16.04.13
14:19
След почти 2 годишно отсъствие, с една кофа “антидепресанти”, започвам отново от 1-ви клас.
Вече съм на 3-тата си седмица в света на гюлетата.
Ще описвам изминалите си тренировки, като започна от последната такава.
Действията ми в тях, не са продиктувани от моя ум. Той, ако иска, сам ще се обади за нещо.
15 Април, 2013 г.
Това е един кръг за начинаещи. Повторен 3 пъти:
1. Напади с 36 кг-ви дъмбели;
2. Мъртва тяга със смешните 140 кг. Реже ме “кръста” от нея нещо;
3. Сталкер с една пудовка 32 кг;
4. Сталкер с две пудовки х 16 кг;
5. Обръщане изтласкване с 16 кг пудовки;
6. Суинг с 50 кг пудовка;
7. Суинг с 32 кг пудовка;
8. Тясна лежанка със 70 кг :)
9. Набиране широко;
10. Кофички;
11. Набиране тясно.
В цялата тренировка най-осезателно усетих натоварването в раменете и неутолима жажда за бира. В края на тренировката, излизам и гледам - раменете ми пробили ръкавите от надървяне.
п.с.: Гледам в другите дневници се интересувате от целите на хората, тук още не сте ме попитали, сигурно защото не звуча някак си да имам цели, но все пак имам, една единствена: да си празня главата. В смисъл, съзнанието. Ей така, като си седна след тренировка, да не усещам никакви нужди. Да стоя и да си гледам в празното и единствената мисъл, която би могла да се прокара да е: Какво му трябва още на човек?
Темата беше редактирана от Петко К на 15.06.14 22:38.
16.04.13
16:04
Нали щеше да четеш ?
Ся почна и да пишеш :D
Тука ще се лее мъка...я виж колко тренировки съм направил аз, докато ти си се скатвал :)
16.04.13
16:18
Аз ще си пиша отделно :D
И то не е писане, ми преписване
Теб не мога да те стигна, ама други ще ги подмина :)
16.04.13
16:20
Ще си терзаем двамата (muscle) предлагам да обидиним цифри и постижения срещу Сенсей! :) гадно е но в спорта няма честно :)
16.04.13
16:22
Да ти кажа.., не ти трябва да се обединяваш срещу него :D
п.с.: мислих да си кръстя дневника “Щанги и чекии”, но не съм се ориентирал в свободата на словото още.
Мнението беше редактирано от Gogo на 16.04.13 16:26.
16.04.13
16:25
Е ние няма да се бием я... съвсем спортно-нахъсвателно :D все пак вдигането на тежести е неконтактен спорт!!! :D
Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 16.04.13 16:25.
16.04.13
16:28
То опази боже и да се бием. Някои на шега само гард са вдигали и после са били с татуировки по лицето.
16.04.13
16:33
По колко повторения?
16.04.13
16:34
Кой ги брои...всичко е до отказ :)
16.04.13
16:37
Брао ве, кво е тва заглавие :D
се едно в сянката на Наполеон...:D :D
Дзен коан :
“Колко голяма сянка може да хвърли един малък човек”
Мен оригиналното първоначално заглавие, както ти е хрумнало, най-ми харесва. Предполага анализ и задълбоченост :D.
казано от Gogo на 16.04.13, 14:19:
6. Суинг с 50 кг пудовка;
Бе май само за една зала в Пловдив съм чувал да имат пудовка 50кг :)
16.04.13
16:41
хахаха
реших да сложа нещо по-непретенциозно :D
.., а за повторенията.. повече от 5 не мога. Като изключим кофички и набирания без тежест и суинга.
16.04.13
16:43
Антидепресантите са много лошо нещо. Оправи ли поне проблема, който си се опитвал да оправиш с тях? Имаш ли идея защо се е получил? Ако е прекалено лично може да не отговаряш.
