Изгубена форма?

11.04.13
17:24

Здравейте!

Знам, че може да ви се стори доста тъпо, че пускам такава тема, но ме притеснява едно нещо. Започнах да правя спаринги преди 2-3 седмици и всичко си вървеше 6+, вкарвах си ударите, защитавах се, но от началото на тази седмицата просто нито един ден не се чувствам като преди. Ударите не мога да ги вкарвам, защитата ми е слаба, а понякога дори съм неадекватен. На какво може да се дължи това? На пролетната умора?

АЧ

11.04.13
18:48

Недоспиване, малка храна ...

11.04.13
21:05

На недояждане и недоспиване се дължи.

А може и претрениране..

12.04.13
13:54

Възможно е и претрениране. Опиши си тренировките по дни да видим.

12.04.13
13:57

Един призрак броди из форума - призракът на претренирането.

14.04.13
00:39

Няма нещо такова като претрениране... по скоро мързел. Същата вечер играх отлично срещу 2 опонента, но не знам как така се промени всичко за няколко часа

14.04.13
00:41

Храня се редовно и си тренирам редовно. Имам по 5 тренировки на ден.
- Сутрин бягане
- Обяд стрийт фитнес
- След обяд спаринг
- Скачане на въже и още малко упражнения
- Вечерта фитнес, като директно след него имам спаринг.

Мнението беше редактирано от Georgi K на 14.04.13 00:41.

14.04.13
17:02

А по колко време продължава всяка една тренировка ? Щото то както върви добре за известно време така и се влошава.

15.04.13
10:48

Не мога да кажа с точност, но средно по час. Горе долу ми се събират 6-7 часа тренировки на ден.

15.04.13
14:59

И после пак разправяи , че няма претрениране.Максимум 2 часа на ден стигат кво е тва нещо , че и то всеки ден ?

15.04.13
20:48

Какви 2 часа, бе човек? Ако искаш да успееш в нещо, трябват много повече от 2 часа на ден. Извинявай за тона, но си е така. Имам си амбиция да стана някакъв, макар и да започнах късно.

15.04.13
21:28

Честно да ти кажа , изобщо не ме интересува колко време ще ти траят тренировките ( аз казах каквото имаше да казвам). Ако щеш и 20 часа тренираи . Тва че си дошъл с някакви убеждения и явно няма да приемеш някакви други , а само ще трупаш коментари ми е ясно.Искаш съвет или препоръка - даваме ти , а ти скачаш с твоите си убеждения , е много ти здраве тогава.

Мнението беше редактирано от Пенев на 15.04.13 21:28.

15.04.13
21:30

След 2-3 месеца се обади и кажи дали  не те е хванала лятната умора.

AS

15.04.13
21:31

Аз предлагам да опише първо храната,пък после го питайте за тренировките...

15.04.13
21:44

Ти трябва да ядеш като разпран , за тея тренировки бе човек. А щом се оплаква от недостиг на сила и тн , става ясно , че храната му е зле.

Мнението беше редактирано от Пенев на 15.04.13 21:46.

16.04.13
00:09

казано от Georgi K на 15.04.13, 20:48:

Какви 2 часа, бе човек? Ако искаш да успееш в нещо, трябват много повече от 2 часа на ден. Извинявай за тона, но си е така. Имам си амбиция да стана някакъв, макар и да започнах късно.

ОСвен да се тренира много, трябва и да се тренира умно ;)

16.04.13
17:16

казано от Penev на 15.04.13, 21:28:

Честно да ти кажа , изобщо не ме интересува колко време ще ти траят тренировките ( аз казах каквото имаше да казвам). Ако щеш и 20 часа тренираи . Тва че си дошъл с някакви убеждения и явно няма да приемеш някакви други , а само ще трупаш коментари ми е ясно.Искаш съвет или препоръка - даваме ти , а ти скачаш с твоите си убеждения , е много ти здраве тогава.

