Tsveti's diary - Healthy, but how?

Темата е заключена.
Прескочи до:

15.04.13
19:36

казано от Цветелина Христова на 15.04.13, 19:34:

Каква я свърших днес:

Тренировка:

1. Разгъване за предно бедро - 4x20
2. Лег преса - 4x15
3. Напади на място - 4x15
4. Сгъване за задно бедро от лег - 4x20
5. Екстензия 4x30
6. Глутеус машина - 4x20
7. Коремни преси 4x20
8. Повдигане на краката от лег - 4x20

Храната:

10:00 - кафе с мляко, вода
10:30 - 1 зелена настъргана ябълка с плодово мюсли и канела
12:45 - Зелена салата с краставици + 1 сварено яйце
16:45 - 40гр. кисело мляко Верея 0,1%
18:45 - Зелена салата с домати и краставица + 2 бъркани яйца със сирене

И изобщо яла ли си нещо днес?

През деня не чувствах глад, за това и не съм яла много. Вечерята ми беше малко оскъдна, но нямах време да готвя. Все пак гледам до 19:00 да съм привършила с храненето.

15.04.13
19:45

Тука няма и 100 калории,да не говорим че сигурно и 700 няма...Зле,много зле.

15.04.13
19:51

Значи не знам колко пъти трябва да се каже това нещо,за да бъде разбрано.С малко ядене нищо не се постига.Бързото сваляне на килограми ще е бързо свалена вода и мускул,на чието място после ще качиш вода и мазнина. Хубаво,стройно и стегнато тяло не се прави за 1 месец.Хората тренират години,десетилетия,спазват хранителни навици и други неща в ежедневието си и постоянно търпят подобрения. Всичко се постига,но с воля,постоянство и дисциплина,чиято липса пък ще е пагубна не само за фигурата ти,а и за здравето ти. Какъв е смисъла да осталбнеш и да заминеш за Америка или където и да е,и да ядеш всякви боклуци.Аз логиката така и не я схванах.

Старая се, наистина! Преди, когато писах, че съм яла спагети ми беше казано, че са прекалено калорични и прекалено много въглехидрати приемам, след това, че не се справям с периодичното гладуване(което е така). Днес реших да включа малко протеини, 2 големи салати и се чувствам подута. Реално наистина почти нищо не съм яла, защо тогава се чувствам така?

15.04.13
20:24

Марулята е богата на фибри.От там идва подуването. Мюслито,по-точно овесените ядки/трици също подуват и засищат.
3 айца са 20гр протеин,ако едно яйце тежи около 60гр. Това е супер малко протеин за деня и целите ти.

Мнението беше редактирано от Juls на 15.04.13 20:25.

15.04.13
20:28

казано от Цветелина Христова на 15.04.13, 19:34:

кисело мляко Верея 0,1%

Ако ще вкарваш в менюто си мляко, то поне да е пълномаслено. Това, което си хапнала, не е мляко. :)
Или да е истинско или по-добре без.

15.04.13
20:31

Кое ти е протеина извинявай? Марулята?! Глупости на търкалета ...
И какви са тия работи с яденето след 19 часа??
Искаш да отслабнеш - добре
Имаш желание - мвого добре
Но определено трябва да промениш доста неща и да спреш някои списание блясък идеи
Тогава може да е възможно дори за 1 месец да имаш много добри резултати

Добре... ще си взема забележка за млякото, въпреки че до сега за спазване на диета по-скоро съм чела, че се приема нискомаслено мляко.
Относно протеина съзнавам, че не приемам достатъчно.  Нямах време да готвя днес, за това вместо без никакъв протеин хапнах 3 яйца.
Искам да отслабна, имам желание, полагам усилия. Човек се учи от грешките си. За това си направих и дневник, за да виждам къде греша и постепенно тези грешки да се коригират. П.П не чета списания, още повече пък Блясък. :)

Примерно меню за утре:

7.30 - кафе с мляко, вода
8.30 - настъргана ябълка с мюсли или 1 грейпфрут
11.30 - 50-100гр. кисело мляко
12.30 - салата с 2 варени картофа или омлет със салата
16.30 - плод или някакъв зеленчук
18.45 - салата + две пилешки пържоли

Мнението беше редактирано от Цветелина Христова на 15.04.13 20:53.

