26.09.05
20:15
Здравейте,отдавна посещавам сайта,но едва днес се регистрирах и реших да ви запозная с моята програма и с режима,който се опитвам да спазвам,за да ми кажете мнението си.
Значи на 17г. съм, 183см, 74-75 кг.,ръка - 37см.,гръдна обиколка- около 114-115см ,тренирам усилено от половин година,а преди това близо година тренирах в домашни условия с дъмпели и щанга,главно за ръце.Режимът,който се опитвам да спазвам е следният:
9:15 ставане
9:30 500гр. кисело мляко,150 гр.овесени ядки или 4 филии с топено сирене и шунка
11:30 банан
12:30 консерва риба,няколко филии хляб,картофи или ориз
14:05 банан
15:30 3 парчета пица или 4 кебапчета с хляб
17:15 2 морени
19:00 500гр. кисело мляко или 2 банана
19:30 тренировка
20:50 30гр.суроватъчен протеин+500мл сок
21:30 пържола/наденички/риба,картофи,салата,хляб
22:30 2 филии с топено сирене
23:15 лягане
Програмата по която тренирам e следната:
1 ден : гърди,предно и средно рамо
2 ден : гръб,задно рамо и трапец
3 ден : ръце
4 ден : крака
5 ден : почивка
и след това отново
Та значи аз си правих едно изследване и се оказа,че имам изключително бърз метаболизъм и затова доста трудно качвам,а нивото на мазнини ми е около 6,4 % , така че мазнините в храненето не ме притесняват поне засега:).Въпросът ми е какви хранителни добавки ще ме посъветвате да взема и как намирате хранителния ми режим - трябва ли да добавям нещо? Да уточня само - протеини пия редовно, от креатина нямам никакъв ефект,така че не го използвам често.Не бързам още със стероидите, така че какво бихте ми препоръчали - удачна ли е за мен употребата на Трибестан + още нещо? А и да добавя - от мускулите ми най-добре ми се развива гърба,трапеца и отчасти ръцете.За съжаление гърдите,раменете ми твърде бавно дърпат, краката също,но просто защото тях ги тренирам от скоро.Та посъветвайте ме нещо и затова.
Благодаря предварително и успех на всички!
диетката горе долу е добра но програмата по която тренираш не ми харесва.по добре програмата я направи така:
гръб трицепс
гърди бицепс
рамо крака
:arrow: :wink: 8)
26.09.05
23:08
болкерс защо реши така?според мен програмата е добра и храненето също.Трибестана е хубаво нещо може да го пробваш :wink:
В случая ще се съглася с bolker (както никога ;) ), че програмата ти не струва много. Не е за твоя стаж и ниво. С тренировки 6 пъти седмично трудно ще качиш маса. Ориентирай се към 3 пъти седмично. Може би това ти е проблема с трудното качване, а не бавния метаболизъм ;) също така, за разлика от bolker режима ти не ми харесва много. Съдържа много некачествени храни (пици, топено сирене, кебапчета, морени) и малко качествени източници на протеин (като яйца, месо, млечни продукти (топеното сирене не го броя, защото не се знае какво реално има в него)). Като калории може и до го докарваш, но не знам дали си набавяш нужните белтъчини.
Диетката е добре както казах но програмата не ми харесва и затова му дадох тази:
гръб трицепс
гърди бицепс
рамо крака
:wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:
26.09.05
23:13
понеже гърдите му изостават по добре да ги сложи в 1 ден
1 гърди и бицепс
2 гръб и трицепс
3 крака и рамо
Петко К за диетката съм съгласен с теб(както доста пъти :lol: ):
Съдържа много некачествени храни (пици, топено сирене, кебапчета, морени) :wink:
Абе метаболизма може и да ти е бърз.Ако има нещо по-нормално от това направо ше се гръмна.Така ше е докато станеш на 20-22 години.И после може да ти се забави,а може и да си остане същия.
Диетата има доста недиетични храни.Не стават пици,кебапчета,наденици.В последните 2 даже не знаеш дали има месо изобщо.
Иначе не е хубаво да тренираш рамо и гърди в 1 ден.А ако нямаш проблем с възстановяването може да тренираш,както ти каза bolkers.
27.09.05
13:52
Благодаря за мненията ви.За хранителния режим сте прави - исках да ви попитам дали ще е добре да продължа по него като добавя например още 70-80 грама суроватъчен протеин и го приемам на няколко дози през деня?Знам че по принцип трябва да се ядат доста яйца и пилешко месо, но за съжаление това са две от храните,които най-много мразя и затова трудно мога да изям дори някакви нормални количества от тях.А и другият ми въпрос е - ако намаля тренировки до 3 седмично ще има ли смисъл,защото например само тренировката ми за гръб е около 1- 1час и 10 мин, а като включа и трицепс ще станат над 2 часа, а са ми казвали че ефективната тренировка е не повече от час и петнайсет минути до час и половина.А и ако тренирам 3 пъти седмично кои дни ще е най удачно - например вторник,четвъртък,събота?
Благодаря и успех на всички!
К’во правиш толкова време в залата? За 1 час могат да се направят над 20 серии. Значи, или сериите ти са много, или почивките между тях ;) Ориентирай се към максимум 3 упражнения за големите и 2 за малките мускули, и ще се вместиш идеално в 1 час.
Дните не са от значение, но ако ползваш предложения сплит, просто гледай да имаш по 1 ден почивка между тренировките.