Хах, палячо, само за да трупам коментари съм дошъл. Виж къв си бавен бе. Такова нещо като преумора не съществува, това е измислено от мързеливи хора като теб, които нямат стимул да тренират. Аз търся причината в друго, затова пускам темата. Виж ми постовете.

16.04.13
17:19

казано от Bloodevil на 15.04.13, 21:31:

Аз предлагам да опише първо храната,пък после го питайте за тренировките...

Закусвам с по 2 банички/кифли всяка сутрин.
Следващото хранене ми е на обяд. Обикновено има месо, но се случва да има и чорби.
Вечерта ям чак към 9 като ми свършат тренировките.
Да отбележа, че ям обилно плодове и зеленчуци всеки ден, главно между промеждутъка между обяд и вечерята, колкото да не умра от глад.

Мнението беше редактирано от Georgi K на 16.04.13 17:22.

16.04.13
17:24

казано от CarnalK на 16.04.13, 00:09:

казано от Georgi K на 15.04.13, 20:48:

ОСвен да се тренира много, трябва и да се тренира умно ;)

Съвети приемам от всеки и гледам да е успешна всяка една тренировка.

17.04.13
00:54

Храненето ти е зле.
Тренировките са ти зле структурирани - пълна каша, липса на каквато и да е структура.
Как искаш да тренираш по 5 часа всеки ден, да ядеш като концлагерист и да прогресираш?

17.04.13
13:25

Добре, аз бях пуснал една тема да ми помогнете да си съставя програма за хранене, никой не ми помогна, защото трябвало да си платя. Само един пич ми каза яж месо, риба, ориз. Ям от тях доста често. Щом и тренировките са ми зле структурирани, чакам някакво предложение, ако има да ги поправя. Всяко предложение ще бъде тествано и ако резултатите са по-добри, ще съм благодарен.

17.04.13
13:40

Наготово се плаща.
Помогни си сам, за да ти помогне и форума ;)

17.04.13
14:27

казано от Georgi K на 16.04.13, 17:16:

Хах, палячо, само за да трупам коментари съм дошъл. Виж къв си бавен бе. Такова нещо като преумора не съществува, това е измислено от мързеливи хора като теб, които нямат стимул да тренират. Аз търся причината в друго, затова пускам темата. Виж ми постовете.

ВИЖДАМЕ те теб ,  как прогресираш с по 2-3 банички и още 2 супички през деня , и правиш 7 часа тренировки на базата на некви мижави калории. Щом си толкова отворен защо питаш бе ? Тва , че някои тренират 1 час , а други си шибат главите като тебе с 7 часа на ден и си мислят , че правят нещо  - не означава ,че нямат стимул да тренират, но все пак ти всичко знаеш , нали така (сигурно и затова питаш)? А относно до първото изречение - върви довечера и го кажи на баща си.

RA

17.04.13
17:34

Аз мисля, че е пролетна умора, защото точно преди седмица правех скрипец със 50кг, а днес само с 40-45.

17.04.13
18:03

казано от Ragnarous на 17.04.13, 17:34:

Аз мисля, че е пролетна умора, защото точно преди седмица правех скрипец със 50кг, а днес само с 40-45.

Чукча не читател. Чукча - писател!

17.04.13
20:31

казано от Penev на 17.04.13, 14:27:

казано от Georgi K на 16.04.13, 17:16:

ВИЖДАМЕ те теб ,  как прогресираш с по 2-3 банички и още 2 супички през деня , и правиш 7 часа тренировки на базата на некви мижави калории. Щом си толкова отворен защо питаш бе ? Тва , че някои тренират 1 час , а други си шибат главите като тебе с 7 часа на ден и си мислят , че правят нещо  - не означава ,че нямат стимул да тренират, но все пак ти всичко знаеш , нали така (сигурно и затова питаш)? А относно до първото изречение - върви довечера и го кажи на баща си.

С теб спирам да споря, защото си ми безинтересен.