15.04.13
22:47

Не мога да разбера защо изобщо броиш кафето?
Примерно меню
100-150гр мюсли (по-добре овесени ядки) с кисело мляко 4,5% +2л мед + ябълка
салата с 2 варени картофа + омлет/пържола
следобяда - плодове и ядки
привечер - две пилешки пържоли + гарнитура картофи или ориз

15.04.13
23:04

казано от Цветелина Христова на 15.04.13, 20:52:

Добре... ще си взема забележка за млякото, въпреки че до сега за спазване на диета по-скоро съм чела, че се приема нискомаслено мляко.
Относно протеина съзнавам, че не приемам достатъчно.  Нямах време да готвя днес, за това вместо без никакъв протеин хапнах 3 яйца.
Искам да отслабна, имам желание, полагам усилия. Човек се учи от грешките си. За това си направих и дневник, за да виждам къде греша и постепенно тези грешки да се коригират. П.П не чета списания, още повече пък Блясък. :)

Примерно меню за утре:

7.30 - кафе с мляко, вода
8.30 - настъргана ябълка с мюсли или 1 грейпфрут
11.30 - 50-100гр. кисело мляко
12.30 - салата с 2 варени картофа или омлет със салата
16.30 - плод или някакъв зеленчук
18.45 - салата + две пилешки пържоли

Мюслито чисто ли e? В повечето се добавя шоколад, захар и други не много подходящи неща.
В менюто няма никакви мазнини, но по-добре омлет със салата отколкото 2 варени картофа.
То 50 гр кисело мляко са 2 лъжички.

Мюслито е плодово със стафиди. Сега ще си спретна едно омлетче със салата за обяд. :)

16.04.13
19:22

Като изключим марулята и яйцето, другото е абсолютен джънк за мен :D
Разгледах ти снимките, по моя преценка нямаш никакъв мускулен тонус, не искам да бъда лош съдник, но за ‘видима мускулна’ маса в най-добрия случай ще почакаш година и половина , две и то ако бъдеш редовна и ако преглътнеш факта, че ще качиш 3-4кг през периода на ‘създаване на този мускул’, и след това изчистване на мазнината до въпросната видимост.
Протеинът, за когото се говори по-горе, е храната на твоите бъдещи мускули.
Успех!

16.04.13
23:04

Ее стига сега чак пък година е доста песимистично.С добри тренировки и качествена храна резултат ще се види и след първия месец - минимален минимален, но ще се види, защото ще изглежда различно от сега.Иначе да трябва си сериозен стаж за да направи “по-стабилна” така да кажем мускулна маса.

Наталья Заболотная, благодаря за мнението. Наистина го оценявам. Осъзнавам, че имам много да “работя” върху това, което искам да постигна.
Тренировка:

1. Избутване на дъмбели от наклон - 4x12
2. Избутване на дъмбели на хоризонтална лежанка - 4x12
3. Хоризонтален флайс - 3x12
4. Тясно придърпване но горен скрипец до гърди - 4x12
5. Придърпване на долен скрипец с тесен успореден хват - 4x12
6. Машина за гръб - 4x15
7. Кардио - 30мин.

Храната:

8:00 - 1 грейпфрут + вода
11:00 - 1 кофичка кисело мляко 2,3 %
12:30 -  омлет със сирене + салата от домати и маруля
16:00 - 1 портокал
19:45 - овесени трици с яйце и мляко + огромна салата от маруля, краставици и моркови

Днес по време на тренировка се претеглих, понеже нямам кантар в нас и бях 61кг. :(  Ако някой ми каже нещо по-подробно относно хапчетата за намаляване на апетита или нещо от този тип ще съм много благодарна.

16.04.13
23:33

Изключи го това мюсли със стафиди . Замени го с ленено семе, овесени ядки или  киноа. Триците не ги яж вечер. Месото нещо не го виждам ? :)

Имам ленено семе, понякога го използвам за салати. Месото не се вижда, защото днес бях цял ден в университета, а след това в залата. Бях ужасно гладна след тренировката и ми трябваше нещо бързо за хапване.  Утре ще хапна малко пилешко. :)

17.04.13
10:02

казано от Boris Angelov на 16.04.13, 23:04:

Ее стига сега чак пък година е доста песимистично.С добри тренировки и качествена храна резултат ще се види и след първия месец - минимален минимален, но ще се види, защото ще изглежда различно от сега.Иначе да трябва си сериозен стаж за да направи “по-стабилна” така да кажем мускулна маса.

Нали отбелязваш факта, че тя е момиче.. хормоните и са различни от тези на мъжете ;)

17.04.13
10:07

казано от Цветелина Христова на 16.04.13, 23:08:

Ако някой ми каже нещо по-подробно относно хапчетата за намаляване на апетита или нещо от този тип ще съм много благодарна.

Тялото се насища когато му даваш храна богата на минерали. Когато храната ти е бедна на тях, а гледаш само съотношенията М-В–Б, гладуваш на клетъчно ниво и не се чувстваш сита. Не ти трябват хапчета, трябва ти качествена храна.

казано от Маргарита Манева на 17.04.13, 10:07:

Ако някой ми каже нещо по-подробно относно хапчетата за намаляване на апетита или нещо от този тип ще съм много благодарна.

