Зърнена закуска "fitnes"

04.10.09
12:04

Разбирам, че не е полезна, но въпроса ми е дали е вредна?
Защото от 1 месец насам си заскувам с нея... по 150 грама и 500мл мляко... и се чуда дали да продължавам, но ако вреди ще го спра... Просто я намирам за вкусна, а вкуносто... си има цена. xD
,а да и от време на време хапвам Nestle Nesquik зърнената... тя пък пише, че има калции желязо 8 витамина, ама не им вярвам. xD

Темата беше редактирана от sarfios на 04.10.09 12:08.

То витамини може да има те принципно не са вредни, но в подобен тип закуски има някои неща които не са много “фитнес” ориентирани. Погледни какво пише на кутията конкретно съдържанието на захар.
В крайна сметка една подобна закуска едва ли е по вредна от баничка на близката закусвалня, дюнер или парче пица на близката бутка.

04.10.09
12:21

за 30 грама.. (108 калории ) (5.2г захари) (0,4 грама  мазнини) (0,1г наситени мазнини)  и сол 0,4 грама

Т’ва е за фитнеса...
,а за несяуика
за 30 грама...
114 cal захари 10,5грама( мазнини -1.1г)( наситени мазнини 0,5 грама (сол - 0,2 грама)
Явно фитнеса е по-оферта...
Ta 150 грама + 500 мл за закуска мляко лошо количество ли е? + 1 яйце

Колко протеин имат :)

04.10.09
12:58

Тези закуски са пълни със захар. Витамини и минерали не разчитай да набавиш от тях!

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 04.10.09 12:59.

04.10.09
13:03

Общо взето от всичките тия продукти,
единственото, което имат общо с фитнеса,
е името на продукта, всичко друго е далеч от тая категория.

Мнението беше редактирано от Fitness Freak на 04.10.09 13:04.

04.10.09
13:23

Протеини няма май... има някви протеинова киселина... :D
Та въпроса ми остава вредно ли е да се консумира в 150 грама... и 500 мл прясно мялко”?

04.10.09
13:30

не е вредно,ама ги яж за разообразяване на овеса примерно 1 път в седмицата щом ти е вкусно,а през останалото време яж овес

04.10.09
14:23

Фитнеса са направени от жито - тоест продукт от рода на макарони или хляб. Смесен с мляко става ... попара.
Ама без сирене. Добави си. Пък ако сложиш и хляб вместо Фитнес - ще е още по-добре :)

04.10.09
18:22

Ориентирай се да си вземеш овесени ядки или, ако не са ти вкусни, мюсли.Махни го тоя Фитнес.Само рекламата му е фитнес,нищо друго.

Мнението беше редактирано от AlexK на 04.10.09 18:23.

05.10.09
06:58

Тези закуски са пълни с прости въглехидрати,като добавим и млякото,става “супер”.
Ако държиш на прословутите витамини си купи такива на капсули...

24.10.09
09:48

Със сигурност не са вредни, но и полза от тези храни няма голяма.

Не съм голям фен на тези зърнени закуски. Nestle претендират, че Fitness е пълнозърнест продукт и вероятно е така. От друга страна съдържат захар (малко или много), за витамините и минералите в тях е несериозно да говорим. Да, вкусни са и в името на разнообразието няма лошо в това понякога да се хапват. Аз не бих ги направил постоянна част от менюто си, обаче... От доста време сам си правя микс от зърнени ядки - ечемичени и ръжени, в съотношение 1:1. Заливам ги с прясно мляко, което лесно овкусявам с един разбит в него банан и/или малко мед. Може и смлени ядки да добавя. Да не забравяме и възможността да сложа лъжица протеин в млякото...  ;-P Така получавам зърнена закуска, която има съвсем различна стойност от готовите такива.

19.04.13
09:07

тези закуски са пълни със захар която не е нужна. препоръчвам ти 60 гр овесени ядки + 200 300 мл прясно мляко 1% + един банан или ягода както и доза протеин стига да приемеш . дано съм помогнал :)

РМ

26.04.13
17:44

Сестра ми закусва с това сигурно вече от 2г. насам да ти кажа теглото и е 45кг :D Такаче едва ли се напълнява или омазнява чак толкова човек с това..:) пп: Тренира лека-атлетика но това няма значение, яж си колкото искаш такива но и спортувай не искаш да станеш Прасимир нали ? ;д;д Поздрави.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1