Стига вече! Време е да се отслабва сериозно!

Темата е заключена.

16.04.13
23:24

Здравейте! Радвам се, че се регистрирах в тази страница! Има толкова много информация, че направоми гръмна мозъка няколко поредени вечери :)
Ето я моята история: Аз съм на 22 години. След бала, сиреч на 19, бях около 75- 80 килограма. Никога ме съм бил кой знае колко голям атлет, но пък винаги съм бил здрав. След започването на студентските ми години, постепенно се стигна до тегло, което не мога да приема как се е стигнало, а именно 125, ако е правилен кантара, но 2-3 разлика при толкова много е нищо... Преди месец отказах изцяло цигарите и разбрах, че волята ми е силна. Затова сега вече реших да влезна във форма, без значение цената! През декември бях започнал да тренирам, но поради наложаща се операция трябваше да спра. Сега вече всичко е наред, но тъй като операцията беше на ръката - то имам 4 см разлика в бицепсите :/
Та, от 2 дни започнах отново да тренирам, като нямам определена програма. Карам повечко колело и гледам да се натоварвам изцяло и всички групи, за да може тялото ми да се стресне и да разбере, че вече нямада е така, както беше.
Храненето представлява само пилешко филе, яйца - белтъци,  марули, домати и краставици, царевеица и подобни. Всичко е изчистено, доколкото мога, без мазнини. Нямам точен режим на ядене, но поне го намалям и поне не са мазни бургери и там друг джънк фууд.

Бих се радвал на малко съвети в насока сваляне на килограмите. Не целя толкова да качвам мускулна маса, колкото да махна огромния тумбак, другаде като че ли не съм натрупвал мазнини много-много... Да пия ли фет-бърнери, протеини и т.н. :) Също и ако посъветвате за програма, няма да е зле :) Изчетох всичките програми и не знам по коя да започна :/

Поздрави, Тони!

За твоя стаж, бих препоръчал да караш на кръговите тренировки. Относно добавки, за момента не мисля, че има смисъл, може би в малко по-късен период.
Ето една много добра статия за съставяне на хранителен режим:
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/49744

И една за кръговите тренировки:
http://www.bb-team.org/articles/3966_kragova-trenirovka

Поздрави! :)

17.04.13
10:31

Благодаря, много! И аз в момента прявя такава тренировка - обикалям всичко като редувам групите мускули. Реших да предприема НВД, но ще прочета подробна дадената от теб статия!
Благодаря много! Поздрави!

17.04.13
17:08

Днес доста се понапънах. Избрах кръгова програма, както посъветва колегата.

#КРАКА - Клек със щанга (3с. х 6-8п.) като след всяка серия се прави пулоувър 15-20 повторения
#ГЪРДИ - Вдигане от лежанка (3с. х 6-8п.)
#ГЪРДИ - Вдигане на дъмбели от полулег (3с. х 6-8п.)
#ГРЪБ - Дърпане на скрипец отпред (3с. х 6-8п.)
#ГРЪБ - Мъртва тяга (3с. х 6-8п.)
#ГРЪБ - Гребане със щанга надхват (3с. х 6-8п.)
#РАМО - Вдигане на щанга зад врат (3с. х 6-8п.)
#БИЦЕПС - Скотово згъване със крив лост (3с. х 6-8п.) - широк хват
#ТРИЦЕПС - Разгъване на горен скрипец (3с. х 6-8п.)

Хранене:
- сутринта - към 7 - чисто кафе
- обяд - 12,10-15 - 150 гр. печено пилешко филе, 1 домат, 3 моркова.
- след-обяд - 15,30 - 150 гр. печено пилешко филе, домати, краставици и лук.
- вечеря -  19,30 - 200 гр. телешки шол, печен, салата - домати и краставици, извара 100 гр., яйца - 4 белтъка+1 жълтък

Мнението беше редактирано от Tony Blaze на 17.04.13 19:25.

Само 1 хранене ли имаш, за твоята цел храненията трябва да са по-чести с цел да ускорят метаболизмът ти, намали въглехидратите като количество, доколкото съм запознат, по този начин ще навлезеш в етап в който организмът ще използва мазнините като енергиен доставчик вместо въглехидратите.
Също така приемай мляко-кисело, прясно, без значение (стига да нямаш лактозна нетолерантност); ядки; различни видове меса, с достатъчно количество животински мазнини; ще те посъветвам да овкусяваш салатите със зехтин, вместо олио; яйца; Сутрин задължително се храни, едно кафе не можеш дори да го включиш като хранене.
Поздрави! :)

17.04.13
19:09

А, не-не... Просто нямах търение да си пиша в дневника, хаха!

19.04.13
14:07

Историята на вчерашния ден - 18-ти април :)

Хранене:
Обяд - Пилешко филе - печено, две варени яйца - само белтъци, моркови.
След обяд - овчарска салата, яйца по панагюрски, айрян.
Вечеря - Пилешко филе с моркови, леко задушени в малко зехтин, салата айсберг с краставици, салата моркови с царевица и риба тон.
Късна вечеря - сирене, мляко, 2 кебапчета(вакумирани), някаква разтворима супа с малко въглехидрат - просто исках нещо топло и течно.

Тренировката :

КРАКА - Клек със щанга (3с. х 6-8п.)
#ГЪРДИ - Вдигане от лежанка (3с. х 6-8п.)
#ГЪРДИ - Вдигане на дъмбели от полулег (3с. х 6-8п.)
#ГРЪБ - Дърпане на скрипец отпред (3с. х 6-8п.)
#ГРЪБ - Мъртва тяга (3с. х 6-8п.)
#ГРЪБ - Гребане със щанга надхват (3с. х 6-8п.)
#РАМО - ЗАМЕНИХ - Вдигане на щанга зад врат (3с. х 6-8п.) с Вдигане на дъмбели отпред, пак упражнение за рамо.
#БИЦЕПС - Скотово згъване със крив лост (3с. х 6-8п.) - широк хват
#ТРИЦЕПС - Разгъване на горен скрипец (3с. х 6-8п.)

19.04.13
14:29

казано от Владислав Андонов на 17.04.13, 18:22:

храненията трябва да са по-чести с цел да ускорят метаболизмът ти,

Това не е вярно.

19.04.13
14:50

казано от perseverance на 19.04.13, 14:29:

Това не е вярно.

Е, тогава и ти дай съвет???

19.04.13
21:07

Днес, след 4 поредни дни на тренировки, реших малко да почина.

Хранене:
-закуска - яйца на очи, извара, малко сирене.
-обяд - консерва “Кюфтета по чирпански” на Компас, с много малко въглехидрати, поне по описането на опаковката.
-вечеря - свинка пържола от максимално изчистено от мазното месо, салата - домати и краставици с малко сирене, кисело мляко.

П.П. Искам да задам въпрос, ако някой може да отговори... Така наречение ‘имитиращи продукти” по-желателни ли си от оригиналите? Визирам сиренето Булка чеиз, тъй като забелязах, че е имитиращ продукт, вкусен е и е по-евтин. Благодаря, предварително! :)

казано от perseverance на 19.04.13, 14:29:

Това не е вярно.

Възможно е, аз така съм го учил. Кажи ми на лично съобщение, как е всъщност :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1