16.04.13
16:53
Антидепресантите бяха в кавички, т.е. само действието им е леко стимулиращо. В същност са добавки, някои ги наричат “хапчета за глава”, за други и добавките са лошо нещо, но както и да е, понякога човек не е толкова силен и има нужда от някой ритник. Причината ми е пределно ясна, но все пак това са мъжки дневници и не е редно да ги разводняваме с приказки за жени. Благодаря за коментарите. Мислих, че ще си пиша сам. :)
казано от Gogo на 16.04.13, 16:53:
Благодаря за коментарите. Мислих, че ще си пиша сам. :)
Свежото чувство за хумор и самоиронията винаги са добре дошли :)
16.04.13
23:25
Честит дневник :)
17.04.13
14:10
Забравих да спомена малко за храната и туй онуй..
Ям, каквото ми се яде и когато ми се яде. А всъщност нищо не ми се яде и никога не ми се яде. Така че, май излъгах, ям защото трябва.
Адската щека съм. Имаше миналия месец един период на обилни ветрове и се чудих за кое дърво да се хвана, като ходя пеш. Като на полигон се чувствах. Най-ми вървят раменете. И без това ги смятам за основата при един мъж, та късмет съм изкарал.
За мое огромно нещастие, имах преди време една травма (ставна) на дясното си рамо. Ходих на рехабилитация, ултразвук, инфраред и разни подобни, мазах се разни гадости и в крайна сметка нищо не стана. 1 година дремах, като мисир и нищо! Даже лицеви опори не можех да правя. Един ден ми дойде някакво просветление и реших да се върна и да правя всичко, от което не ме боли. И както си го правих, мускулите около ставата се заздравиха и започнах да правя и лицеви опори. След това успях да се върна към редовни тренировки, като единственото нещо, от което се отказах до гроб, това е широката лежанка. Така че.. Лао Дзъ, с “действай чрез бездействие” - ряпа да яде! Почивката не ме спаси, а точно обратното.
Гърдите за мен са последната дупка на кавала. Каквото хванат от кофички, лицеви с тежест и тясна лежанка - халал да им е. Даже спирам да чета на места, където видя - тренирам за долна част на гърди, средна, горна, за зърна и т.н.
Ръце, демек бицепс и трицепс, никога не тренирам. Те също каквото захапят от останалите. Да, ама пък нещо почнаха да растат. Нося само тениски с широки ръкави, да не ми се виждат. Някой ще реши, че тренирам за красота и после ходи обяснявай, че нямаш сестра. :)
Мнението беше редактирано от Gogo на 17.04.13 14:11.
17.04.13
14:19
Недей ги писа такива, че ще ме разплачеш...:D
А що не споменеш като тренираш и не скатаваш как е положението или си решил да хвърлиш захранка първо :)
17.04.13
14:27
хахаха.. Е, нали се сещаш сега, че нормалния текст може и никой да не го прочете, ама този ситния, всеки ще го..
Аз сега трупам стаж. Да стана поне 2-ри клас.
17.04.13
15:48
Абе.. тука в тези дневници, само като чета и ми идва апетитът.. От одеве съм изял 2 тенджери с леща. Взе да ми идва в повече вече и тръгнах с черпака да разсипвам насам натам.
Мнението беше редактирано от Gogo на 17.04.13 15:48.
17.04.13
16:00
казано от Gogo на 17.04.13, 14:10:
Адската щека съм.
Мнението беше редактирано от Веселин Горбачов на 17.04.13 16:01.
17.04.13
20:48
Едно резюме от днешната тренировка, докато не съм я забравил.
17 април, 2013 г.
Пореден кръг за начинаещи, повторен 4 пъти:
1. Клек с 4 диска по 25 кг пред гърди (няма лост);
2. Мъртва тяга - отказах я временно, затова я правих за бройки със 110 кг, за красота;
3. Обръщане и изтласкване със 70 кг от стоеж;
4. Суинг с 50 кг пудовка;
5. Суинг с 32 кг пудовка;
6. Тясна лежанка за красота със 70 кг за бройка;
7. Широко набиране;
8. Кофички;
9. Тясно набиране.
Прилича на предишната тренировка, защото временно сме с оскъдни дискове и лостове и няма какво друго да се прави.
Тук зорът беше в суинга с 50 кг-вата пудовка. След този клек, тяга и обръщане. Идва малко ташкън.
Разбира се, след това, за запълване на водните запаси на организма - бира.
Скоро май ще има контролно и гледам да не скатавам много, да не се излагам. Посредствеността действа подтискащо. А да тренираш и да стоиш на едно място си е жив фитнес.
