На фитнес за 1-ви път !?

Значи един приятел ме нави да отида с него на фитнес утре обаче се чудя какво да тренирам така първия ден.Във нас съм тренирал със дъмбели ама нали знаете то толкова тренировки са били, та искам да ми кажете какво да тренирам така първия ден и общо взето какво да правя, а не да стоя да изпразнен х*й и да гледам тавана :)

16.04.13
21:23

Здравей. Щом си решил да ходиш на фитнес, а нямаш опит погледни това: http://www.bb-team.org/workout/1465_parvi-stapki-vav-fitnesa

16.04.13
22:19

казано от Атанас Атанасов на 16.04.13, 21:15:

Значи един приятел ме нави да отида с него на фитнес утре обаче се чудя какво да тренирам така първия ден.Във нас съм тренирал със дъмбели ама нали знаете то толкова тренировки са били, та искам да ми кажете какво да тренирам така първия ден и общо взето какво да правя, а не да стоя да изпразнен х*й и да гледам тавана :)

Във тази зала предполагам ,че има инструктор.Отиваш при него и му казваш какво е дереджето ти,ако е свестен ще те насочи.
А иначе са ти дали насоки за кръгова тренировка,най-удачния вариант за теб сега.

16.04.13
22:24

Моето мнение е кръгова тренировка, но само базови движения. Те развиват не само силата, но и координацията и ангажират най-много мускулни групи, което е и целта в началото. Нещо такова:
1-Клякане с щанга
2-Лежанка
3-Набиране или придърпване на скрипец, ако не можеш да се набираш
4-Раменни преси с щанга
5-нещо за ръце, но не задължително

По две работни серии, като в началото внимаваш много с тежестите и учиш преди всичко правилното изпълнение. И задължително, добра загрявка в началото.

16.04.13
23:23

Кръгова тренировка задължително!

17.04.13
14:23

Ако имаш възможност си вземи инструктор докато влезеш в час ! Ако не, хвани почети малко повече за да разбереш как да постигнеш целите си !
п.п. Лично аз загубих няколко месеца защото си мислех че знам всичко :)

Значи сега се връщам оказаха се доста пекани хора даже и програма ми направиха искам да ми кажете дали е добра :)

Понеделник - Гърди
1. Лежанка - Хоризонтална 3x10,10,8
2. Горна част - 3x10,10,8 (не пише машина и не го разбрах)
3. Долна част - 3x10,10,8 (не пише машина и не го разбрах)
4. Флайс - 4x12,10,10,8
5.Коремни...

Вторник - Гръб
1. Скрипец - предно - 3x10,10,8
2. Чукове - 3x10,10,8
3. Машина за гръб - 3x10,10,8
4. Гръбни преси - 4x12

Сряда - Ръце - Бицепси + Трицепси
Бицепси:
1. Лост - 3x10,10,8
2. Чукове - 3x10,10,8
3. С дъмбели седнал - 3x10,10,8
Трицепси:
1. Френско - 3x10,10,8
2. Скрипец прав - 3x10,10,8
3. Скрипец със въже - 3x10,10,8
4.Коремни...

Четвъртък - Рамо
1.Предно - 3x10,10,8 (не пише машина и не го разбрах)
2. Задно - 3x10,10,8 (не пише машина и не го разбрах)
3. Средно - 3x10,10,8 (не пише машина и не го разбрах)

Петък - Крака
1.Предно бедро - 3x10,10,8
2. Задно бедро - 3x10,10,8
3. Напади - 3x10,10,8
4. Прасец - 3x10,10,8

Ми това е общо взето ако имате някакви забележки моля редактирайте за да знам, а за това дето не пише машина наистина не го разбрах защото пише само мускулната група без упражнението.Благодаря за отделеното внимание :)

17.04.13
22:07

Виж сега, лоша програма няма. Има такава, която работи и такава, която не работи. Може да си въртиш ръцете над главата и да ти растат краката, тогава значи упражнението е добро :). Но все пак мнението ми е, че разделянето на мускулните групи от самото начало е неправилно и ненужно, а липсата на клякане-грешка. Дориан Йетс в една своя статия пише, че ако при него дойде някой, който никога не е тренирал, първо ще го накара да кляка. Така се тества общото физическо състояние, силата, координацията и поносимостта на болка.
Съмнявам се, че някой тук ще одобри тази програма за напълно начинаещ, но ти събирай колкото се може повече знания и съвети. Само като опознаеш тялото си, ще можеш да си направиш добра програма.

