18.04.13
09:43
Здравейте на всички !
От близо година съм посетител на сайта,но все още не съм прочел всички статии тук ! Ще го направя с времето разбира се!
Реших да си направя най-сетне и аз дневник! Тренирам от година и малко ! Има видима разлика в мен от тогава,свалил съм 15 кг. Започнах да тренирам поради простата причина,че спрях цигарите!Правил съм го и преди и съм качвал с 15-тина кг. отгоре!Сега реших да ги спра окончателно и реших да тренирам,защото не искам да съм ходеща буца лой !От 22-ри април ще бъда редовен в залата,за сега съм си дал малко почивка,защото работата с която се занимавам е доста натоварена психическа и исках да си почина малко,но виждам че вече е време да подновя тренировките ! За сега ще напиша само каква програма съм си избрал и като започна тренировките ще добавя и подробности за тренировката ! Приемам съвети всякакви :) !
Ето и тренировката :
Ден 1 : гърди,рамо
Ден 2 : гръб
Ден 3 : почивка
Ден 4 : ръце
Ден 5: крака и предмишница
Ден 6 и 7 : почивка
Всеки ден има сутрешен крос в близкото училище :)
Добре дошъл и успех с целите.Недей да тренираш гърди и на другия ден гръб, защото са по-големи мускулни групи и им трябва повече време за възстановяване.Можеш да сложиш трицепса при гърдите , а рамото и бицепса при гърба , краката с предмишницата - ако искаш и корем.Така тренировките ти стават 3 дни седмично и имаш повече време за възстановяване , но това е само съвет , избора е твои :)
18.04.13
16:53
Да,да,да Penev благодаря ти много за съвета!До преди 2 месеца правих именно това... гърди с трицепс,гръб с бицепс и предмишница,рамо с корем и крака само че първия ден като направя гърдите с трицепсса и много ме заболяват лактите,затова реших да променя схемата,но може би съм ги натоварил неправилно и затова са ме болели ... :) То с времето ще подобря графика :) но пак ти благодаря за съвета :)
Няма проблем да правиш гръб след гърди.Те не се препокриват.Още повече , че ако възстановяването ти е добро , няма да имаш за какво да се тревожиш.
Казах му го във вразка с това , че спомена , че работата му е много натоварваща , иначе не е проблем. Тои ще прецени с времето дали е удачно аз просто изразявам мнение по въпроса :)
18.04.13
21:25
Аз пък,не бих те посъветвал да правиш гърба с бицепси,съответно гърдите с трицепси.И след двете тренировки, големите мускулни групи обират силата на синергистите и доста хора смятат ,че не е нужно да си дават много зор за тренирането им.
Така,че моя съвет би бил, гръб с трицепс/гърди с бицепси.
Експериментирай все пак,това си е мое мнение.не искам да те задължавам с него. :)