1. Клек с 4 диска по 25 кг пред гърди (няма лост)
Интересно ми е как хващаш 4-те диска :) ? Предполагам,че някак ги прегръщаш. . .
17.04.13
20:56
Точно, и понеже са от дъртите, по 3-4 пръста дебели, става малко трудно, та докато клякаш се чудиш, краката ли натоварваш, кръста ли, корема ли или бицепсите изпушват, за да ги държиш.
17.04.13
22:33
Пак се зачетох и пак огладнях. Преди обаче да похапна, малко разсъждения на гладно.
Понеже съм любезен човек, предварително се извинявам, ако мнението ми не съвпадне с на някой заблудил се да чете в моя дневник.
Какво са здрави ръце? Тези, които са станали здрави от стискане, бутане и дърпане или от бицепсови сгъвания за една или другата глава и трицепсови разгъвания за средната глава и другите две?
Защо непременно ръцете трябва да са ти по-големи от главата? Красиво ли е, функционално ли е, респектиращо ли е? - май нито едно от трите.
Като цяло, размерите са въпрос на пропорции. Една част изглежда толкова голяма, колкото малка изглежда друга. Ако толкова някой иска да наблегне на красотата си, нека обърне внимание именно на този елемент. Големите ръце какво правят? - малки предмишници и малки рамене.
Гледам разни билдерски програми, понеделник, сряда, петък - веднъж седмично се тренира всяка мускулна група - wtf? Че и си почиваш доволно между сериите, та да не се задъхаш. Даже момчетата на улицата тренират по-добре.
За мен, истината е в тренировките с многоставни упражнения. Който не го е пробвал - той не го е разбрал. Дават ти сила, издръжливост и фунцкионалност. Спокойно с една такава тренировка си докарваш пулс от 180 удара/мин. Защо се тренира, ако не, това да ти е в помощ в живота?
Когато влезна в някой обществен фитнес да си направя тренировката, аз за 20 мин. отхвърлям повече обем работа, отколкото другите за 1 час. И точно за толкова приключва тренировката, ако е стегната и няма кой да ти пречи.
Когато за първи път опитах подобен род тренировка, ми се повръщаше после. Всички представи за трениране ми се обърнаха наопаки. Всички постижения ми скокнаха за кратки срокове. Заслугите за това са само на един човек. Някой, който обича да дава, без да взима. Взима, но това е единствено част от радостта на успехите, на който е помогнал. Любимите му въпроси са: Още колко? Свършихме ли? А най-обича да чува: Не мога!
Мнението беше редактирано от Gogo на 17.04.13 23:23.
18.04.13
12:18
Този клек с дисковете не се ли наричаше “борчески” ;)
18.04.13
12:20
Всичко, което е гадно е “борческо” :D
Не съм им казал как се казва, казавам само “клек с дисковете”, иначе това “борцов клек” го измислих за удобство.
18.04.13
12:22
Едно изпълнение на успоредка от PVC тръби, което почти всеки е срещал:
https://www.youtube.com/watch?v=zA9EhzdN1a4
Ще видя кои тръби ще излезнат достатъчно здрави и може би ще се поставят някои екстра спънки в конструкцията.
Правил съм вече такава, от най-евтините PVC тръби, но беше експериментално капиталовложение.
Ако някой реши да погледне несериозно на начинанието, да дойде да му сложим колана с тежестите и да пробва да прави кофичките на облегалките на два стола ;)
Мнението беше редактирано от Gogo на 18.04.13 12:23.
18.04.13
12:26
казано от Von Suthaus на 18.04.13, 12:18:
Този клек с дисковете не се ли наричаше “борчески” ;)
Аз не ги разбирам понятията. И без това не мога да запомня поредността на упражненията, остава и имената им да помня :))
Освен това, в залата нямаме тепих, имаме чувал. Всъщност, имаме едно сглобяемо татами в склада, но няма желаещи за него.
Мнението беше редактирано от Gogo на 18.04.13 12:26.