казано от Ultima Ratio на 17.04.13, 22:07:

Виж сега, лоша програма няма. Има такава, която работи и такава, която не работи. Може да си въртиш ръцете над главата и да ти растат краката, тогава значи упражнението е добро :). Но все пак мнението ми е, че разделянето на мускулните групи от самото начало е неправилно и ненужно, а липсата на клякане-грешка. Дориан Йетс в една своя статия пише, че ако при него дойде някой, който никога не е тренирал, първо ще го накара да кляка. Така се тества общото физическо състояние, силата, координацията и поносимостта на болка.
Съмнявам се, че някой тук ще одобри тази програма за напълно начинаещ, но ти събирай колкото се може повече знания и съвети. Само като опознаеш тялото си, ще можеш да си направиш добра програма.

С една дума програмата не струва !?

17.04.13
23:28

казано от Ultima Ratio на 17.04.13, 22:07:

Дориан Йетс в една своя статия пише, че ако при него дойде някой, който никога не е тренирал, първо ще го накара да кляка. Така се тества общото физическо състояние, силата, координацията и поносимостта на болка.

Аз така накарах един приятел да кляка. После малко преден клек. После тяга и малко военна преса. И повече не дойде :D Много го боляли следващите дни гз и краката :D Отделен ъпрос е, че беше толкова дървен, че не можеше да направи пълен клек, нито да вдигне свястна тяга

Иначе да - клекът Е основата на всички силови програми.

Solomon Kane в една друга тема го каза много правилно (цитат по памет) “като влезат във фитнеса масово търсят къде да седнат, да легнат или да се подпрат”. Правилното е - да се търсят многостави упражнения, които се изпълняват прав.

17.04.13
23:52

казано от Атанас Атанасов на 17.04.13, 22:36:

С една дума програмата не струва !?

Не че не струва, според мен просто нямаш нужда от нея точно сега. Разбира се, това е мое мнение. Аз бих те посъветвал да правиш това, което съм написал по-горе, базови упражнения с леки тежести. Поне на теория, първо би трябвало да започнеш така, след време вече започваш да си разделяш мускулните групи. След колко време-зависи колко бързо напредваш, колко търпение имаш, колко сериозно подхождаш...
И най-важното, тренировъчната програма, каквато и да е, не струва нищо, ако нямаш правилно хранене.

18.04.13
01:38

Сплита е отвратителен ,да не кажа ,че на моменти звучи доста смешно(няма да изпадам в подробности).
Аз ти бях казал,да попиташ инструктор ,а ти сигурно си питал някакви капацитети в залата,които доста са те подвели.
Това определено не е сплит за начинаещ,да не говорим ,че дори напреднал не би тренирал по него.

В твоя случай,изобщо не се хвърляй на сплитове,а започни кръгова тренировка с БАЗОВИ упражнения.Клек,тяга,лег-полулег,набирания,военни преси,френско,кофички.Задължително споменатите да присъстват в тренировката ти(поне през първите 2 месеца).

Сега за теб е важно да заучиш правилната техника на упражненията със свободни тежести,а не да обиколиш всички машини.

Викате тази програма която съм дал е за по напреднали така, а тази програма става ли за мене http://www.bb-team.org/workout/1359_programa-za-obem-v-tri-dni-za-nachinaeshti#axzz15Eyveh5b !?

Извинете че пиша пак но някой ще каже ли дали тази програма която съм да в горния си пост е добре за начинаещ за около 1 месец да тренирам на нея и после да мина на някоя по сложна :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1