Контузия на кръста

17.04.13
22:57

Преди около месец някъде провеждах една тренировка и тамън се започнах да правя упражнение с колело за корем на 2-3то разтягане ме стегна кръста - усещаше се едно парене и лека болка като се разтегне, довършиях серията.
След това при натиск с ръка в/у прешлените на кръста усещах болка - сякаш бяха натъртени, и леко в дясната част. Правех почивки по 2-3 дни и опитвах да правя леки тренировки, в които не правех упражнения, с които да натоварвам пряко кръста и пак се усещаше една лека болка и парене. При навеждане се усещаше как някакъв  мускул се разтяга и едно парене. Болките се изразяваха в все едно като са правени хипер екстензии - усеща се една стегнатост в областта на кръста.
След 15 тина дни ходих на кинезитерапефт - минах няколко процедури, починах си 5-6 дни. Чувствах се по-добре, болката отдясно изчезна, а също и тази, която се усещаше при натиск в/у прешлените. Имаше едно такова неразположение, но не беше кой знае какво. Правех леки тренировки и гледах да не натоварвам кръста, но отново взе да се обажда, този път отляво и отново прешлените, но само че в по-лека степен.
Някакви идеи ?

18.04.13
15:49

А купувал ли си нещо да се мажеш ?

Мнението беше редактирано от Пенев на 18.04.13 15:53.

19.04.13
01:59

фастум гел, рефригеранс и матсан дойч - матсан ползвах най-кратко

19.04.13
10:59

Фенистил мазь , ако го намериш в аптеката.Мехлем е и има загряващо действие , но не слагаи много.Поне на мен ми помогна , когато имах проблем с кръста.

19.04.13
11:07

Аз имам Бенгей за мазане и съм много доволен,опитай го :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1