Аз пък като те видях за пръв път в залата и питам човека “абе, що дири тоз момък покрай теб”, защото ми изглеждаше супер хилав:) А той вика “остави го, и той не знае колко е корав”...:)))
И айде, че имаш да правиш Фран за 3 минути, пак от един разговор, в който ти участваше косвено:)
казано от Gogo на 18.04.13, 12:26:
имаме едно сглобяемо татами в склада, но няма желаещи за него.
Всичко има в този склад ей:)
18.04.13
12:31
казано от Gogo на 18.04.13, 12:22:
Едно изпълнение на успоредка от PVC тръби, което почти всеки е срещал:
https://www.youtube.com/watch?v=zA9EhzdN1a4
Ще видя кои тръби ще излезнат достатъчно здрави и може би ще се поставят някои екстра спънки в конструкцията.
Правил съм вече такава, от най-евтините PVC тръби, но беше експериментално капиталовложение.
Ако някой реши да погледне несериозно на начинанието, да дойде да му сложим колана с тежестите и да пробва да прави кофичките на облегалките на два стола ;)
Бах мааму, халки съм правил от тръби, малка успоредка също, но ме беше страх да направя висока, мислех, че няма да издържи. Сега виждам, че със грешал. Благодаря за линка!
18.04.13
12:31
казано от Gogo на 17.04.13, 20:48:
А да тренираш и да стоиш на едно място си е жив фитнес.
Зверски ме изкефи това. Евала (handshake)
18.04.13
12:33
казано от slavko на 18.04.13, 12:28:
И айде, че имаш да правиш Фран за 3 минути, пак от един разговор, в който ти участваше косвено:)
Ей, ама си много злопаметен! :D
18.04.13
12:51
Знаеш ли колко тренировки е пропуснал от тогава :D
То цяло чудо, че пак почна да тренира...периодично му звънях и му казвам “айде...”, няма... ;)
Фран ще го прави скоро под 3 минути, няма къде да иде.
казано от slavko на 18.04.13, 12:29:
казано от Gogo на 18.04.13, 12:26:
имаме едно сглобяемо татами в склада, но няма желаещи за него.
Всичко има в този склад ей:)
Все по-пълен става склада, то сега добре, че е той...
Мнението беше редактирано от James Hinks на 18.04.13 12:52.
18.04.13
12:55
Аз пък като те видях за пръв път в залата и питам човека “абе, що дири тоз момък покрай теб”, защото ми изглеждаше супер хилав:)
Аз теб те прецених не по вида, а по нещо съвсем различно.
Като се наведе да хванеш тоя лост за обръщане и изтласкване, въобще не погледна къде го хващаш. Малко наляво, малко надясно.. Хвана си го едно към гьотери и си го вдигна. И си викам.. той и той не знае колко е корав.
Мнението беше редактирано от Gogo на 18.04.13 13:00.
18.04.13
17:22
казано от Gogo на 16.04.13, 16:22:
п.с.: мислих да си кръстя дневника “Щанги и чекии”, но не съм се ориентирал в свободата на словото още.
Добре, че не си кръстил така дневника. Чекии, сойки, злобарки и т.н. не са за препоръчване. Бих препоръчал по-изисканото “Щанги и онанизъм”, “Щанги и мастурбизъм” ...
Ще цитирам един изтъкнат български поет, за да се ориентираш за степента на свободата на словото:
Юроде, от що се срамиш
Знам, че тялото си галиш!
Тук сме общество свободно
Мастурбираме редовно!
Вл. Караиванов, 18.04.2013 г.
18.04.13
17:35
:D
Ама с един изтънчен вкус сте се събрали всички тук! Къде пък се намерихте..
Определено си заслужава да помедитирам над горното.
казано от Gogo на 18.04.13, 17:35:
Ама с един изтънчен вкус сте се събрали всички тук! Къде пък се намерихте..Определено си заслужава да помедитирам над горното.
С щастлив край ли? :D
18.04.13
18:07
казано от Gogo на 18.04.13, 17:35:
Ама с един изтънчен вкус сте се събрали всички тук! Къде пък се намерихте..Определено си заслужава да помедитирам над горното.
Със това сме най-известни:
Вкус изтънчен, очи - честни.
Ти, другарю, медитирай,
Ако искаш мастурбирай.
Щом добре е за душата
Бързо започни играта.
Вл. Караиванов, 18.04.2013 г.