Как да тренирам и да взимам ли добавки ?

Здравейте на всички ! Нов съм във форума и въобще във фитнес средата !
Но вече пораснах и реших да направя почти всичко възможно, за да направя едно добре изглеждащо тяло .

На 19 съм и съм 175 см - 68 кг
Играя доста често футбол, но не тренирам и имам много добре развити крака, така че въпросите, които искам да задам са свързани с останалите групи мускули.

Имам дъмбел вкъщи с общи тежести - 20 кг и с тях тренирам за трицепс и бицепс.
В гърба съм доста слаб, чак си личи че съм кльощав, което ме дразни и също в гърдите съм слаб.
Имам възможност да ходя на фитнес, но инструктора там като го попитам за инструкции, той веднага ме насочва към химия. Това за мен не е инструктор !
Може ли да ми препоръчате какви упражнения да правя, за да има успех и заедно с това ми казаха, че е добре да взимам и протеини или аминокиселини. храня се по 3 -4 пъти на ден - като 2 от тях е доста сериозно и разбира се не сандвичи и пържени картофки от mcDonalds !
Благодаря предварително !

17.04.13
13:13

Нещо,в което съм се убедил - почти няма човек,който да започва с фитнеса и да не е с “много добре развити крака” или пък да са му “генетично заложени” да вървят.Би ли обяснил какво точно визираш под много добре развити крака - можеш ли да скочиш 3м. от място и 1,5м. на височина,можеш ли да клекнеш с 200кг. до долу,можеш ли да направиш по 50 пистолека на крак,можеш ли да избягаш 100м. под 11сек. ? Дори и да можеш,това не е причина да не тренираш краката.Ясно ми е,че като започваш с фитнеса освен бицепс,трицепс и гърди, друго не ти е в главата,нормално,и аз съм бил така! Но колкото по-бързо разбереш,че тялото не е само това,толкова по-добре.И тия 4 хранения с 2 “сериозни” се старай да ги направиш 4 сериозни.

Здравей :)
Ами аз не казвам, че не искам да тренирам крака, просто не искам да ги тренирам във фитнеса, защото ги тренирам чрез футбола повече от 4 пъти седмично. А относно бягането - 50 метра = 5.8 сек  , скок от място 2.75 метра, друго не съм пробвал, но и на височина скачам доста
Но това настрана. Наблегни врху останалата част от темата ми и имай впредвид, че не знам какво означават повечето упражнения, изказани чрез фитнес термини.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1