Тялото се насища когато му даваш храна богата на минерали. Когато храната ти е бедна на тях, а гледаш само съотношенията М-В–Б, гладуваш на клетъчно ниво и не се чувстваш сита. Не ти трябват хапчета, трябва ти качествена храна.

Абе,  не са само минералите ;)
Ако бяха само те, ще ядем минерали на хапчета и няма да имаме нужда от храна.
Това е една направо необятна тема и може да си говорим с дни.

17.04.13
11:34

казано от инж. Марин Маринов на 17.04.13, 11:25:

Това е една направо необятна тема и може да си говорим с дни.

И често още повече се объркват хората от разтегляне на локуми и търсене на ГОЛЯМАТА истина.

Carbohydrate

17.04.13
11:49

Много минерална вода- има минерали :D

Здравейте!

Днес беше много слънчево и приятно и за щастие днес имах свободен ден, за това си направих една многооо дълга разходка. Не съм тренирала, почивен ден ми е. Относно храната...

10:00 - овесени ядки с 1 зелена ябълка
12:30 - Зелена салата с домати + овесени трици с яйце и мляко (мини сандвичи)
15:30 - 1 банан
19:30 - печено пилешко със зелена салата и домати.

18.04.13
09:34

казано от Маргарита Манева на 17.04.13, 10:07:

Както е посочено - качествена храна!
Такава храна има правилното съотношение на м/в/п и минерали. Като я изядеш в правилното време имаш и ензими - както храносмилателни, така и метабилоитни.
Всичко на хапчета нарушава качествения баланс, което не е непременно проблем. Заивси от целите.

18.04.13
09:35

казано от Цветелина Христова на 17.04.13, 20:37:

Здравейте!

Днес беше много слънчево и приятно и за щастие днес имах свободен ден, за това си направих една многооо дълга разходка. Не съм тренирала, почивен ден ми е. Относно храната...

10:00 - овесени ядки с 1 зелена ябълка
12:30 - Зелена салата с домати + овесени трици с яйце и мляко (мини сандвичи)
15:30 - 1 банан
19:30 - печено пилешко със зелена салата и домати.

Всичката тази храна ако я съсредоточиш в по малък хранителен прозорец ще извлечеш по голяма полза.
Warrior diet за жени. Хофмеклер е гений!

Добре де, кое е правилното време за хранене и колко малък трябва да бъде този хранителен прозорец? :)

Относно днешния ден... храната ми беше тотална каша. Не можах да обядвам навреме и си позволих и едно кафе със сметана.
Имам запитване относно това видео - http://www.youtube.com/watch?v=0ueDpXC_Wao&list=FLge1NLpMFqQRsb1bu_gzlpQ&index=48
Мислите ли, че тези упражнения са добри и си заслужава да се правят?
И също така си мисля като замина в Щатите да пия протеин, вместо да ям безвкусното им пилешко и яйцата, които си избират по цвят и големина. Какво мислите?

Храната:
10:15 - кафе с мляко
11:00 - 1 грейпфрут
14:00 - кафе със сметана
16:30 - бъркани яйца със сирене + салата
19:30 - 1 консерва риба тон в собствен сос + салата от домати и краставици

Тренировка:

2. Лег преса - 4x15
5. Екстензия 4x30
6. Глутеус машина - 4x20
7. Коремни преси 4x20

19.04.13
00:09

Храната - ужас!! Нещо не мога да разбера защо не се храниш.Нали уж искаш да отслабнеш и да влезнеш във форма?! Ако продължаваш да си броиш кафетата като калории направо си заслужава троен фейспалм!!!

П.С Плюс това хората нали ти дават съвети.Защо не ги слушаш?

Мнението беше редактирано от Борето на 19.04.13 00:09.

Здравейте! Тези дни нямах възможност да влизам в интернет, за това и не съм писала нищо в дневника.

Днес нямах тренировка.
Храната:

- Омлет с много сирене
- Супа
- печено пилешко с малко картофи
- Половин кофичка кисело домашно мляко
- Салата с риба на скара

21.04.13
21:22

Това вече прилича на храна.Има нужда от още, но засега е доста добре.В такава насока трябва да вървиш!

Мнението беше редактирано от Борето на 21.04.13 21:23.

21.04.13
22:33

^ама посочвай и източник де; mashinata.com
Браво за последното хранене, наистина ;)

Вчера пак нямах възможност да пиша. Не си спомням в точно определен ред какво съм яла и кога. В менюто ми имаше супа, салата с 1 яйце, малко мусака и  риба със салата.

Тренировката днес:

2. Лег преса - 4x15
5. Екстензия 4x30
6. Глутеус машина - 4x20
7. Коремни преси 4x20

Храната:

12:00 - Салата със 100гр. извара и малко сирене
14:30 - 1 кофичка кисело мляко 2%
16:00 - Салата с омлет
19:00 -50гр сурови ядки

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1