 5 лв ?
Тука има дете на 14 години, жена и мъж с достатъчно други ангажименти(поне така се предполага), нали няма да им лепнете някакъв сплит + зумба + HIIT ;)

Не бре, за приготвяне на храна.

RA

16.04.13
16:28

Естествено, че нямат нужда от цял ден във фитнеса. Кой от нас “разбирачите” прекарва повече от 2ч?

16.04.13
16:28

казано от Grey Knight на 16.04.13, 16:15:

Не и по моята схема... Голяма салата/варени зеленчуци - 30 мин, домашен хляб - 10 мин, прясно изстискан сок, чай с мед и лимон - 30 мин, сандвичи за работа - 30 мин, друго готвено (яйца, нахут, пиле, риба, картофи и пр) - 30 мин..., домашно приготвено ядково мляко - 10-20 мин, други разни... и пр и пр.

1.5 килограма месо на грил тиган, 1 килограм свежи зеленчуци за прясна салата, 300 грама ядки - 10 минути.

16.04.13
16:32

По тая схема фитнес готвач със закостенели разбирания ще ви трябва...:)

16.04.13
16:48

Ама този килограм пресни зеленчуци как да си го направя на салата за 10 мин??? Нали трябва да се измият и нарежат?...
Не знам какъв готвач ни трябва, но много време ни отнема това готвене, да не говорим, че имаме и бебе, и за него отделям по 8 часа на 2 седмици да му готвя домашни пюрета, през ден да му квася мляко.. (това не засяга треньора, де ;), мое задължение си е, хаха.

А 14 годишното дете... много го мързи, с нищо не помага, цял ден стои на компа, но иначе ще изпълнява фитнеса (има интерес към мускули), през деня ще бъде главно с нея и готвенето, а вечерите с мен/съпруга и уикенда пак с нас двамата.

Слага се месото на тигана и се пуска хронометъра, докато се готви месото, зеленчуците се мият и режат. След като се нарежат месото се обръща. Докато се приключва печенето, зеленчуците са поставени в купа и овкусени, а ядките (сурови) се изсипват в купа. Храната за цял ден е готова. 10 минути.

16.04.13
16:56

Явно вие сте много добри хора по душа, тук трудно бих сгрешил в преценката ми, но точно най добрите са и най наивни за съжаление !
Също така си имате и пълно доверие в семейството, това да приемеш чужд човек като част от семейството говори за добри и широко скроени човеци. Обаче това да приемеш непознат човек, примерно аз да съм бащата, а инструктора и мотиватор, който преди това не съм го познавали, да остане сам в къщи с 14 годишната ми дъщеря може да стане, но само през трупа ми !!! Не знам дали разбира какво искам да ви кажа, лично мен това ме смущава. Може да е малко като сценарии от филм, но и в реалния живот е същото и доста семейства са се развалили така (wasntme) Все пак не искам да ви се бъркам в тези отношение, но просто исках да го отбележа.
Инак разбирам един млад добре изглеждащ мъж, може наистина да мотивира една жена доста добре ама .... всъщност няма да навлизам в тая тема (nod)
Все пак мотивацията може да се постигне по много начини дори и с онлайн дискусии, просто трябва да се настроите за това.

ЕДИТ: Сега видях, че си имате бебе, значи това със оставането на дъщеря ви сама отпада, но нямаше как да не го отбележа.

Мнението беше редактирано от Хри$то® на 16.04.13 16:58.

16.04.13
17:03

Христо, благодаря! Освен, че имаме бебе, аз работя от вкъщи по-голяма част от времето, имаме съквартиранти, а и колега има офис в къщата. Така че не може да става въпрос за каквото и да било ‘усамотение’. Разбира се, вероятност за нещо лошо винаги има, но това е шанс. Честно казано, първоначалната ми идея беше за жена, но не исках да го споменавам в началото, в случай, че не успея да намеря такава (или която да ми пасне), да имам и други варианти...

16.04.13
17:07

казано от Grey Knight на 16.04.13, 16:55:

Слага се месото на тигана и се пуска хронометъра, докато се готви месото, зеленчуците се мият и режат. След като се нарежат месото се обръща. Докато се приключва печенето, зеленчуците са поставени в купа и овкусени, а ядките (сурови) се изсипват в купа. Храната за цял ден е готова. 10 минути.

Ние готвим за 3-ма, огромна салата, а и на мен лично ми отнема 30 мин, ако е щерката, цял час не й мърда. Естествено, че си пускам и друго за готвене, докато режа, но пак си е хамалогия. ;) А и менюто ни е по-различно от вашето!

А трябва ли да е ? :)

16.04.13
17:37

Не знам... аз не мога да се храня основно с месо, пробвала съм и ми става лошо. При мен проблемът са големината на порциите и това, че си слагаме допълнително. Ние не се борим за чисто нискомазнено тяло, просто да намалим калориите и да увеличим движението... Иначе се стараем да се храним разнообразно и здравословно, без да залитаме в крайности. Даже успях да превъзмогна моята крайност - лечебното гладуване и сега сме в златната среда като качество (бих казала), само не и като количество...

RA

16.04.13
19:51

Не знам дали е подходящо, но казвам аз какво бих направил. Бих започнал с книгата на 50 Cent. Тя е средно добър консултант относно храната и ми се вижда като отговаряща на изискванията (за лек спорт).

http://i.imgur.com/K7kBn.jpg

Ако ли не, ето Ви една табличка за калориите (показва това което аз трябва да приемам, но Вие вижте калориите на колко се равняват):

http://www.bb-team.org/?ACT=8&fid=43&aid=27106_yLhlVBbvYOyoLYSf137d&board_id=1

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1