16.04.13
18:28
Какво мислите за яденето на белтъци преди лягане (без жълтъка) ? Питам защото тука има доста информирани хора и мисля че могат адекватно да посочат положителните и отрицателните страни на приема на белтъци.
Отделно знам че (хайде да кажа предполагам) добър вариант е приема на извара преди лягане. (ако може да не ми казвате да приемам извара преди лягане ще съм ви благодарен.)
Благодаря предварително :)
16.04.13
19:13
Няма нито една причина да отделяш жълтъка от яйцата... включително преди лягане... особено преди лягане. :) Какво мисля за яйцата - чудесен източник на качествени белтъчини и мазнини, подходящи са за хранене преди лягане.
16.04.13
19:21
Защо не пробваш с казеин.
16.04.13
21:22
Удряй му няколко белтъка с 1-2 жълтъка и малко сурови ядки и си 6 :)
16.04.13
22:27
Както каза Кольо, хапвай си яйцата с жълтъците.
Тук може да прегледаш и други мнения за приема на протеин преди сън.
Благодаря за съветите !
Значи пари за казеин не ми се дават. 50 лева имат къде-къде по-добро приложение за мен.
Прочетох темите които ми дадохте и единственото нещо което не разбирам е следното :
Да речем че целта ми е да покачвам мускулна маса, но не искам да покачвам и процента мазнини. Тука въпроса е това яйце, приемано с жълтка (който е сравнително 3 пъти по-калоричен), няма ли да помогне точно и за 2те ситуации (покачване на ММ,мазнини) ?
Малко ми е неясно как ще ям нещо преди лягане и това няма да ми се отрази на процента мазнини.
Впрочем пробвах се да хапвам по 50-100 грама извара преди лягане... ами успях...1 седмица. Такъв вкус няма никъде просто. Ако това е единственото (евтино) решение ок , просто се надявах на по-добри варианти. :)
18.04.13
10:43
Така аз имах същия проблем с изварата :Д моят съвет е да си я смесваш с някакво мляко обезмаслено било то кисело или прясно със съдържание 0,1 процент на мазнини.Предполагам имаш пасатор смесваш пасираш и пиеш,бързо удобно и приятно :) Сега даже ям извара по два пъти на ден,така де пия си я и съм много доволен! Успех!
18.04.13
22:17
Прием на извара преди сън заради казеина е лишен от всякакъв смисъл, просто защото в нея няма казеин. Иначе смесването й с кисело мляко е поносимо като вкус, но не виждам никаква причина то да е обезмаслено. Както няма причина за отделянето/ограничаването на жълтъците на яйцата. Дали ще качваш мазно или не, зависи по-скоро от количеството, качеството и времето на приетите въглехидратите и най-вече от общия калориен прием за деня, но не и от мазнините преди лягане било то от жълтъци, мляко или каквото се сетиш още.