17.04.13
20:31

казано от CarnalK на 17.04.13, 13:40:

Наготово се плаща.
Помогни си сам, за да ти помогне и форума ;)

Готов съм да си плата, колко пари и към кого трябва да се обърна?

18.04.13
00:00

На момента е по-добре първо малко да прочетеш и да ти се изяснят някои неща.
Просто не става - днес да боднеш пръчката, утре да береш гроздето и вдругиден да пиеш вино ;)

Хранене: Хубава иситнска храна - месо, яйца, пълномаслени млечни продукти са основата, зеленчуци - на корем. Ориз, картофи с мярка. Тесто, хляб - по-рядко. Пасти, торти, банички, вафли - не се препоръчват, но ако ти се ядат- хапвай.

Тренировките - поне 1-2 почивни дни в седмицата. Няма смисъл от повече от 2 часа тренировка на ден. Ако тренираш двуразово - 3 часа е абсолютен лимит. По-дълга тренировка = некачествена тренировка. Тоя и оня профи атлет може и по 4 часа да тренират, но нито си им на стажа, нито на зоба.

Постави си цели и си гради тренировките около тях. В момента тренировките ти повече си пречат една друга, отколкото да си помагат.

А за пари - прочети по-задълбочено форума и ще ти се изясни, кой колко разбира и кой може да ти помогне.

18.04.13
09:53

Тъкмо си харесах един Macallan Maker’s Edition еднолитров :D

18.04.13
12:13

казано от CarnalK на 18.04.13, 00:00:

Просто не става - днес да боднеш пръчката, утре да береш гроздето и вдругиден да пиеш вино ;)

Хранене: Хубава иситнска храна - месо, яйца, пълномаслени млечни продукти са основата, зеленчуци - на корем. Ориз, картофи с мярка. Тесто, хляб - по-рядко. Пасти, торти, банички, вафли - не се препоръчват, но ако ти се ядат- хапвай.

Тренировките - поне 1-2 почивни дни в седмицата. Няма смисъл от повече от 2 часа тренировка на ден. Ако тренираш двуразово - 3 часа е абсолютен лимит. По-дълга тренировка = некачествена тренировка. Тоя и оня профи атлет може и по 4 часа да тренират, но нито си им на стажа, нито на зоба.

Постави си цели и си гради тренировките около тях. В момента тренировките ти повече си пречат една друга, отколкото да си помагат.

А за пари - прочети по-задълбочено форума и ще ти се изясни, кой колко разбира и кой може да ти помогне.

Като тренировка мога ли да разбирам и спаринга? Защото, обичам да правя по 1-2 пъти спаринг на ден. Също така почивам неделята, а съботата не се натоварвам толкова колкото в другите дни. Ям по близо половин хляб на ядене, това значи ли, че трябва ли да го намаля?

казано от Georgi K на 18.04.13, 12:13:

казано от CarnalK на 18.04.13, 00:00:

Като тренировка мога ли да разбирам и спаринга? Защото, обичам да правя по 1-2 пъти спаринг на ден. Също така почивам неделята, а съботата не се натоварвам толкова колкото в другите дни. Ям по близо половин хляб на ядене, това значи ли, че трябва ли да го намаля?

Определено това е много хляб предлагам ти, ако не можеш да го намалиш си взимай пълнозърнест той поне е по-полезен. Относно тренировките са прави, че трябва да се ограничаваш до максимум 2-3 часа на ден, ако тренираш повече дава обратен ефект. Нали знаеш, че мускула, за да расте трябва да се храни и да почива достатъчно, а при теб така се получава, че след твоята дълга тренировка и шит ядене тялото ти не може да си достави нужните вещества, за да е на 100%. Предлагам ти сега да починеш 2-3 дни без да правиш нищо, за да започне да функционира правилно тялото и след това стабилно да започваш с тренировките и храната. Ако имаш въпроси относно правилно ядене ми пиши на ЛС, с радост ще ти помогна за меню, ако ли не чети във форума има достатъчно информация за всичко, стига да се разровиш!

Лек ден!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1