13.04.13
20:43
Здравейте на всички трениращи :) Доста стимулират тези ваши дневници. От близо 2 месеца и няколко дни спазвам тренировъчен и хранителен режим, но имам още доста за изчистване. За съжаление все още не съм се стегнала достатъчно.За сега свалените кг. са малко над 7 , надявам се на още 3кг. поне за да се чувствам в перфектна форма. Упражненията, които правя са със собствено тегло и в домашна обстановка, използвам и гирички за някой от упражненията.
Хранителният ми режим до скоро беше доста разнообразен, но от известно време имам доста проблеми със стомаха гастрит, язва.. трудничко ми е с храната :( в момента наблягам на яйцата,извара, кашкавал, печено месо без подправки и мазнина, варен ориз и картофи (рядко) , белени ябълки и банани, в критични случаи и сухари. Бях се пооправила, но днес реших да се пробвам с кис.мляко с ленено семе и хайде пак цял ден на хапчета ..
Последните месеци правех упражненията на Руми, но нещо ми доскучаха и сега минах на Синди ;) Иска ми се да наблегна на упражненията за корем, защото моя много трудно се поддава на модификация ;) Ако някой знае наистина ефективни упражнения за корем, нека сподели с мен :) Опитвам се всеки ден да тренирам . Хайде хубава вечер от мен и до скорооо :)
Привет!
Да спомена, че кашкавала не се препоръчва на болни от гастрит и язва ;) Щом имаш язва не бързай с коремните упражнения и такива свързани с навеждане и по-натоварващи! Все пак се допитай до лекуващия те лекар! За резултати можеш да намалиш въглехидратите за сметка на белтъчините и да спреш плодовете за сметка на зеленчуците ;)
Поздрави и успех!
Мнението беше редактирано от Петков на 14.04.13 01:20.
Здравей, г-н Петков ;) Плодовете съм ги намалила до минимум, позволявам си по 1 банан и 1 ябълка на ден, защото хубавата храна на работа е ограничена до минимум ;) Относно зеленчуците, много ги обичам,но дразнят ужасно стомаха, единствено морковите във всякакъв вид са добре дошли .. За кашкавала не знаех, наистина :/ Благодаря ти за мнението :)
Да започна и аз с дневника за днес :
- ставане в 10.30ч. ( обичам да си поспивам)
- чай от лайка, два сухара с извара.
Сега започвам сутрешната тренировка с една 30 минутна аеробика :)
14.04.13
11:56
казано от Pettqq на 14.04.13, 11:21:
Здравей, г-н Петков ;) Плодовете съм ги намалила до минимум, позволявам си по 1 банан и 1 ябълка на ден, защото хубавата храна на работа е ограничена до минимум ;) Относно зеленчуците, много ги обичам,но дразнят ужасно стомаха, единствено морковите във всякакъв вид са добре дошли .. За кашкавала не знаех, наистина :/ Благодаря ти за мнението :)
Да започна и аз с дневника за днес :
- ставане в 10.30ч. ( обичам да си поспивам)
- чай от лайка, два сухара с извара.
Сега започвам сутрешната тренировка с една 30 минутна аеробика :)
Да кашкавала наистина е опасен при гастрит.
А защо не ядеш ягоди те са позволени при гастрит даже се и препоръчват, а също така и варени картофи.
Здравей, Петя :) Картофи си хапвам, печени и варени, нямам проблем с тях :) За вечеря точно тях мисля да си хапна с малко месо в гювеч. Ще стане вкусничко. За обяд две бъркани яйца с извара в тефлонов тиган, без мазнина.
Ето ги и упражненията от днес :
- Загряване на цяло тяло около 10 мин.
- Упражнения за краката ( около 6 вида x 20 повторения за всеки крак)
- Напади 3 x 10 ( за всеки крак)
- Сгъване на бицепс от стоеж ( с 3 кг. гира, 20 повторения )
- Разгъване с дъмбел за главата от стоеж ( 20 пъти)
- Повдигане на дъмбел над глава от стоеж ( 20 пъти)
- Гребане с дъмбел ( 20 пъти за всяка ръка)
- Коремна преса със свити колене ( 50 пъти)
-Частична коремна преса (40 пъти)
- Странични коремни преси, не им знам точното наименование ( 30 пъти за всяка страна)
-Повдигане на колена към гърди (30 пъти)
- 100 скока, тип звезда и обикновени
- 20 мин. велоергометър
Това е за днес, може някой да не ми разбере упражненията, които описвам, но не знам точно как да ги опиша ;)
Сега изчаквам 30 мин. и отивам да вечерям :)
Добро утро .:) и хубава седмица на всички !
Днес денят започна с клеева тинктура, 150 гр. кис.мляко “Боженци” - 3.6 % и една ябълка :)
Продължавам с едно леко кафе :)
Обяд : 2 варени яйца, 1 ябълка ; Скромно, но нямах време за повече :/
Вечеря : Задушено свинско без мазнина и подправки, с моркови и малко грах .
Гимнастиката от вчера се повтаря и днес.
Тези дни ще разгледам дневници на др. хора и ще си взаимствам, упражнения за корем, паласки и дупе, че ми е доста тегаво с това мазно коремче ;)
Добро утро :)))
Закуска: Клеева тинктура, чай от лайка и 1 банан !
Хубав и успешен ден .
Обяд : 4 сухара, 1 кис. мляко 2 % и 1 ябълка
2 кафета до момента. Протеините ми идват малко, усеща се ..
Мнението беше редактирано от jjj на 16.04.13 14:55.
След вчерашната по-лека тренировка, днес се постарах да се лее пот ;)
- загряване 5 мин.
- 25 мин. велоергометър 3-4 степен
- 1. Клякане с ръце зад главата – 30 x 2
2. Лицеви опори, с/без колене на пода – 15 x 2
3. Скачане на въже с високи колене – 100
4. Burpeеs + лицева опора + подскок – 10 x 2
5. Страничен напад с докосване на пода – 60 секунди.
6. Катерач – 30 секунди.
7. Повдигане на крака от лег – 60 секунди.
8. Странични напади с подскок – 30 секунди.
След първата серия направих и упражненията за горна част :
- Дърпане на дъмбел към тяло 3 х 10 за всяка ръка
- Повдигане на дъмбели встрани, при наклон напред - 2 х 10 ( мнооого трудно)
- Събиране на ръцете с дъмбели от лег - 3 серии по 10 пъти
- Сгъване с дъмбел от стоеж 3 х 10
- Повдигане на дъмбел зад главата от стоеж и лег - 6 х 10
- Повдигане на дъмбел на главата от стоеж и лег - 5 х 10
Корем :
- Коремни преси къси и дълги - 3 серии по 20
- Повдигане на колене над таза от тилен лег -3 х 10
- Страничен планк 3х10 за всяка страна
За някой това са леки упражнения за мен са си изцеждащи :P
Вечеря : Задушено свинско около 200 гр. и салата от моркови . Чудя се и за един банан, но май ще пропусна ;)
Здравей! Не само белтъчините са ти малко, а всичко. Като цяло се нуждаеш от повече храна, разпределена на 4-5 хранения. Тренировката ти не е много лека, но е малко объркана според мен. Кафето при повечето хора с гастрит и язва не се понася по принцип. Пиши и час-за всичко ;)
Мнението беше редактирано от Петков на 17.04.13 12:02.