18.04.13
20:56
Извинявам се за дебилното заглавие на темата но не знаех как да я кръстя по по-нормален начин. От скоро време забелязвам нещо което ми е ясно че на повечето от вас е известно но на мен лично не. Попринцип ръката ми от година и нещо насам винаги е била 38 см. (тренирам сериозно от 2,5 години) Дали тренирана или не - 38, да мръдне максимум с 2 3мм когато е напомпана. Та отскоро промених малко начина на трениране и забелязах че за една тренировка ръката ми от 38 стана 39 сантиметра когато я измерих след нея, и в последствие спадна на около 38,5 , но ми направи впечатление че седя напомпана и пълна с кръв цял ден че даже и на следващия. На следващата тренировка за ръце правя същите упражнения и по време на тренировката мускула се нацепи дори повече от предната тренировка. мускула направо щеше да се взриви обаче това което ми направи впечатление беше че около 2 -3 часа след тренировката ръката ми беше направо в изходна позиция- тоест все едно не беше тренирана, спадна много бързо. Та въпроса ми е знае ли някой какво е това нещо и защо в единия случай се получава едното, а в другия съответно - спада. Благодаря предварително
Явно доста отдавна не си си сменял тренировачната програма и мускулите ти са свикнали с даденото натоварване. Като си променил това, един вид е дошло шоково за мускула и той се е напомпал повече.
Заради това трябва да си сменяш през определено време упражненията за да може да имаш развитие.
18.04.13
23:14
Аз честно казано не можах много добре да те разбера,но все пак:
От това ,което разбрах е,че след тренировката ръката ти спада?Не виждам тука нещо нередно.
На сляпо те съветвам,да започнеш да добавяш по-големи тежести,за да стресираш по-добре мускулите и да провокираш разкъсвания в тях.
На сляпо казвам,понеже наистина не успях да вдяна на 100% от написаното ти.
19.04.13
00:02
Странно ми се вижда при напомпана ръка разликата да е 2,3 мм. При качествена тренировка ръката ти от 38 би трябвало да стане минимум 39.5, 40. То затова и винаги се мери сутрин на “студена” ръка. Спадането винаги е различно и зависи от храненето. При мене варира между 2 и 4 часа.
19.04.13
18:13
ами като цяло и преди ми се е случвало същото нещо, и в двата случая правя брутална тренировка, но в единия случай мускула седи напомпан цял ден, а в другия спада за 2 часа, това исках да обясня :)
02.05.13
13:06
Много правилно го каза - “напомпан”, което означава насила и неестествено. Започни да тренираш и истински спорт, за да станат мускулите твърди и да не спадат - примерно плуване, и без това е най-здравословния спорт и прави цялото тяло съразмерно и в идеални пропорции.
Екипировка за тенис на маса на ниски цени от онлайн магазина за спортни стоки http://sports.woomie.ro/categories/Sport-/-Table-Tennis/. Качествени спортни стоки на ниски цени. Ако последвате тази връзка http://www.hausmeister.bg/bg/calculator.html ще намерите калкулатора за различните видове домашни ремонти, предлагани от специалистите на Хаусмайстер. Компютърни системи с отлични спецификации от Стийлтех. Адресът с актуалните предложения е http://www.stealtech.org/komputri/. Компютърни системи можете да намерите и в още един онлайн магазин. Това е http://www.jmt.bg/, а качеството на компоментите в него са на много високо ниво.
Мнението беше редактирано от Ганчо Бонев на 17.05.13 10:44.
казано от Ганчо Бонев на 02.05.13, 13:06:
Много правилно го каза - “напомпан”, което означава насила и неестествено. Започни да тренираш и истински спорт, за да станат мускулите твърди и да не спадат - примерно плуване, и без това е най-здравословния спорт и прави цялото тяло съразмерно и в идеални пропорции.
А тебе някой насила ли те кара да пишеш глупости??
02.05.13
17:31
Не мисля, че плуването развива бицепса/трицепса :D
казано от Ragnarous на 02.05.13, 17:31:
Не мисля, че плуването развива бицепса/трицепса :D
Това ,че с плуване не можеш да акцентираш върху ръката,не значи ,че това е най-важното.Плуването е може би най-доброто физическо упражнение за тялото и има редица положителни ефекти върху ставите,сърдечно съдовата система,дихателната система,общото здраве на организма и помага на тялото да се справя с травми.. За разлика от фитнеса,който за мен, дори не е спорт.
02.05.13
19:06
Прав си, фитнеса не е спорт. Културизмът/бодибилдингът са, но това да ходиш на фитнес е просто спортуване за здраво (колкото е възможно с машините) тяло.
казано от every day на 02.05.13, 18:59:
Плуването е може би най-доброто физическо упражнение за тялото и има редица положителни ефекти върху ставите,сърдечно съдовата система,дихателната система,общото здраве на организма и помага на тялото да се справя с травми.. За разлика от фитнеса,който за мен, дори не е спорт.
Фитнеса има същите (и повече) положителни ефекти.