23.09.05
22:51
Бях се зачудил веднъж, 2-3 часа преди тренировка усилено белтъци ли да ям или засилено въглехидрати, по принцип съм така:
сутрин след сън: ~150гр. овес. ядки + 400 гр кис мляко Елена 2%
тъй де, мисля че въглехидратите бяха за повече енергия по време на тренировка(преди тренировка да ги ям ест.), + витамини
след сутрешното си ядене гълтам едно хапче витарал пълно с някви витамини там, свърши сега ще си купувам вече суправит мултивитамин + минерали ест.
Та, основния въпрос, какво да ям за да получа максимално енергия за тренировка... :roll:
24.09.05
09:17
Според мен преди тренировка трябва стабилна хапка. Хапваш 200 гр месо (пилешко , риба , телешко ) и 200 гр. ориз , някъв зеленчук и след 40-45 минути си перфект. за тренировка. Аз така се чуствам най-добре Не са лоши витаминчетата дето си ги зимаш , ако обаче си решил и с добавки да се занимаваш най-добре е Креатин :)Успех :D
Мерси ти за съвета,
някакви други мнения? Белтъчини, въглехидрати какво да ям повече преди тренировка и защо ...
Аз знам че преди трен трябва да се приемат повече въглехидрати за да имаш повече енергия по време на трен но какви трябва да са(прости или сложни ?) и колко преди трен нз !!!
24.09.05
17:25
Сложни 8)
Сложни 8)
Да и аз така си мислех но не бях сигурен все благодаря ти вече съм сигурен !!!
“Не тренирайте според това какво сте яли, а яжте според това как сте тренирали.”
26.09.05
00:12
Добре казано, поздрави! :wink:
26.09.05
09:54
мисля че трябва да се приемат сложни въглехидрати защото простите се разграждат тврде бързо(за минути) и така енергията няма да се използва за цялата тренировка :wink:
[quote author=“Rock_acdc”]Според мен преди тренировка трябва стабилна хапка. Хапваш 200 гр месо (пилешко , риба , телешко ) и 200 гр. ориз , някъв зеленчук и след 40-45 минути си перфект. за тренировка. Аз така се чуствам най-добре Не са лоши витаминчетата дето си ги зимаш , ако обаче си решил и с добавки да се занимаваш най-добре е Креатин :)Успех :D
Аз ли4но не бих го правил това. Товаренето на стомаха преди тренировка, 4е и не само си е доста кофти практика.
Аз като се олея с яденето и на тренировката ми се доспива направо. Най-елементарно обяснение е, кръвта коато отива в стомаха не з мускулите... Има и други специфики... по мое мнение не е добре така. Най-добре примерно овесени ядки със стафиди /грамаж според теглото/ и след -à минути най-рано тренирозката.
Момент да видя дали съм разбрал правилно...прости въглехидрати имате предвид примерно: бял хляб(черния или грахам мисля че е от бавните(сложните)), шоколад(сладко) и др. ?! А сложни въглехидрати са примерно: ориз, овесени ядки, фъстъци, банани, леща, боб и др. ?!
И аз така преди да пусна темата си мислех че трябва яко въглехидрати около 2.30-3.00 часа преди тренировка(се пак са бавни въглехидрати, трябва им време да се разградят.)
27.09.05
17:15
Белият хляб е сложен въглехидрат. Преди тренировките(2 часа) - сложни въглехидрати или прости с много нисък гликемичен индекс.
Аз преди трен ям или ориз към 100-150гр. или към 100-150гр. макорони може и 200гр. да са не съм ги теглил пък и те кат набъбнат от водата !!! Само да ви питам макорните стават ли като заместител на ориза ???
Нищо не може да замени нищо :-) . Т.е. макароните като съставка функция и съдържание не заместват ориза. Макар че като количество въглехидрати което гледаме в момента-може :-) . Аз преди тренировка изяждам ~100-150гр. овес. ядки + 400 гр киц. мляко Елена 2% ... Е значи стигнахме до крайното решение че 2-3-4 часа преди трен.(а и преди това съшия ден) е хубаво да се приемат сложни въглехидрати, за енергия... а колкото за белия хляб може да поспорим :roll: ... доста приятели са ми казвали за този хляб, просто като го приемеш и ако не изхразходиш почти веднага тази енергия се “налепя”, става на мазнини, което е супер гадно за хората с бавен метаболизъм. Същото важи и за шоколадовите(сладките,захарните) изделия...
30.09.05
18:55
Няма какво да спорим. Белият хляб има висок гликемичен индекс, затова има таква слава. Това не го прави прост въглехидрат. Лактозата в киселото мляко що няма слава, че се лепи, въпреки че е прост въглехидрат. Просто е с по-нисък гликемичен товар(glycemic load)т.е. в 100 гр мляко има малко въглехидрати и по-нисък гликемичен индекс.
[quote author=“chiochips”]Нищо не може да замени нищо :-) . Т.е. макароните като съставка функция и съдържание не заместват ориза. Макар че като количество въглехидрати което гледаме в момента-може :-) . Аз преди тренировка изяждам ~100-150гр. овес. ядки + 400 гр киц. мляко Елена 2% ... Е значи стигнахме до крайното решение че 2-3-4 часа преди трен.(а и преди това съшия ден) е хубаво да се приемат сложни въглехидрати, за енергия... а колкото за белия хляб може да поспорим :roll: ... доста приятели са ми казвали за този хляб, просто като го приемеш и ако не изхразходиш почти веднага тази енергия се “налепя”, става на мазнини, което е супер гадно за хората с бавен метаболизъм. Същото важи и за шоколадовите(сладките,захарните) изделия...
На мен тва ми е закуската пък немога по сто пати на ден да ям едно и сашто нали трябва малко да разнообразим затова около 1час преди трен ям към 150-200гр. макарони или ориз ? кое според вас по доброто щото съм чувал че и културисте ядат макарони демек и те са полезна храна !!!ако мога така да се изразя ??